Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване на къща след пожар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възстановяване на къща след пожар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    Какво е общото на терасите, водното стъкло, протичането, миризмите и бъркането на ръка? На хората им трябва нещо за фиксира - значи да обвие и прилепи - миризмите на молекулно ниво, или да се създаде непропусклива преграда. Единственото нещо за уплътняване на бетон са силикатите, и други подобни, но недостъпни. Всъщност всеки уплътнител на бетон става.
    Точно с водно стъкло, обикновено натриево, мога да ти уплътня резервоар за вода под налягане, остави терасите. Бъркано на ръка. Но не е 2-3 %, каквото и да значи това. Разтвор с плътност 1,07 и нагоре до 1,2 - 1,25 в последната ръка, с фискиране между всяка една.
    За случая, ако се свалят мазилките, достатъчна плътност ще има и ако се слага повече цимент...
    Качеството в България е нещо, което всеки се опитва да избегне. Това ми иде да кажа, защото не псувам.
    Успех с ремонта.
    Колега, успокой топката.Благодарих ти за идеята и писах заради Пламен/Майстора/.
    Точно от гледна точка на качеството , споделям защо винаги предпочитам готов разтвор.Добавките за водоплътност по спомен са 2,5% от обемното тегло на цимента, а на водното стъкло я дават 3%.Това което аз написах ,със сигурност е по-скъп вариант от водното стъкло.
    Сега/ако може да се удържиш с псувните/, поясни какви са съотношенията и технологията в твоята рецепта?
    Не знам колко пъти да напиша, че не става дума за бетон.

П.п. Иначе, за качеството в България съм съгласен принципно с теб и това ми е ежедневният проблем в работата.Сбъркал си човека.

Коментар

Може би няма смисъл от пълно уплътняване, за което си мисля. Давам заден ход
      Водното стъкло става и за уплътняване на пясък. Не предлагам да се смесва в мазилка, а да се обработва някаква готова повърхност - съществуващата мазилка или зидария.
      Рецептите - концентрираното е с плътност 1,32 някъде. Разрежда се до 1,07, което са към 4 литра добавена вода и се нанася с четка, лейка или пръскачка до намокряне на повърхността. След попиване се повтаря, като между всяка ръка се слага още един химикал. Може и течна циментова каша.

Нещо средно от няколкото предложения може да е по-подходящо. Без непознати неща, като моите каши, които съм ползвал изключително в чужбина - и приличат на голяма рядкост тук. Щом Бетонконтакт се разбра какво е, да се мине с него преди новите мазилки за поне частично намаление на движението на газове и миризми. После по-силна мазилка, шпакловка или споменатия шприц, и след това аз бих повторил с Бетонконтакт или водно стъкло.
      Между другото, не съм строител по училищно образование. Преквалифициран съм в последствие, и имам ограничени познания - от проекти с опитни колеги.
      За качеството се сетих, защото съм мазал с много силни мазилки, а тук циментът е дума табу. Също, не съм имал проблем с разчистването - имало е застраховки, или кой да плаща. Но когато хората са притеснени, трябват по-земни начини за ремонт.

В кой град е повредената къщура? Може пък да се намери форумна помощ - някой да си търси работа, стопаните да дават някой лев за помагачи и химията да стане.
      Последно редактирано от lodkar; 10-02-13, 23:40.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
        Според мен, мазилката попива миризмите. Работил съм в стари къщи, в които при къртене за кабели примерно, самата мазилка мирише кофти.
        Това имах предвид по-горе. За тухлите отдолу, съм сигурен че ще са здрави и миризмата няма да е стигнала до тях.
        За всичко останало, споделям изцяло.
        Освен това, хоросановите мазилки не са чак толкова трудни за сваляне.
        Само допълвам мнението на колегата, гарантирано миризмата остава вмазилката и дървото, а относно дървените елементи няма идея дали има нещо което може да го запечати да не излиза миризма. сега има всичко , та може и да има нещо такова което да ти свърши работа. Проблема не е толкова дали са здрави дървените елементи, а дали може да се спре мириса!!! Цялата мазилка долу!!!
        ЛАДА НИВА 1.7
        Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Затова за дървото стъклото е най-подходящо. Няма по-газонепропусклив материал, че и толкова евтин.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            ............
            Рецептите - концентрираното е с плътност 1,32 някъде. Разрежда се до 1,07, което са към 4 литра добавена вода и се нанася с четка, лейка или пръскачка до намокряне на повърхността. След попиване се повтаря, като между всяка ръка се слага още един химикал. Може и течна циментова каша.

