Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПВЦ дограма, каква ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПВЦ дограма, каква ?!

Има голяма разлика между РЕХАУ от официален представител и такова от гаражна фирма.На официалните представители правят внезапни проверки от Германия.От 6 г. съм с такава дограма, като впоследствие станах и приятел с представителя им за нашия регион.Машините,технологията и отношението им към клиента са професионални.Аз съм с външни ролетни щори които са едно цяло с дограмата и не зная друг да ги предлага.Ако някой иска да заповяда у нас да види за какво става въпрос.И колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изисквай писмена гаранция,договор-който не гарантира само прибирането на парите от изпълнителя и фактура.Така много лесно се отсяват професионалистите.

Коментар

Аз бих заложил на българско производство и основните причини са:
      Родната химическа индустрия е на много добро ниво.
      Немското производство е за техния климат, а те нямат амплитуда от 50 С. Е може и да имат разработено производство за нашите условия, но от лично впечатление не са толкова прецизни, колкото се говори.
      Може да се провери на север, каква дограма слагат, но за мен дограмата е алуминиева с прекъснат термомост + добър обков + добър стъклопакет. Ама е цифра.
      Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        В крайна сметка-ефекта е все същия.
        Това кое ъгълче как пасвало, и какво стъкло да се сложи-все същия...
        Единственото в което намирам смисъл е да се сложи стъклопакет 24 мм вместо 16.
        Както се каза по-нагоре- профила е едва 10-15 процента от прозореца...
        Коле, само не приказвай глупости. Стандартния стъклопакет за всички нормална ПВЦ дограми е 24 мм /4+16+4/ . Разбира се има ПВЦ системи, които имат по-тесни стъклодържатели, които позволяват монтирането на по-дебел стъклопакет 28 или 32 мм/
        За 16 мм стъклопакет може да се говори при някои системи алуминиев профил без прекъснат термомост- имат подходящ стъклодържател за такъв стъклопакет. Имат стъклодържател дори за единично стъкло. А ако шуменската ти дограма е с 16 мм стъклопакет...без коментар.

Коментар

Абе вярно въпросът е "каква PVC дограма", ама защо никой не спомена за дограма от дървени профили, клиновидно снадени ?

Всъщност как може изобщо човек да си слага найлони по прозорците, като това не е нещо което е консуматив и се предполага да се ползва поне следващите 20-30 годни !?
          TLC 90 1KZ-TE 2000г.
          "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
            Абе вярно въпросът е "каква PVC дограма", ама защо никой не спомена за дограма от дървени профили, клиновидно снадени ?

Всъщност как може изобщо човек да си слага найлони по прозорците, като това не е нещо което е консуматив и се предполага да се ползва поне следващите 20-30 годни !?
            Е тва си още много цифра. А човека може да пита за вилата на лозето.
            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Поради две основни причини:
              1. Цената
              2. Необходимост от поддръжка
              Въпреки, че варианта качествена трислойна дървена дограма с алуминиева капачка на профилите отвън е много добро решение за всеки, който може да си го позволи

Коментар

Колега, пиши на колегата hil. Мисля, че ще ти отговори на всички въпроси! Успех при избора!
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

За Rehau-мисля ,че няма да съжаляваш.От години ползвам системата Euro 60 лично и бях много щастлив,докато...не излезе EURO 70 и я използвах на последния прозорец ,който му бях вдигнал мерника вкъщи-алуминиев" Еtem".Не съм виждал такова уплътнение срещу шум, а не е като да не виждам различни дограми постоянно по обектите.Последната ползвателка/на първи етаж/ в панелка искаше да ме целува ,след монтажа.Т.е. системата и монтажа са едни от главните фактори за качеството.
                  За стъклопакетите Цвета е изяснила въпроса.
                  Относно Трокала-сигурно е предложен от една мнооого голяма фирма-"Рол...ст".Всички колеги дограмаджии ,които съм питал за тези профили , ме поглеждат леко смутено и дискретно си замълчават.
                  Трокала е малко по-бюджетен вариант,но за лични нужди и за частни обекти препоръчваме Rehau. Не е лошо да видиш и пробваш на живо двата варианта-сам ще решиш.
                  А, и фирмата нищо че е по-малка, стига да е лицензирана и да не спестява армировка и обкова , си OK-искай си сертификатите/декларациите/,договора и гаранциите-мин.5 г са длъжни по закон.Някои се правят на разсеяни , и предлагат 2г. за обкова,3 за профилите и подобни глупости-пише си го в ЗУТ-а.
                  /Само да не скочат сега защитниците на нелегалните производители,майстори и фирмички пак...../

