Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на тоалетна чиния в банята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на тоалетна чиния в банята

От около месец след пускането на водата в тоалетната чиния, около нея се спускаха струйки вода.
    В началото те бяха едва забележими, докато след време станаха очебийни и присъствието им започна да ме дразни.
    За това преди празниците взех една тубичка водоустойчив силикон и уплътних /като свалих стария/ цялата тоалетна чиния.
    Изчаках 6 часа /при посочени 4 в упътването/ за да изсъхне, без да пускам водата и рекох да я пробвам.
    За мое най-голямо неудоволетворение теча се появи отново.Успях да го локализирам и видях че водата капеше от мястото,
    където се съединяваше ПВЦ тръбата с тоалетната.
    Това място го бях обработил, но въпреки това пак течеше от там. Принудих се да поставя една пластмасова опаковка от
    "Руска салата", купена от LIDL /която пасна там идеално/, за да събира водата и не се разлива по теракота.
    За да не се уплътни мястото, което бях намазал обилно със силикон смятам че от особенна важност е обстоятелството,
    че по време на ремонта, не бях изпразнил казанчето от водата.
    Поради този факт /според мен/ ремонта ми завърши неуспешно ?
    Какво биха казали хора с опит във форума по този проблем . . .

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Теч в тоалетната         чиния              2448 x 3264.jpg Прегледи:0 Размер:309.3 КБ ID:6738697
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Boa; 05-05-21, 18:42.

Да си купиш правилния и подходящия фитинг, да почистиш добре преди да го поставиш и на вече поставен фитинг и добре обезмаслен терен, може отгоре малко силиконец да поставиш макар, че ако всичко е добре направено/напаснато няма нужда от силикон.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

полиуретанов уплътнител е по-подхящ в случая, силикона не прилепва толкова добре

Коментар

Който е сътворил това, трябва да му се счупят ръчичките на поне три места....
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

• Boa
          Boa коментира
          Редактиране на коментар
          Бат,Марто:
          това творение на строителния гений e на двама перничани /пишкин майстори/, наети с помощта на Интернет.
          Това парче от ПВЦ тръба са го "занитили" яко от двете страни с 1/2 кило силикон. Нема мърдане.
          Трябва да имаш уменията на Мистер Сенко /Бог да го прости/, за да поставиш тази гумена арматура,
          без да строшиш ПВЦ тръбата !?
          Долу чинията е хваната стандартно с два болта, единия от тях е скъсан !
          За да не тече, допълнително тоалетната чиния в дъното си е уплътнена с водоустойчив силикон.
          Това е ситуацията . . .
          Последно редактирано от Boa; 06-05-21, 09:34.

• бат'Марто
          бат'Марто коментира
          Редактиране на коментар
          Щом е хваната с болтове, не е страшно. Демонтирай чинията, изчисти силикона, налунзи гумата и те така. Успех.

Или...дренирай с тънка тръбичка LIDL-ската "Руска салата" в посока канала...

П.С. Ще прощаваш, не се въздържах

Коментар

Изпълнението ти е абсурдно. Ще ме прощаваш, ама си сътворил рядко срещана цигания.
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Хайде, нека ти помогна. Купи си такава гумичка
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Unbenannt.jpg
Прегледи:942
Размер:256.1 КБ
ID:6738744
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение
              Какво биха казали хора с опит във форума по този проблем . . .

]
              Купи си за 50 стотинки уплътнението което ти е показал батМарто, изчисти всичкото силикон, сложи го и си ти!

יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Миналата седмица правих същата процедура, уплътнението е ф40 и е под два лева.Само не се сещам как ще извадиш тръбата от към плочките.Никак не съм фен на меките връзки , особено на обратните води,но май в твоя случай е спасителен план ако не извадиш тръбата.И да,голяма глупост е това.

Има и лек ъгъл на посоката на тръбата и входа на чинията.Но мисля че няма да е проблем.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

• бат'Марто
                  бат'Марто коментира
                  Редактиране на коментар
                  Затова и по-горе написах, на тоя ,,майстор" да му счупи ръчичките на три места поне. Ако за късмет тръбето мърда и може да сложи уплътнителя, добре. Ако чинията не е залепена ,,мъртво" с теракол, а е хваната с болтове , добре...Иначе...

Който не чете редовно форума-така пита.
                Владко е един дето нищо не знае и нищо не може, ама си мисли, че може и знае много, че и мернинджей някакъв бил.
                И самочувствието му както е нормално в такива случаи хвърчи нависоко.
                Банват го(какво пък толкова им е направил...), той се появява под друг профил.
                Та с боата може и случая да е такъв, нищо, че е регистриран преди 6 години. Предвидливост му викат...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

• IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не е ВлаТко, той поне от софтуер разбира, виж му на Боата въпросите

полиуретанов уплътнител е по-подхящ в случая, силикона не прилепва толкова добре

Каква е разликата между този полиуретанов уплътнител и показаната по-горе арматура за двустепенно казанче?!
                Но и каква е ТЕОРИТИЧНО възможността да се ползват тези два артикула, без да счупя тръбата и да си направя по-голямата беля ?
                В ТОВА Е ПРОБЛЕМАТА . . .
                Последно редактирано от Boa; 06-05-21, 09:48.

Коментар

Ако си полумайстор като мен,голяма е вероятността да оплескаш работата.Аз последният път се мъчих 2 часа с уж елементарен В и К проблем,ама... се оказа,че има някои пинизи,които майсторите ги научават с опита и рутината.И знаят също така кои части биват,и кои не стават за нищо

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение

Каква е разликата между този полиуретанов уплътнител и показаната по-горе арматура за двустепенно казанче?!
                    Но и каква е ТЕОРИТИЧНО възможността да се ползват тези два артикула, без да счупя тръбата и да си направя по-голямата беля ?
                    В ТОВА Е ПРОБЛЕМАТА . . .

С полиуретановия уплътнител можеш евентуално да дооплескаш нещата, които баш майсторите са оплескали със силикон, щото вероятно ще е малко трудно да навреш пистолет.

По-чист вариант е да разкараш силикона с препарат за премахване на такъв, да извадиш тръбата от тоалетната чиния, да монтираш съответното уплътнение и после да я навреш пак.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

КАтегоричният извод от цялата работа е: Не наемайте майстори от сайтове в Интернет. Вероятността да се изтегли къса клечка е твърде голяма.
                      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• Чавдар (V93)
                        Чавдар (V93) коментира
                        Редактиране на коментар
                        Е то е според зависи. Вчера Софийска тиня ми се направиха на интересни във връзка с уж поетото от тях отпушване на сградна канализация, а първият "частник", когото намерих в Интернет, дойде след няма и 3 часа и свърши работа като хората за няма и половината сума ...

• santaclash
                        santaclash коментира
                        Редактиране на коментар
                        То през Тинята можеше и същата фирма да дойде. Те така работят. Всичко е "аутсорснато".

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:qrcode.jpeg
Прегледи:931
Размер:24.7 КБ
ID:6738933
                      Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X