..........................Но когато хората са притеснени, трябват по-земни начини за ремонт.

В кой град е повредената къщура? Може пък да се намери форумна помощ - някой да си търси работа, стопаните да дават някой лев за помагачи и химията да стане.
            Споделям какво открих като готов продукт на известна фирма.Извадката е от технологичната карта:
            Фабрично приготвен воден разтвор на силициева киселина.

Калиев силикат, вода.За здравяване на ронливи минерални повърхности чрез образуване на кварцови връзки (чрез силикатизация). Вследствие стесняването на порите частично може да се намали попиващата способност на мазилките.
            Това, обаче, не
            възпрепятства процеса на дифузия на водните пари.
            За предварително третиране на минерални повърхности (например леко ронещи се хастарни и декоративни мазилки) преди полагането на хидравлично или силикатно свързващи мазилки и бои.
            Плътност: около 1,07 kg/dm3
            Ниво на pH: около 11
            Разход на материал: 0,2 – 0,4 kg/m3 в зависимост от основата
            ..................
            Основата се измива или почиства с четка. Старите слоеве боя трябва напълно да се отстранят, компрометирана или силно изветряла мазилка се отстранява и се заменя с нова.
            ....................................
            Осушените (въздушно сухите) минерални мазилки се импрегнират до насищане посредством Fluat-метода (например чрез пръскане през широки, недиспергиращи дюзи), с бояджийска машина, работеща без въздушна струя „airless” (разтворът не се смесва с въздух). Нанасянето става отдолу нагоре. Върху малки площи нанасянето става и с четка.

Плътността на разтвора е същата като в твоята рецепта.Не успях да разбера превръщането на плътност 1,32 до 1,07 става с добавяне на 4 л. вода към 1л. заводски продукт ли е ?
            Другото:Подчертаната в технологичната карта по-горе дифузия,дали ще се реши с две ръце минаване?

Относно механичното сваляне на мазилки и опушеното-има още един вариант.Днес говорих с хора, които почистват изгорели автомобили и пр. с мобилна пясъкоструйка.При слаби мазилки /без цимент/ може да се окаже добър вариант за цялостното сваляне на мазилки,бластиране на тухлите и и опушеното дърво.Като погледнат на място, ще видим какво струва.Смятам,че ще е по-ефикасно и оптимално от къртовски ръчен труд.

Къщата е на 80 км. от София.Като се изискат реални действия,може да потърся съдействие в темата за това.За мен ще е сериозен разход на време ежедневен ангажимент.С някои колеги от Форума си партнираме.

Коментар

Aз също си мисля, че покрива най-добре от 0 да се прави. Стар покрив дори без да е горял не е ленсно да се преправи със старите греди, ако не говорим само за препокриване. Ако ще се прави нова конструкция, всичко долу.

Коментар

Според мен за няколко месеца ще се отмирише сама къщата.
                Няма мирис който да е вечен без добавка.
                Виждам че е от София питащия и да отиде на огромните пожари на Витоша
                да се увери сам в центъра им, че няма мирис.

Коментар

Е то сега там е само сняг, нормалное да няма миризма на огърн. Също не може да се сравнява къща с планината, където дъжд и сняг се грижат за чистотата. Ако оставиш къщата без покрив и тавани да я измие природата и да се проветри добре, сигурно няма да има миризма...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Е то сега там е само сняг, нормалное да няма миризма на огърн. Също не може да се сравнява къща с планината, където дъжд и сняг се грижат за чистотата. Ако оставиш къщата без покрив и тавани да я измие природата и да се проветри добре, сигурно няма да има миризма...
                    Така е...ще трябва повече време за мириса на закрито.
                    Но възстановяването на горяло дърво е много трудно и най добре ще е да се махне и складира навън за камината или барбекюто.
                    Новото дърво има мирис на гора и ще убие остатъчните миризми.

