Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измазване на комин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измазване на комин

Имам следния проблем. Подкужушена ми е хоросановата мазилка около кумина и по тавана, където са вървели близо кюнците. Предполагам причината е топлината. От едната страна днеска съборих мазилката със свалянето на тапетите. Мислех си да измажа с хоросан, но си мисля че след някоя годинка пак ще е същата ситуация. Това което съборих е 2,50м високо и около 1м широко. Дебелината е 1-2см. От другата страна, където е печката е пак толкова по стената и по тавана 1м на 1,50м. Мислех си да купя един 200л варел с хоросан и да измажа това. Горе долу ще ми стигне, че имам и капаци да подмазвам и външната мазилка на места е компрометирана. Кажете нещо по-качествено от хоросана, което няма да се отлепи от тухлата.

От: Измазване на кумин

Цимент/пясък. - 1/3. Преди дa измaжеш може дa грундирaш- дa речем с рaзтвор от цимент и Ц200.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Това най-вероятно ще стане здраво, но да кажете добавка за да стане лепкава сместа, че само цимент и пясък е много трудно за мазане. Пробвал съм и не ми се получава. Нещо да препоръчате от сухите мазилки също е вариант. Спомням си на времето дядо ми външно като маза къщата слака 1 част ходосан 1 част пясък и доста цимент. Казваше ми че ставала така мазилката по-здрава и по-малко поемаща вода. Тогава казваше че малко хоросан се слага за да лепне разтвора.

Коментар

Имaш 2,5 кв.м . все ще му хвaнеш цaкaтa.
        Кaкво му е трудното нa мaзaнето с цимент и пясък ?

Коментар

Пише се кОмин.
          Дядо ти е бил прав. Циментова мазилка се води ,добавя се малко вар/хоросан за лепливост.
          Ако не ти удава това, слагай твърда каменна вата , дюбели, мрежа , теракол и т.н. като топлоизолация.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            Това най-вероятно ще стане здраво, но да кажете добавка за да стане лепкава сместа...
            Вода....Важна е консистенцията.В калта няма цимент,ама лепне...

Коментар

Хоросан с малко цимент е достатъчно добре. Умее да се изпича и втвърдява.
              Последно редактирано от chrichri; 27-08-15, 21:25.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                ... топлоизолация.
                Без това няма да стане.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

На едно чувалче варов разтвор 20 кг една мистрия цимент и една теракол. Става здраво. Теракола също допринася да лепне. Едно време го опитвах това мазане с цимент и пясък, ама е голямо мъчение.
                  Ники

Коментар

Замислих се,че имах същия проблем на вилата и измазах с топлоустойчив теракол. Засега не е мръднало,но ще видим зимата.
                    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Е тухнена зидария трудно ще я измажеш само с теракол, пък и е безсмислено. Теракола не можеш да го мажеш на дебел пласт, трябва пълнеж.
                      Ники

Коментар

Дa не би дa се мъчите дa шпaкловaте с пясък и цимент? Рaботите кaто Григор срещу Джокович. Трябвa дa се получи вaкуум.
                        Чaк се учудвaм че ви е трудно.

Коментар

Постъпково описание на "операцията": http://www.ka6tata.com/za-ka6tata/ma...oi/article/665

Да допълня - живял съм много дълго време в къща, строена с оскъдни средства и отоплявана винаги на печки (кога нафтови, кога на твърдо гориво. Никога не е падала мазилка "от жегата". Навсякъде беше измазано с варо-циментов разтвор, но с минимално количество цимент.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

При мене мазилката не беше паднала. Аз просто започнах ренот, свалих тапетите и усетих как точно мазилката на комина стои куха. Реших че като ще се прави е по-добре да се премахне и на ново да се маже. Сигурно още можеше да изкара. Ще опитам спясък и цимент и съвсем малко хоросн.

Коментар

Мрежа задължително, най- правилно е от макар и тънък топлоизолационен пакет от нула до върха.
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X