Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кит за електрически велосипед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кит за електрически велосипед

Привет колеги, имам от няколко години колело Cross T-Rex едно към едно с тази от снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Cross T-Rex.jpg
Прегледи:1
Размер:59.0 КБ
ID:6087554

Замислил съм да го направя електрически, целта ми е когато ходя на работа или от мързел при хубаво време да не се изпотявам излишно, също и при баирчета, има много китове но един комплект ми хвана окото и да ми кажете дали е читаво и дали ще стане на моето колело като от снимката модел?

Ето и въпросния кит:

Име:IMG_0317.JPG
Размер:81.7 КБ
ID:6087555

Моторчето се слагало на задната гума и нямало пречка за скоростите

Име:IMG_0327.JPG
Размер:83.3 КБ
ID:6087556

И описанието:

500W електромотор в 26" задна капла (усилена двустенна капла, усилени спици, вкл. гума - градски тип);
    48V 10Ah Li-ion батерия, монтирана на заден багажник, с ключ и възможност за сваляне на батерията за зареждане отделно от велосипеда;
    зарядно за 220V;
    контролер с опция за PAS (Pedal Assistant System, също познат като Pedleg), ръчно подаване на "газ" и регенеративна функция;
    кутия за контролера;
    PAS датчик;
    контролен дисплей с индикация за заряда на батерията;
    дясна ръкохватка с функция подаване на "газ" (twist throottle) тип скутер + лява ръкохватка;
    лява + дясна спирачни ръкохватки, прекъсващи захранването към електромотора.

Питането ми е най-вече дали ще стане на моето колело и въпросните 500W дали ще е достатъчно като мощност за колело тежащо около 30кг , и аз тежа 85кг
    Дават го 35 км пробег с едно зареждане на равно без да въртя педалите, дали е реално че за комплекта ми искат не малко пари? Или има и по-евтини китайски изпълнения но да ми вършат реална работа, приемам всякакви съвети?
    Последно редактирано от Еделвайс; 24-04-15, 15:06. Причина: пояснение

От: Кит за електрически велосипед

Преди няколко години гледах подобен двигател в Конрад и струваше по спомен 45 лв.
    Моето мнение е, че няма нищо по-хубаво и полезно от това да повъртиш педалите, стига да има кога и къде.
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Ми не , не бяха 45лв. , а доста повече, и сега ги има, но са монтирани на предна капла, което е куцо.
      Иначе горния комплект е пробван многократно миналото лято , но с 250Вт двигател, с него наистина даяни 30 км. но в режим педал асистант.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
        ...Моето мнение е, че няма нищо по-хубаво и полезно от това да повъртиш педалите, стига да има кога и къде.
        Напълно съм съгласен с теб, все пак карам всяко лято от много години, идеята ми относно ел. мотора е че когато отивам понякога на работа с колелото или по-често ходя на среща с приятели, като пристигам всеки път съм облян в пот и ми е дискомфортно, и всеки път нося по два чифта тениски, мокри кърпички, затова си мисля да се възползвам от екстрата.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Ми не , не бяха 45лв. , а доста повече, и сега ги има, но са монтирани на предна капла, което е куцо.
        Иначе горния комплект е пробван многократно миналото лято , но с 250Вт двигател, с него наистина даяни 30 км. но в режим педал асистант.
        Въпросния ел. мотор е 500W и след като при теб е бил 250W значи тези 35 км пробег би трябвало да са реални с едно зареждане без да въртя педалите....

Още се чудя за тази екстра

Коментар

Днеска минах през конрад и цената беше 300 лева - незнам какво включваше комплекта
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
            Днеска минах през конрад и цената беше 300 лева - незнам какво включваше комплекта
            Да, толкова е в момента:
            http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=9776
            Споменатите по-горе '45' вероятно е да са били Евро, беше някакъв сайт/бюлетин за намалени цени на Конрад. Струваше ми се доста примамлива цената и обмислях покупка тогава.
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Само двигателя беше, ама няма значение.
              Иначе на горния велосипед ще е приключение да се монтира акумулатора, той по принцип е предвиден за монтаж на рамката, има си специална стойка за това.
              При този Крос място на рамката няма, а мекото окачване предполага невъзможност за монтиране на багажник от нормалния тип. Багажник, хванат само за колчето на седалката , няма да издържи теглото на батерията.
              Та меко казано - или сменяй велосипеда , или се приготви за много работа , придружена с благословии по адрес на майката на производителя на колелото.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

и това без батерията.

Коментар

И комплекта явно не става за хидравлични спирачки, ама то колелото май е с жила...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    И комплекта явно не става за хидравлични спирачки, ама то колелото май е с жила...
                    С дискови спирачки съм и спирам чрез жила.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Само двигателя беше, ама няма значение.
                    Иначе на горния велосипед ще е приключение да се монтира акумулатора, той по принцип е предвиден за монтаж на рамката, има си специална стойка за това.
                    При този Крос място на рамката няма, а мекото окачване предполага невъзможност за монтиране на багажник от нормалния тип. Багажник, хванат само за колчето на седалката , няма да издържи теглото на батерията.
                    Та меко казано - или сменяй велосипеда , или се приготви за много работа , придружена с благословии по адрес на майката на производителя на колелото.
                    Майсторе има много място под рамата и то без да ми пречи ако се монтира батерия тип бутилка, ето как ще изглежда поиграх си с фотошопа

Име:Cross T-Rex.jpg
Размер:182.2 КБ
ID:5656478

Мястото под рамката е доста свободно и мисля че не е никакъв проблем, даже батерията изглежда много добре под рамата?

Коментар

Нещо почвам да се разколебавам между 2 варианта, единия е кита за ел. колело а другия за бензинова тротинетка, преди време бях писал тема за бензинова или електрическа тротинетка да избера...., гледам че в момента има супер бензинова тротинетка Monster 70 кубикова смятай каква мощ и е единствената която позволява тегло до 130 кг а аз съм 85 кг и смятам че ще имам доволно запас от мощност, голям съм мераклия да ме духа вятъра сега лятото с това чудо и за кефа

п.с. Много пъти съм си мислил за скутер да си взема, но проблема е че няма къде да го държа, а всеки месец по 30 лв паркинг не благодаря, да не говорим за гражданска и т.н.

Коментар

Готини са, но ще имаш усещането че си се качил на моторна резачка

Коментар

Заради вибрацията и характерния шум ли , фабрична тротинетка ли карал или правена баш със двигател от резачка за дърва ?

Коментар

В Конрад ще ти се върже около 700 лв кита комплект.
                            Има по-добри варианти за около 900 лв.
                            Моето ми се върза 890лв.
                            Ако имаш въпроси питай.
                            Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Забравих да напиша за батерията от горния кит, има едно слабо място - връзката между отделните елементи вътре.
                              Добре е да се отвори и да се дозапоят връзките, иначе започва да прекъсва по време на каране.
                              Има и опция за слънчево зарядно за тази батерия - 200 лв. и е колкото лист А4 в походно състояние, когато се разгъне става 2 пъти по-голяма площта.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X