Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на лазерен нивелир
Свий
X
-
От: Избор на лазерен нивелир
087 е два пъти по скъп от 088 ,единия се прави в Китай,другия в Европа.Имат голяма разлика в качеството,087 не се продава в Бг.Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение?, не разбрах
ОфициалноGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Вече доста години се занимавам с продажби и на лазарни нивелири, но по светло никой няма да ти даде видима линия на 50 м дори и зеленият лъч (окото по добре възприема зелената светлина затова е по видим). Пробвай с т.н. лазерни фенери които ти дават точка на разстоянието което искаш.
Коментар
-
НеМа ли възможност за старият изпитан метод с канапче ? Ако искате да знаете в ДЕ все още има хора (германци ) които не ползват лазери а работят с шнур . Дори се продават едни приспособления които се закачат на ръба на плочката и между тях се закрепва един тънък ластик за подравняване на плочките при нормално или диагонално редене .Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнениеАз имам един лазерен нивелир на DeWalt /088 мисля/, с който работя, но е много пипкаво с детектора при невидим лъч денем. Рече например човек да подравни редица от колони в една линия от начална до крайна точка и докато нагласи лъча да улучи детектора в крайната точка на 50 метра е цяло приключение. При мръдване с една десета на излъчвателя на другия край при детектора лъча се мести с метри. Ей за такива приложения по-удачен ще е прост, но мощен излъчвател, с който да може да се прицели човек. Такъв е лъча на лазерната рулетка, тя има и оптика за по-добра видимост на точката, но не може да работи непрекъснато, поне моята. А при всяко натискане на бутона тя, дори и фиксирана, се размества.По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
неофициално, без да претендирам за точност:Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение087 е два пъти по скъп от 088 ,единия се прави в Китай,другия в Европа.Имат голяма разлика в качеството,087 не се продава в Бг.
Официално
088 - 350
087 - 490
Хилти - 1050На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
Коментар
-
Попитай официалния дилър за цената,преди година беПървоначално публикуван от ag ro Преглед на мнениенеофициално, без да претендирам за точност:
088 - 350
087 - 490
Хилти - 1050
ше 690 лв.
И не го доставят в бг.Загубих му щипката,също не доставят за Бг,доставиха за 088 ,тя е почти 1:1 с тая разлика че не влиза в куфара[emoji35]
Жена ми ги продава,отдавна няма наличност ,внесоха ги през Гърция

Последно редактирано от Roninn; 27-07-17, 22:55.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнениеА при оръжията търси ли? (лазерен прицел) и не са скъпи
Знам си аз, че из форума все някой ще даде правилния съвет, да сте живи и здрави помагащите. Моето нещо се нарича лазерен прицел, не е скъпо и още от понеделник се мятам по магазините. Но нали не съм ловджия, не се сещам навреме. Ако го намеря с магнитна стойка, ще е супер.Първоначално публикуван от andrei.petrov Преглед на мнениеВече доста години се занимавам с продажби и на лазарни нивелири, но по светло никой няма да ти даде видима линия на 50 м дори и зеленият лъч (окото по добре възприема зелената светлина затова е по видим). Пробвай с т.н. лазерни фенери които ти дават точка на разстоянието което искаш.На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
Коментар
-
Купих го! Лазерно фенерче със зелен лазер. На ярко слънце прави "зайче" над 50 м, нощем е показалка към съзвездията. Купих и една скоба за закрепване, доработих я да става за фенерчето и и турих един магнит. Вече имам евтин дългобоен лазерен "канап" за през деня. Понеже стойката му не се мести с разни винтове и плъзгачи за точно насочване, харесах си едно тежко желязо за статив, то лесно се донамества с почукване, така че лъча да сочи в правилната посока. Като понатрупам практика, ще споделя как се получава.На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
Коментар
-
Честит ! Ще може ли модел или линк да видя за какво иде реч ........Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнениеКупих го! Лазерно фенерче със зелен лазер. На ярко слънце прави "зайче" над 50 м, нощем е показалка към съзвездията. Купих и една скоба за закрепване, доработих я да става за фенерчето и и турих един магнит. Вече имам евтин дългобоен лазерен "канап" за през деня. Понеже стойката му не се мести с разни винтове и плъзгачи за точно насочване, харесах си едно тежко желязо за статив, то лесно се донамества с почукване, така че лъча да сочи в правилната посока. Като понатрупам практика, ще споделя как се получава.По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Я дай да видим?! Че то ако става си е голям пробив в нивелирането. Направо миниреволюцияПървоначално публикуван от ag ro Преглед на мнениеНа ярко слънце прави "зайче" над 50 м.
Коментар
-
Казвам канап, не нивелир. Нивелира ми е DeWalt 088, както по-горе съм писал. Проблема е, че за задаване на права линия евтиния лазерен нивелир не е практичен. За ниво не е важно как е позициониран, самохоризонтира се и всичко е наред, само обикаляш с приемника. В момента, в който решиш да ползваш вертикалната равнина денем, става проблема. Нищожно помръдване на нивелира води до отклонение с метри при приемника на 50-тия метър. Може да отнеме и час да накараш лазера да сочи там, където ти искаш, по простата причина, че не виждаш "зайчето", а го търсиш с приемника. Фенерчето поне веднага го виждаш в коя точка свети и по-лесно се насочва.Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнениеЯ дай да видим?! Че то ако става си е голям пробив в нивелирането. Направо миниреволюцияНа всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
Коментар
-
И аз не вдявам каква е идеята.Удари някоя снимкаGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
-
Идеята е да не опъвам канап /тел, струна, проволка/ при нужда, защото е проблем на по-голямо разстояние или нависоко. Точков лазер дава права линия на момента и не се спъваш в нея. Освен това ми позволява да проверя дали по дадено трасе мога да прекарам права тръба през лабиринта от метални конструкции.На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
Коментар
-
Преди десетина дни ми се наложи да разпъвам кабели на обяд във слънце и жега.На 50 см.нищо се невиди,на 5 метра се намятам със яке,и пускам бял лист да видя лъча,на 10 метра почти налучквам....А нивела е в кондиция...скоро го носих за проверка и калибриране,казаха че няма нужда
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар