Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв ексцентрик шлайф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв ексцентрик шлайф?

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
    Поставяш курсора на снимката му и ще ти излезе едно прозорче в което пише името. Копираш го в гуглето и ще ти излезе всичко. Имай предвид, че го дават 150мм, но това е гъбата за полиране. Шкурките за него са 125мм.
    Благодаря,разгледах го.Доста е подвеждащо да го продават за 150 мм.Иначе е почти без пари,сравненао с марковите такива.Иначе има китайчета по 160-180 лв на 150 мм.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Извинявам се за лаишкия въпрос. Каква е разликата между тези шлафове с диска и с правоъгълна шкурка? Аз имам стар български ексцентрик шлайф с правоъгална шкурка.

Коментар

Тези са кръгово вибрационни, а твоя е само вибрационен.

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
          Тези са кръгово вибрационни, а твоя е само вибрационен.
          Какво имаш предвид под кръгово вибрационен? Върти се целия диск като на полираща машина, но с вибрации?
          Моя с плоската шкурка вибрациите се осъществяват чрез ексцентричен мотор, отнетата повърхност става на едни малки кръгове. Отнема доста малка повърхност. Шкурил съм си с него доста дървения и страва хубаво и гладко. Предимно е за метали да се шлайфа.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            Какво имаш предвид под кръгово вибрационен? Върти се целия диск като на полираща машина, но с вибрации?
            Моя с плоската шкурка вибрациите се осъществяват чрез ексцентричен мотор, отнетата повърхност става на едни малки кръгове. Отнема доста малка повърхност. Шкурил съм си с него доста дървения и страва хубаво и гладко. Предимно е за метали да се шлайфа.
            Точно-върти се целия диск и вибрира.В пъти по финно е от виброшлайфа а и следата дето я прави е по-трудно забележима.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Tова за финото шлайфане не зависи ли от ексцентритета? Фесто имат 3-ки и 5-ци; Бош 2,3,4; Метабо имат комбиниран "туч" с 3 и 6мм. И разни други като Де Велт с подобни показатели. Колкото по-малко, толкова по-фино, но с цената на цял ден търкане. Иначе е гот да имаш една 3-ка и една 5-ца на Фесто, ама ....$$$$$ .
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                Купих модела на DWT. Приличен е, става за временно използване. Мощността му е достатъчна. Всъщност недостатъка му е, че ексцентрика му е 2мм. На Метабото е 6мм. Ще пиша ако излезе някой друг недостатък.
                Ето го:
                [ATTACH=CONFIG]614068[/ATTACH]
                DWT-то със зор(един гаранционен ремонт) издържа 30-те дни, за които "светкавиците" от КировБош ми доставиха резервните части за Метабото. Днес го сглобявам и DWT-то се прибира за дребни къщни заигравки. Прекалено чувствителен на прах. След всеки един два детайла се налага да се обдухва с компресора за да работи. Втори път не бих си купил машина от тази марка, дори и за временно ползване.

Коментар

Ами нали и те са зелени като "зелената" серия на Бош. Между другото, комбинираната машина на "Метабо" ли ползваш? Аз имах такава с две степени на ексцентритет 3 и 6мм. При автобоядисването не ми харесваше, но при изравняване на дървени плотове беше много добра особено на 6мм.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Мисля, че е същата. 400 pro duo2, нещо такова беше. Може и да сме и свикнали, но сме си доволни от нея. Второ метабо ни е. Предишната беше подобна. Ползваме ги в последните 10-на години, общо взето безпроблемно, а не е като да не боядисваме непрекъснато.

Коментар

Колкото до зелената серия на Бош, имам един прободен трион от нея, дори продавачите в Бош признават, че е по-добър от повечето сини в момента. Също ползвах преди време едни зелени винтоверти, всичките са здрави още, батериите им сдадоха. Вече не ги продават и сега ползвам сини. По добри са, но не е кой знае каква разлика. То ясно защо де и старите ни циркуляри Фесто, пак по признания във сервиза им, са по-добри от новите..