Коментар

Намерих една снимка на въпросният оцелял покрив,за да не коментираме повече неговото разглобяване.Като писах ,че е опушен и се търси решение за опушено дърво,за това става въпрос:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P2027594.jpg
Прегледи:1
Размер:111.9 КБ
ID:5453429

Отделен е въпроса , че хоризонталната конструкция на която лежи ,половината е тотална щета и ще играят криковете.

Коментар

Ако е оцелял изцяло е едно, ако има изгоряло трябва да се прави част от покрива, друго. Само ако е опушен, просто го пръскате и готово. Обаче това с конструкцията която държи покрива ако е прецакана... струва ми се рисковано да не я ревизирате тотално и да се разглоби всичко. Според мен нещата опират до бюджет. Ако има повече пари най-добре всичко да се прави "на чисто", ако парите са проблем вече е ясно, че ще се правят компромиси...

Коментар

С много пари и малко мисловни напъни е ясно.Но първото не е особено налице,нито е модел в строителството от вече една петилетка.
                          Предизвикателството в случая е , да се реконструира,като се ползват оцелелите дадености.Укрепването на този покрив не е единственият конструктивен проблем в ситуацията, има и още по-приоритетни.Нещата са усложнени,защото всички хоризонтални носещи елементи са дървени,съответно в различна степен на повреди.В сутерена има повредени елементи,носещи половината вертикален товар на къщата.
                          Не е смятано като разлика в подходите, но приблизително може да се приеме че разликата в двата модела е поне 50 х. лв.Без да се смятат нови проекти и прочие административни усложнения за варианта с многото пари.

П.п. Желателно е колегите в темите за реставрация на старите къщи,да имат едно наум със защитата на дървото.Опитах се да се проведе по-смислен разговор и в тази насока,и че трябва да се мисли и за такъв тип защита/със съответните разходи/,да не се стига до такива гадни ситуации.По разни причини, не се получи.Но се получи междувременно тази ситуация.Нека си правят изводите.

Коментар

НА вилата имаме една лятна кухня,която е горяла преди да се родя (преди 26г.) В едната и половина няма покрив,а в другата има,но миризмата и в двете части си седи и до ден днешен и по стените, и по изгорялото дърво. Незнам,като се измие какво ще е положението,но щом за 26г. не е могло да се проветри... спроед мен сравнението с планината никак не е удачно...незнам дали има спасение за това къще... ще следя с интерес до къде ше го до карате..

Коментар

Е то ако си седи изгорялото дърво, ще си седи и миризмата... и след 260 години...

Коментар

относно стените и мазилката.Може с приемлив успех да се запечата с мазана хидроизолация/за предпочитене двукомпонентна.При подобен казус даде добри резултати.Дървото-с каквото и да запечатваш няма да успеете да ограничите миризмата.Все пак има пукнатини а и продължава да пука,а тази миризма е особенно гадна и неприятна.Трябва ви непропусклив слой.Опушеното по дъървото го третирай със препарат за сваляне на боя/дунав мисля беше на база сода каустик/ не е скъп-около 2-3 лева малка разфасовка.Ако е гредоред/а то май е така/ преди да правите каквото и да е по подовете да изсъхнат добре,като особенно важни са носещите греди/ако останат влажни има опасност да загният/ След като изсъхне дървото и се свие може да мислите за настилки.На подобен дефект много добре се отрази т.нар. тънка плоча.естественно трябва и малко сметки,но за сметка на това ефекта е добърАко има стоманени релси в конструкцията ги прегледайте и тях.Не би трябвало да имат поражения но ............Като гледам снимките ситуацията не е отчайваща,просто е поопушено,няма кой знае какви поражения по конструкцията.
                                По горе са дали съвет за водоструйка който напълно подкрепям.Ако преди това третирате опушените стени с препарат ще има още по добър ефект.Като цяло саждите са мазни...........Прави впечетление че пред пералнята май се е продънил пода?

успех.
                                Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
                                GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X