Коментар

На едната стая преди около 7г сложих дървена дограма със стъклопакет. Дограмата е супер, но монтажа(извършен от приятел, който я е правил) е кофти, да не кажа гаден !
                    И да , трябва да се подържа редовно.... Тъй като не бях в жилището доста време и не е подържана положението беше малко кънтри, но с импрегнант и лак я пооправих.

Коментар

Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                      Има голяма разлика между РЕХАУ от официален представител и такова от гаражна фирма.На официалните представители правят внезапни проверки от Германия.От 6 г. съм с такава дограма, като впоследствие станах и приятел с представителя им за нашия регион.Машините,технологията и отношението им към клиента са професионални.Аз съм с външни ролетни щори които са едно цяло с дограмата и не зная друг да ги предлага.Ако някой иска да заповяда у нас да види за какво става въпрос.И колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изисквай писмена гаранция,договор-който не гарантира само прибирането на парите от изпълнителя и фактура.Така много лесно се отсяват професионалистите.
                      Фирмата, която предлага "Рехау" не е гаражна(работи и по програма за енергийна ефективност), на пазара в града е от поне 5г, собственикът ми е познат, но както казах в Русе само 1 фирма предлага немски профил "Рехау" и за това се двоумя...

Коментар

Почти цялата реклама на VEKA минава през фирмата на жена ми, та покрай това съм сложил в къщи такава....с проветрители естествено. Много съм пристрастен-работя в строителството от 25 год. и тя за мен е най-по! Заслужава си всяка стотинка, направата и монтажа са перфектни. Вариантите за избор на профил, обков, стъклопакет и т.н. и т.н. са безброй.

Коментар

Аз съм с VEKA в къщи-супер е.Преавена е от Бибовпласт Пловдив.В кабинета Шуко също е добре-ЕНЕВ Шумен.Много е важно кой сглобява дограмата.
                          След като си построих къщата ми трябваше още една врата за гаража.Поръчах пак Veka същия профил и същата врата като на мазата.Само фирмата изпълнител смених.Нищо общо с първата врата,тази се огъва ,увисва,не се затваря.....Колко и какво желязо са сложили в нея,как ли са лепили профилите....Никой не знае.Гола вода..
                          Тай,че според мен много е важно коя фирма ще ти изпълнява поръчката.Търси по голяма фирма с традиций,а не някой гаражни майстори.

Коментар

И все пак колеги...
                            Трокал или Рехау ?!?

Коментар

Накарай ги да ти покажат техни клиенти,поговори с тях и сам ще стигнеш до правилния отговор.Проблемите при дограмата обикновено са от лошо изпълнение.

Коментар

Аз съм на мнение , че най-важната част в дограмата е изработката ,използвания обков и монтажа.Моята в къщи не я знам каква е .Така си взех къщата със сменени прозорци .Обаче като духне на вън , духва и вътре има си една пролука около 5мм и си вее от там.Другия прозорец малко си висва и си опира в насрщниците.И Реахау да е и Трокал и Века и незнам си каква , като не е изработена и монтирана качествено , мисля , че марката остава на задно място.Започнах да се чудя има ли вътре стоманен профил или не...
                                RAV 4
                                F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X