Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метални керемиди - препоръчайте фирма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Метални керемиди - препоръчайте фирма

Здравейте.
    Предстои ми спешен ремонт на покрива на една стара селска къща, на 100-ина километра от София. В момента е с турски керемиди, много от които вече са счупени. От билото тече и трябва до есента да оправя покрива. Нямам торба с пари, а желанието ми е покривът да издържи доста години без нужда от спешни намеси.
    По много причини се спрях на метални керемиди.
    И от тука започна дилемата - кой да оправи покрива. Не искам да рискувам с някой пишман майстор. Отделно за качественото поставяне на тези плоскости има строги изисквания.Реших, че е по-удачно да наема фирма, която или произвежда, или дистрибутира подобни керемиди и едновременно с това прави покриви с това покритие.
    Днес след разговори с две от фирмите бях потресена - разлика от почти 2 пъти в цената на двете за квадратен метър!
    Имам молба, ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем, да пише за фирма, която работи качествено и не взима безбожни пари.
    Ако случайно цитирането на конкретни фирми може да се смята за реклама и нарушава правилата на форума, с молба да пишете на лични.
    Наистина е спешно, а не мога да си позволя за ремонта на покрива на 50 квадрата паянтова къща на почти 100 години да дам пари колкото за втора ръка малка машинка 4х4!

От: Метални керемиди - препоръчайте фирма

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
    Наистина е спешно, а не мога да си позволя за ремонта на покрива на 50 квадрата паянтова къща на почти 100 години да дам пари колкото за втора ръка малка машинка 4х4!
    Въпрос на приоритети...

А иначе изборът е възможно най-добрия. Металните керемиди са в пъти по-леки от стандартните и при качествено изпълнение са на практика вечни. Това обаче струва пари. Но ако приоритет е кола 4х4, двама цигани и камион стари сортирани керемиди ще свършат работа...временно.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
      Въпрос на приоритети...

А иначе изборът е възможно най-добрия. Металните керемиди са в пъти по-леки от стандартните и при качествено изпълнение са на практика вечни. Това обаче струва пари. Но ако приоритет е кола 4х4, двама цигани и камион стари сортирани керемиди ще свършат работа...временно.
      Не е приоритет возилото, а къщата. Просто написах, че е налудничаво да искат безбожни пари за нещо доста елементарно. По-точно - след шока за първата цена се оказа, че може същото да се направи почти два пъти по-евтино - отново от фирма. За това ми е питането - някой дали се е сблъсквал с подобен проблем и дали е правил подобен покрив? И дали знае фирма, която предлага смислени цени и работи качествено?

Коментар

Bgrali ,влез във Форума Направи си сам и там гледай покриви. Има един Руснак който е много в час и има фирма- Вадим май беше

Коментар

Проучих ги. Покрих с такива.Леки , учудващо здрави , за 0.5-0.6 . (Заради щамповката)
          Понеже , къщата е на две нива, с разлика от 2 години между нивата :-)))) Първите от фирма в Кремиковци (като се разтърсиш , ще намериш) За финалната част купих по евтини - ТЕТО , с/у ЖП гара София Север .Предлагат и монтаж , готини са.
          Предстои ми препокриване и на съществуваща част , вероятно ще ги ползвам отново.
          Успех.
          Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Аз говорих с мой познат преди месец и нещо. Спомена ми че е покрил с метални керемиди, боядисани прахово. Цената на квадратен метър е 12лв, но ъфловите профили стръвали доста скъпо. Отдоло е наковал ОСБ, а над него черна хартия. Сам си го е правил покрива и му е излязло около 25лв/кв.м. за всичко.
            Като гледам постройката е 50кв.м. но със стряхи предполагам площа на покрива е поне 60-70. Това е около 1500лв само за материали. За труда в зависимост кой го прави, може да стигне цената още толкова. След като ще правиш покрива е добре да смениш и улуците. Там цената е на линеен метър и ислиза около 5-6лв/м само материала. Фирмите вземат при нас 10-12лв/м , но работят със силикони. Аз предпочитам да са калайдисани. Така си правих мойте улуци, но с калая, газта и флюса мога да кажа че отиват на 7-8лв/м. В тази цена не съм си слагал труда.
            Така предполагам че ако гредите са ти здрави, и искаш да смениш покривния елемет само с подковаване, цена от 3000лв е разумна. Като в тази цена влизат и улуците.
            Аз наскоро правих покрив на стара къща с турски/цигански керемиди. Смених ги с втора ръка български. Покрива ми е 80км.м и съм дал за керемиди и улуци 500лв. Не съм ковал покрива с нови дъски, само не две места имаше малко изгнило и съм подменил 5-6 дъски.
            Мнението ми за праховото боядисване е че на пръв поглед е лъскаво, а в същото време от вътре си работи ръждата и в най-неочаквания момент става проблема. За това и не заложих на ламариненеи керемиди.
            По-добре е да се покрие с поцинкована ламарина според мене.

