Обява

Свий
Няма добавени обяви.

хем тънка стена, хем добре изолирана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: хем тънка стена, хем добре изолирана

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Не е добре според мен, че не се разминават снадките между вътрешни и външни тухли. И че няма (не виждам поне) лепило между тухлата и фибрана. Това са забележки по отношение на здравината. По отношение на топлоизолацията нищо лошо не казвам. Напоследък колкото майстори - толкова концепции! А физиката е само една...
    верно, че последната тухла не съм я разминал ! ......иначе на долу са разминати.... и има лепило, но не се вижда. Даже надрах яко фибрана за да хване по-добре лепилото

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
      верно, че последната тухла не съм я разминал ! ......иначе на долу са разминати.... и има лепило, но не се вижда. Даже надрах яко фибрана за да хване по-добре лепилото
      Не бива да се надира гланциран материал! Каширането на пенополистирола е вид запечатка, която играе роля на пароизолация.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
        Не бива да се надира гланциран материал! Каширането на пенополистирола е вид запечатка, която играе роля на пароизолация.
        Това че не бива да се надира не съм го знаел, но мисля, че в случая по-важно ми е да стане здрав "сандвича" . Виждал съм залепен фибран да се отлепва много лесно. А и в случая като се сложи и полимерна мазилка отвън не знам какви пари ще преминат през всичките препятствия. Даже нали това се коментира , че е добре да "диша".
        ....А избрах този вариант защото получавам общо 20 см. дебела стена с изолация 10 см. , и вътрешна тухла която да служи като акумулатор. Иначе трябва да сложа 25 см. обикновена тухла /или 30 см итонг/ + 5 см. изолация.
        ....абе спестявам 10. см...това е
        Последно редактирано от mitkosto; 17-04-08, 06:36.

Коментар

Важно е итонгът да е измазан така че да не достига влага до него , защото се разпрашава и пуска соли които избиват през мазилката или боята.
          Много важно е замазката, която най-вероятно ще е теракол, теразид или нещо от рода - да изсъхне добре преди да се боядиса, защото ако циментът не карбонизира напълно избиват петна , или се променя цвета на пигмента ако боята е цветна.
          След изсъхването на замазката се минава с дълбокопроникващ полимерен грунд и се нанася боя или мазилка .
          Полимерната мазилка е с лепилна част - полимер(акрил)
          Силиконовата мазилка е полимерна мазилка с добавка на силикон - (дишането отива на кино).
          Най-дишащия вид боя е релефната боя(желателно е да е фина и да се нанася леко разредена за да стои на плавни вълни , а не на боцки - с валяк за релефна боя - можеш да я нанесеш и сам - без майстори , само трябва да движиш валяка винаги или само надолу или само нагоре.
          Подходяща е и за отвън и за отвътре , поема влага и я изпарява после. Предимство е това ,че лесно може да се боядиса след време ако е нужно освежаване.
          За дишащи бои предлагат бои на варова основа ... т.е. вар в красива опаковка с по-висока цена.
          Късмет с времето!
          Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

......задачата се усложни...Реших да вградя няколко стъклени тухли. Стената стана адски разнородна )) ....на всичко отгоре съм решил да ги сложа двойни / без да се долепват двата слоя, за по добра изолация./

Коментар

Първоначално публикуван от 0n4o Преглед на мнение
              Конденз се получава при 14 градуса разлика-все някъде в стената има такава разлика......).
              А! А дали случайно тази константа не е свързана по някакъв начин с относителната влажност на въздуха?
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                А! А дали случайно тази константа не е свързана по някакъв начин с относителната влажност на въздуха?
                Свързана е ! Виж и тук:
                http://www.hygrooptima.com/humidity.html#26
                0+

Коментар

А баш! Разбрал си ме, точно това имах предвид.
                  Technical Rescue Direct - life lies in courage
                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Прати снимка
                    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Ето до къде я докарах.

използвах полиоретанова пяна, защото е добяр изолатор, лепи добре, и поема евентуални напрежения

Слагам 2 реда тухли пак за по добре изолация..../ май съм се вманиачил на тая тема /

Стъмни се докато я направя !........

Така изглежда за момента. Завършено- след 2 месеца
                      Прикачени файлове

Коментар

използвах полиоретанова пяна, защото е добяр изолатор, лепи добре, и поема евентуални напрежения
                        Tук леко грешиш. Пяната създава напрежение, когато се разширява и натискайки тухлите може да пукне някоя от тях след време ако се допират някъде стъкло - стъкло.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
                          ......задачата се усложни...Реших да вградя няколко стъклени тухли. Стената стана адски разнородна )) ....на всичко отгоре съм решил да ги сложа двойни / без да се долепват двата слоя, за по добра изолация./
                          Сложи поликарбонатни тухли. Изглеждат същите като стъклените, но изолацията им е несравнимо по-добра.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Tук леко грешиш. Пяната създава напрежение, когато се разширява и натискайки тухлите може да пукне някоя от тях след време ако се допират някъде стъкло - стъкло.
                            Освен това тя старее и след време тухлите ти ще се разхлабят. Измазването ще забави неизбежния процес. Тези тухли се лепят с циментово лепило с полимери.
                            Съветвам те да ги отлепиш и да ги хванеш с такова. Внасяме PU пяна (Дифенилметан-ди-изоцианат), та съм запознат с доста от характеристиките и също твърдя, че си сгрешил, и то не съвсем леко. Не се учудвай, ако тухлите ти мърдат при промяна на влажността и бутат околната мазилка.

Коментар

съгласен съм, че пяната създава напрежение. Но мисля, че това е само до момента на рзширяването и втвърдяването и. Самите тухли съм лепил една за друга със силикон. А пяна открита на ув-лъчи няна да оставя. ..
                              Абе преди 5 години като строих къщата и на долния етаж сложих стъклени тухли / предимно силикон ги лепих/ и за сега си седят..........мисля, че няма да има проблеми и с тези

Коментар

Отлепи ги докато е време и ги изчисти добре, силиконът е крайно неподходящ за целта. Антибактериален силикон НЯМА. Има такъв, който почернява по-късно. Направи го с лепилото, предвидено за целта или в краен случай с теракол с фибри. Имам много стъклени тухли и натрупах доста опит с тях. А силиконът и пяната са хубави неща, но не и за целта.
                                Също така обърни сериозно внимание отворът на тухлата (ако има) да бъде ОТДОЛУ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X