Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв таван за баня?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв таван за баня?

Колеги привършвам ремонта на апартамента. Банята я затварям другата седмица. В банята ще има вана и парно лира. Какъв да бъде тавана? Препоръчват ми пвц, но искам да е нещо, което да не прави капки. Преди ремонта банята ми беше склонна да мухлясва, сега и направих независима принудителна вентилация. Но понеже е баня и тоалетна заедно, не искам да ми капе по-главата, ако някой се е къпал преди 5 минути.
    Някой решавал ли е такъв проблем?
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

От: Какъв таван за баня?

Задължително трябва да залепиш поне 3 см. фибран на тавана. Ако ти позволяват нивата, добре ще е и на пода.
    Диян Димитров

Коментар

Тръбите от парното са прокарани отдолу, като подово отопление, а над тавана си мислех да сложа вата за изолация, но не съм го обсъдил с майсторите още
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

У нас е с окачен таван понеже има отоплителни панели на тавана и отгоре е измазано с някаква дишаща и надраскана мазилка. От почти 5 години пребиваване не съм забелязал мухъл и капки вода по тавана след къпане. Има вентилатор, който работи по време на къпането и около час след това. Отоплението на тавана не се ползва. Апартамента се отоплява с газово котле. В банята има лира. Това го давам само като информация.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Окачен таван от гипсокартон ли?
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Като имаш залепен фибран, можеш да слагаш какъвто искаш таван. Няма смисъл от вата. Ако искаш може и само да го шпакловаш отгоре. Влага няма да имаш.
            Диян Димитров

Коментар

При всички положения ще е някаква окачена конструкция заради вентилацията. Какво да сложа над нея з вентилация явно има варианти. Въпроса не е толкова във влагата, тя ще бъде изсмукана след време и се надявам да няма мухъл, топла баня и вентилатор с подово отопление ще бъде без мухъл предполагам. Тук се боря за капките. Защото парата се вдига охлажда се на тавана и ще прави капки. Преди бях с окачен таван и едни плоскости, които уж дишат, като в повечето офиси... но по тях се образуваше мухъл.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                Защото парата се вдига охлажда се на тавана и ще прави капки. Преди бях с окачен таван и едни плоскости, които уж дишат, като в повечето офиси... но по тях се образуваше мухъл.
                Ако си имал добра изолация над него не би трябвало да се получават капки.
                Диян Димитров

Коментар

Гипсокартин с вата от долу и ,,дишащ,, латекс ( влаго и плесеноустойчив).

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Окачен таван от гипсокартон ли?
                    Да, ето така изглежда на пръв поглед:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0685.JPG
Прегледи:1
Размер:309.1 КБ
ID:5542165

Между тавана и плочата определено няма нищо от рода на изолациите.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Моята баня е от 10-тина години. Тавана е измазан с хоросан и е боядисано с бяла вар. Щях да слагам вентилатор, но дупката за вентилацията си стои отворена и разчита на коминния ефект. Мухъл и конденз - никакви. Комшията шпаклова и боядиса с "дишащ латекс". И конденз има, и мухъл по ъглите.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Моята баня е от 10-тина години. Тавана е измазан с хоросан и е боядисано с бяла вар. Щях да слагам вентилатор, но дупката за вентилацията си стои отворена и разчита на коминния ефект. Мухъл и конденз - никакви. Комшията шпаклова и боядиса с "дишащ латекс". И конденз има, и мухъл по ъглите.
                        Oт разликата в температурите ще да е,защото вероятно тавана е студен. Ватата мисля,че решава проблема. Естествено,всичко това без добра вентилация не е много ефективно.

Коментар

При така зададените условия ,окаченият таван от влагоустойчив гипсокартон ще върши работа,но само в комбинация с добър вентилатор.Топлоизолация не е необходима, само обезпрашаване на площа над картона с грунд. Покритие-или истински дишащ и антибактериален латекс, или пръскана мазилка, или декоративна на циментова основа.

Коментар

Вентилация му е майката! И да работи при къпане, а и след това. Има вентове с таймери. Изолации малко ще помогнат.

Коментар

Аз съм го направил с плоскости от студиопор и нямам конденз.

Име:SDC13305.jpg
Размер:57.8 КБ
ID:5542181

Име:SDC13309.jpg
Размер:47.2 КБ
ID:5542182
                              0осем9осем7шест0осем7едно
                              Миро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X