Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв таван за баня?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв таван за баня?

Първи вариант- директно на тавана/бетонната плоча/ пръскана мазилка от вар, бял цимент и мраморно брашно. Независимо от липсата на изолация не се образуват капки и при добра вентилация няма мухъл.
    Втори вариант - окачен таван от алуминий на Хънтър Дъглас. Поради добрата топлопроводност на алуминия, тавана се нагрява доста бързо от топлия въздух в банята и не може да се образува конденз. Практически вечен и се почиства много лесно при нужда. За мене вторият вариант е най-подходящ, но е сравнително скъп около 80 - 100лв/кв. м с монтажа и осветлението. За повече инфо за втория вариант на лични.
    Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Окачен таван с пана за баня, на основата на пресована вата са с ПВЦ отдолу. За да не се губи от отопление, отгоре допълнително 5 см вата. Варианти без окачен таван с топлоизолационни способности лесно се компрометира, ако горната баня е студена. Тогава се получава конденз.
      ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
      Е250 1998-продаден
      Субару Пустош

Коментар

Предвидил съм подходящ за обема вентилатор с таймер, убеден съм че вече ням да имам проблеми с мухъла, но тук става въпрос преди всичко за капките по тавана. Засега се очертават 2 варианта - гипсокартон или хънтър дъглас.
        А какво мислите за таван от стъкло?
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
          Предвидил съм подходящ за обема вентилатор с таймер, ?
          Има и такива с датчик за влага. Сам си се пуска и спира по зададени параметри.

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
            Първи вариант- директно на тавана/бетонната плоча/ пръскана мазилка от вар, бял цимент и мраморно брашно. Независимо от липсата на изолация не се образуват капки и при добра вентилация няма мухъл.
            Втори вариант - окачен таван от алуминий на Хънтър Дъглас. Поради добрата топлопроводност на алуминия, тавана се нагрява доста бързо от топлия въздух в банята и не може да се образува конденз. Практически вечен и се почиства много лесно при нужда. За мене вторият вариант е най-подходящ, но е сравнително скъп около 80 - 100лв/кв. м с монтажа и осветлението. За повече инфо за втория вариант на лични.
            При мен е от първия вариант. До сега - 6 год. никакви проблеми.

Коментар

Предвидил съм подходящ за обема вентилатор с таймер, убеден съм че вече ням да имам проблеми с мухъла, но тук става въпрос преди всичко за капките по тавана. Засега се очертават 2 варианта - гипсокартон или хънтър дъглас.
              А какво мислите за таван от стъкло?
              Таван от стъкло е ела конденз Вентилатора изкарва определено количество въздух, трябва да осигуриш откъде да влиза загубения обем, за да не се налага да държиш отворена вратата на банята. Който и тип таван да избереш, ако изпълнен правилно, няма да имаш проблем. Успех!

Коментар

Да това е другата дилема - с въздуха, искам да влиза свеж въздух отвън на мястото на изведения влажен. Обаче това няма ли да доведе до охлаждане и конденз. Най- ми е лесно да вкарам топъл въздух от апартамента, но няма да се свеж.
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Да това е другата дилема - с въздуха, искам да влиза свеж въздух отвън на мястото на изведения влажен. Обаче това няма ли да доведе до охлаждане и конденз. Най- ми е лесно да вкарам топъл въздух от апартамента, но няма да се свеж.
                  Разбира се, от към апартамента.

Свеж, свеж, колко да не е свеж?

Коментар

Конденза се получава при определена комбинация на влажност и температура на контактната повърхност. Варианта с пръсканата мазилка на тавана не работи ако над теб е покрива (примера е с втори етаж на къща и отгоре над плочата е само покрива). Зеления картон няма проблем с влагата, проблема е в конструкцията. Първо избива ръждата където са винтовете.
                    Алуминиевите панели си правят капки ако над тях е вентилирано.

Решението дали да има вата над окачен таван или ще е с плътно залепен фибран на тавана, или нищо, зависи какви са съседните помещения. Целта е избягване на голяма температурна разлика в контактната повърхност.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Има начин, ако задълбаваш и можеш да си го позволиш. С рекуператор, вкарва свеж въздух като го загрява да стайната температура.

Коментар

Да ама не.Като паднат повече температурите и стайната температура ще почне да доближава стойността на външната.Иска си допълнително подгряване.
                        Няма страшно в умирачката...
                        Страшното е да си жив!...

Коментар

На три апартамента имам окачен бял таван от влагоустойчив гипскартон, шпаклован, и боядисан бяло. Никога не са правили, нито пък някакъв конденз, който да предизвика някакво оцветяване ... Нито пък да избива ръжда - вече над 10г е най-стария...
                          Единия апартамент е в балкана, и отгоре зимата нямам съседи - също никога не е имало проблеми.. Все пак гипскартона не е залепен за горната плоча, а в кухото пространство вървят кабели за лампи и т.н....
                          Вентилаторите ми се пускат с лампата, и практически се изключват веднага след като излезеш от банята...
                          Интересно, че част от вентилацията се върти и през кухото пространство - на пара се вижда въздушния поток как засмуква въздух около вградените в тавана лунички
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И с окачен таван тип "Армстронг" става. В плочите може да се сложат и лунички за осветление. 12 години - няма влага, няма мухъл. Има вентилатори за принудителна вентилация.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

За мен, най-добрия вариант е таван от влагоустойчив гипсокартон на конструкция.
                              С две ръце съм за залепването на фибран върху плочата.
                              Когато купувате вентилатор, нека дебита му е съобразен с обема на банята, а не само да бръмчи.

ПП: И задължително с клапа. Не се спестява кой знае колко.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Идеален вариант са опънатите тавани. Невероятно много естетически решения, цветове и дизайн. Без проблеми с мухъл или конденз.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03029.jpg
Прегледи:1
Размер:50.6 КБ
ID:5542745
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03030.jpg
Прегледи:1
Размер:65.7 КБ
ID:5542746
                                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X