Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПВЦ дограма, каква ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПВЦ дограма, каква ?!

Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнение
    И все пак колеги...
    Трокал или Рехау ?!?
    Ако трябва да съм честна: Истинско Немско ПВЦ Саламандърот оторизиран производител, 5 камерен, цвят Орех, стъклопакет бяло + всесезонно стъкло общо 24 мм, вентилационна клапа в стъклопакета, регулируем немски обков, механизми за двуосево отваряне на крилата / в затворено положение осигуряват допълнителна точка на притискане на крилото към касата, т.е. по-добро уплътнение/ монтаж с монтажни планки / без пробиване на касата/, вътрешни ПВЦ подпрозоречни первази, монтирани под касата, комарници на панти за отваряемите крила. При този вариант скъпите външни ролетни щори се обезсмислят. Вътрешните щори са в огромно разнообразие от модели и цветове.
    Но все пак, избора зависи от това за къде е тази дограма и какво е количеството?

Коментар

Cveta68 е дала много точни отговори за дограмата и стъклопакета.
      Ако мога да добавя към пакета едното стъкло да е различна дебелина от другото 4-16 -5. за по голяма шумо изолация .Има и други видове дограма.Инолтик или старото име тисен .Всяко една пвс дограма има линейни разширения ,независимо каква е.

Коментар

Монтирах си (лично) всички прозорци и врати на тераси с 5 камерно рехау,поръчах си го от официалния представител в София,Стъклопакета е К стъкло,понеже е северно почти всичко...лично съм проверил всеки стъклопакет за наличието на въпросното покритие ......Сметките ми за ток от 300-350 лв. паднаха на 70-120 лв. при условие че цената на тока се е вдигнала с двайсетина процента,изолацийка естествено има ...!А и обкова е доста скъп и с всички възможности.....А сетих се....ако колегата автор на темата ще сменя дървена дограма с ПВЦ абсолютно каквото и да избере няма да сбърка !Успех !
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Аз взех Века, пет камерна. Това което ме накара да я избера е като тествах големи рамки без стъклопакета как се гънат по диагоналите. Тази ми се стори най-здрава, с 1.5мм метален профил вътре. Другото е да гледаш робот да я прави, не тамагочита. При роботите няма грешка, сглобката е много прецизна.
          Аз, също съм доволен от Века.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Емм VIVAPLAST е толкова некачествена че си голям късметлия да ти издържи неколко лета, та тва нещо е като гума незнам от кво го правят ама не е ПВЦ. До колкото другите фирми КОММЕРЛИНГ, РЕХАУ, ПРОФИЛИНК, КБЕ може да сте сигурни в качеството - работил сам с почти всеки вид профил в българия и немското си е немско макарче Профилинк също е много добро качество.

Изберете качестветото ! Хубавите профили имат гаранция от производителя за живот до 30 години а би трябвало да издърват и до 50. Късмет вивата да издържи повече от 5.

Горе изброените фирми сички предлагат качествен профил без голяма разлика освен в дизайна, избери си този който ти харесва но важното е монтажната фирма/човек да ти го монтират хубаво !!! внимавайте кой ви го монтира че така може да ви нахендри че сте се ватрите двойно.

Виждал сам изпълнения от профили без желязо до цялостно подмененя na profila до мошенгии с стъклата и тнт

Натакнах се на тоя сайт http://pvc-dograma.bg/ които изглежда не е от монтажна фирма и може би предлага малко по неутрално мнение. Прочетете статията за какво да се интересувате при монтажа !!! Самият профил не е толкова важен макарче препоръчвам качествения - струва си.

Коментар

Добре де , виждал ли си някъде нагънат профил на Вивапласт , щото казваш , че е от гума или незнам си к'во. По тази логика половината Шумен , сигурно 70% от новото строителство по морето и не знам какъв % от новото строителство в България и Румъния трябва да си смени прозорците .Не плюйте така смело по всичко което се прави при нас.
              RAV 4
              F650GS

Коментар

Аз още нямам пет години, но скоро(през Март) ще станат.
                Досега никакъв проблем нито с врати, нито с прозорци, нищо.
                Не заради местен патриотизъм, нищо подобно, но наистина съм доволен.
                И става въпрос за евтин вариант. А при скъпите профили ще е още по-добре, и разликата ще е незабележима. Виж, за джоба ще е осезаема.
                Но всеки си преценява за себе си....
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега,профил не съм виждал огънат,ама знам как пожълтява и почва да се цепи повърхностния слой,така че МЕРСИ.

Коментар

От дограмаджии знам, че Саламандър е най качествената pvc-salamander.com pvc дограма .Но е много по-скъпа от другите дограми на нашия пазар.
                    За добра дограма на разумна цена българска Профилинк за немска Века или Трокал.

Коментар

Първоначално публикуван от Pashalov Преглед на мнение
                      От дограмаджии знам, че Саламандър е най качествената pvc-salamander.com pvc дограма .Но е много по-скъпа от другите дограми на нашия пазар.
                      За добра дограма на разумна цена българска Профилинк за немска Века или Трокал.
                      Vivaplast за сега е най-доброто от българските профили (като качество спрямо цена) . За механизмите най-доброто е ,,Сигения,,но каквото и да правиш не знаеш колко милиметра е желязото в профила, а и ако е хванато с 3-4 видий ,ето ти деформация при първия сериозен досег с лятното слънце.

Коментар

И аз съм пред такава дилема.
                        Профила ще е Трокал,решил съм го вече.
                        Коя фирма да избера,Ролпласт или Лорекс
                        везните леко клонят към Лорекс.
                        Очаквам мнения за изработката,и двете фирми ми казват една и съща цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                          И аз съм пред такава дилема.
                          Профила ще е Трокал,решил съм го вече.
                          Коя фирма да избера,Ролпласт или Лорекс
                          везните леко клонят към Лорекс.
                          Очаквам мнения за изработката,и двете фирми ми казват една и съща цена.
                          Лорекс не са ли дистрибутори на Ролпласт?

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                            Лорекс не са ли дистрибутори на Ролпласт?
                            Нямам си и представа.Лорекс направиха една голяма и лъскава сграда и си мисля,че там са им машините и там си правят прозорците,докато Ролпласт имат две смотани магазинчета и по-склонен съм да повярвам,че е обратното.Поне така е в Шумен.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                              Нямам си и представа.Лорекс направиха една голяма и лъскава сграда и си мисля,че там са им машините и там си правят прозорците,докато Ролпласт имат две смотани магазинчета и по-склонен съм да повярвам,че е обратното.Поне така е в Шумен.

Ролпласт работят само с дистрибутори извън София, но явно Лорекс не са от тях. Не ги познавам, за това попитах

Коментар

И все пак.
                                Лорекс или Ролпласт
                                Цената която ми казаха е една и съща в двете фирми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X