Коментар

Как се държи евтиното шлайфче ? Рано или късно ще се наложи да купувам някакво .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Според мнението от два поста по-нагоре, не ти трябва. Ако диаметъра на шкурката(Ф125 или Ф150)не е от значение, има и по-подходящи машинки. Ако е за по-интензивна работа, каквото и да вземеш все ще сбъркаш.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Да поизтупаме темата - оглеждам се за читаво ексцентършлайфче - Ф125мм. Имам лидълско, след 5-тия ремонт мисля да го наместя в кофата. Та ще се ползва за хоби дърводелски проекти, шлайфане на метални профили преди боя, сиреч след ъглошлайфа за по-добра адхезия и да обере някоя по-дълбока деруга от фибърния диск. Набележил съм следните:

- Dewalt; - 2,6мм ексцентър
                            - Metabo; - 2,7мм ексцентър
                            - CAT; - 2,5 мм ексцентър
                            - Ryobi; - 2,4мм ексцентър

Та въпроса ми е най-вече за девалта и този кат. Ката ми хвана окото в местния магазин, изглежда стабилен и масивен. Изработен е в китай, ама то какво ли друго не е вече. 3 години му дават и прилича доста като копие на девалта. За девалта намирам доста негативни мнения и му се колебая като цяло. Метабото е най-ефтиния вариант, без никакви екстри. А последната марка само на клипчета съм я виждал.

Благодаря!
                            Последно редактирано от I.Stoyanov; 14-06-22, 10:03.

Коментар

• petkov_bb
                              petkov_bb коментира
                              Редактиране на коментар
                              Купих същия Девалт заради дървените врати и путсий мързел. Шлайфчето работи балансирано .Торбичката е удобна (вложили са мисъл). Подържа добре зададените обороти,но със старата блажна боя не се е получава много добре. Вероятно трябва шкурка под 60 и по голяма ексцентричност. Пробвах и с лентовия шлайф - същия проблем (страшна боя са правили в миналото). Пробвах и на едно боядисано дюшаме с всичката налична техника и............мъка (знам ,че си иска циклачка).
                              Вчера купих и пробвах със 180мм.шкурка фибер-едра 24 и се получава ,но най добре се справи ламелната шкурка 125мм с едрина36 (SMT 624-supra).
                              Моя съвет е да купите един такъв ламелен диск и да пробвате с ъглошлайфа при по ниски обороти. Ексцентършлайфа си заслужава само ако се занимавате с дървения и то чиста. След 20 минути работа е вече в кашона и не се знае до кога................
                              Последно редактирано от petkov_bb; 14-06-22, 13:26.

• artefekt
                              artefekt коментира
                              Редактиране на коментар
                              Сега видях, моето е ф150....не знам дали са индентични.

• I.Stoyanov
                              I.Stoyanov коментира
                              Редактиране на коментар
                              150-тката е съвсем друг клас машина

Аз имам абсолютно същото риоби, но в друг цвят корпус и с друг филтър. Нищо му няма, но цената му в България е безумна. Няма програмирано остаряване, щото гледам, че съм го купил 2011 година, а още си работи. Не е бил в производство, а само хоби употреба, но е имало дни, в които не е гаснело. Нищо риоби не е произведено в щатите, обявата е сбъркана. Ако под екстри имаш предвид регулацията - аз тази функция не съм я ползвал, за теб може и да е полезно. Филтъра е напълно безсмислен, ако искаш някаква прахоулавяне - само прахосмукачка.

Не бих дал 170 лева.

Коментар

Когато си правех колата купих едно Деу, което ми хареса.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• I.Stoyanov
                                I.Stoyanov коментира
                                Редактиране на коментар
                                Гледах ги и тия. Не ми се рискува с поредния "парксайд". Иначе имам шмиргел (скорошен) деУ и да ти кажа за 89лв си е баш 370W и си работи доста прилично, та предполагам че и "въртележката" им няма да е на ниво плод/зеленчук, но просто ми дотегна напоследък от боклуци...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X