Коментар

Праховото боядисване, ако се направи както трябва е по-добро от конвенционалното. Но никога не се знае дали се спазва технологията предписана от производителя на боята.

Друго-калайдисването(спояването) е доста стар метод, правили са го защото улуците са били само ламаринени, нямало е друг начин за постигане на водоплътност на извит профил.
              Сега се използват пластмасови улуци, с гумени уплътнения, и сглобки които гарантират плътност на връзките. Цената е маалко по-висока от на ламаринените, но качеството на изпълнение е по-добро, външния вид също.

За покрива-според зависи. Онзи ден завършихме покрива на къщата на тъщата, с цигански(турски; обикновени) керемиди. Последно е правен преди около 10 години, и почти нямаше забележки и сега, но поради друг ремонт на покрива решихме да препокрием наново. При добро отношение при работата-такъв покрив може да отнесе 10-15 години без течове. Зависи от силата на ветровете и мерака с който се прави покривът.

Керемиди на старо вървят по 8-10 ст. бройката. Винаги се налага да се смени някоя друга.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Сменях покрив есента. 120 квадрата. Като свалихме старити керемеди ме хвана яд че взимам нови. Незнам от кога са но бяха идеални. Майсторите казаха че вървят по 50 стотнки на старо. Моят съвет да вземете стари български керемиди ако намерите. Майсторити ми взеха 25 на квадрат за работа с махане на стария покрив. Дървения материал ми излезе около 1400-1500 лв. Отне им 5 дни.
                Land Rover Discovery
                Където е текло пак ще тече ...

Коментар

За металните керемиди - ако имате бюджет - Lindab, ако нямате - ТЕТО. Резервен вариант - Ондустийл с посипка. Всичко останало на българският пазар е предимно надценено, например - за керемиди с качество на ТЕТО (че и по-лоши) се искат цени като за Lindab...
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

RUUKKI също не са за подценяване

Коментар

Първоначално публикуван от Гена Преглед на мнение
                      RUUKKI също не са за подценяване
                      Хубави керемиди, но надценени.

Коментар

Първоначално публикуван от vas33 Преглед на мнение
                        Сменях покрив есента. 120 квадрата. Като свалихме старити керемеди ме хвана яд че взимам нови. Незнам от кога са но бяха идеални. Майсторите казаха че вървят по 50 стотнки на старо. Моят съвет да вземете стари български керемиди ако намерите. Майсторити ми взеха 25 на квадрат за работа с махане на стария покрив. Дървения материал ми излезе около 1400-1500 лв. Отне им 5 дни.
                        Взели са ти пари за труд, колкото за материалите. Така като гледам си дал общо 6000лв за целия покрив. Все пак не знам с какво си препокрил, но циглите младост са 12,5лв/квадрата

Коментар

Какво общо има като съпоставка стойността на труда спрямо стойността ма материалите - не знам.

Коментар

Обикновено за труд се взема колкото е стойността на материала.
                            Това в най-общия случай де. Може да варира в много широки граници, но обикновено от това ниво започва пазарлъкът.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Обикновено за труд се взема колкото е стойността на материала.
                              Това в най-общия случай де. Може да варира в много широки граници, но обикновено от това ниво започва пазарлъкът.
                              Коле, знаеш, че те уважавам. Моля те забрави това първото изречение. Завинаги. Никъде и никога в ТНС не е имало такова правило. Това го има само в главите на великите "майстори", както сами се определят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X