Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аспиратор в комин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аспиратор в комин

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
    За да няма миризми от съседи се слага клапа. ...
    То и отдушниците ни в баня и мокрото уж бяха с някакви клапи, което не пречеше да знаем кога комшиите отдолу са сготвили пача или пък майсторите на 2 етажа по-долу пушат в банята ...

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    ... Освен ако не се реши да не се ползва вече за комин ...
    То в продължение на 40 години не знам да е ползван като комин. Но наистина никога не е късно някой отдолу да мине на твърдо гориво в кухнята.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Каквото и да е по проект, трябва да си сигурен, че нагоре по етажите не е запушен или напълно липсващ след тотален ремонт на някоя кухна.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
        Каквото и да е по проект, трябва да си сигурен, че нагоре по етажите не е запушен или напълно липсващ след тотален ремонт на някоя кухна.
        До някъде си права, ама само до някъде...
        По проект при родителите ми си имаше отдушник в мокрото помещение. Отдушник там имаше, лошото беше, че последната плоча не беше разпробита... та проекта си е проект, изпълнението си е изпълнение, миризмата си е миризма!

Коментар

Колеги за всяко нещо си има решение от две снимки трудно може да се каже точното положение, ако се имаш със съседите отвори комините на тези над- теб и светни с фенер, а някой от при теб да вкара огледало в твоя и да гледа за светлина може и обратното. Тогава ще разбереш дали ще си мешате миризмите.

Коментар

Комините са си комини, а вентилацията си има вентилатор обикновено на изхода. Може и всеки да си е с вентилатор, но тогава клапите са съвсем важни. Всичко споменато трябва да се подкара да работи, разбира се. Някакви клапи = някакъв резултат. Работещи клапи = всичко в ред.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
              ... Извод: Изнеси си миризмите навън!
              Накъдето и да се завъртиш, задникът ти все ще е отзад.

Ако изведа аспирацията на стената до вратата на кухненския балкон, на комшията отгоре може да му ухае, като си отвори остъклената тераса. Ако я изведа през другата стена, отдушникът ми ще е на около 2 м. от прозореца, който комшията от отсрещния апартамент на етажа си е избил на времето през стената, на която по проект прозорци няма. Отделно, дето за да монтирам каквото и да е отвън на тази стена ще трябва да викам алпинист.

Ама и да ми е минавало през ума да оставя кухнята без аспирация, видът на демонтираните древни шкафове моментално би ме отказал ...

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Нагоре много етажи няма. Аз съм като цяло на последен, само над кухнята има нещо като мансарден апартамент. Коминът си е пробит - виждам светлина, а запалена свещ теглеше здраво.
              Въпросът е при мен да не влизат миризми отдолу, защото май някой от долните етажи го използва.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги кое и е сложно на клапите самия аспиратор има клапа просто слагаш още една на комина може да си вземеш с ръчно отваряне по- хубаво затварят и няма да има миризми, защото след нея има тръба и аспиратор не е отдушник.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Въпросът е при мен да не влизат миризми отдолу, защото май някой от долните етажи го използва.
                  И кво праЙм? Тапа!
                  Пък твоите миризми - навън!

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                    ... Пък твоите миризми - навън!
                    От стандартния правилник за вътрешния ред на етажната собственост.

... Не се разрешава изливането на вода и изхвърлянето на отпадъци, както и директното отвеждане на дим и газове през прозорците, балконите и стълбищата на сградата. ...
                    А сега де!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Човече ползвай си спокойно комина и както ти писах сложи си клапа, когато се сложи хубаво въдуховода и клапата и се уплътнят добре няма проблеми.

Коментар

Хората са измислили клапите - има вентилатори с клапа, предполагам, че и аспираторите имат - или поне някои от тях. Включиш - отваря клапата и духа навън. Изключиш - затворено и нищо не влиза навътре. Така можеш и в комин да го включиш.

Имай предвид, че колкото въздух издуха аспираторът навън, толкова трябва да влезе отнякъде в стаята, че иначе стават чудеса, а входящият поток често се неглижира. Ако дограмата е крива - влиза оттам, иначе нищо не излиза нагоре, за сметка на това като изключиш аспирацията, влизат боклуци от комина.

"дим и газове" теоретично не включва отдушниците, но на практика не трябва да се правят простотии. Под "дим и газове" се имат предвид кюнци през прозореца или димоотвод от газов котел, изведен на балкона. Простотия от 50-те години, която напоследък възраждат подизпълнителите на Овергаз (само на балконите, разбира се - не знам някой да го е извел на стълбището).

Коментар

Е това го казвам от самото начало.

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
                            Човече ползвай си спокойно комина и както ти писах сложи си клапа, когато се сложи хубаво въдуховода и клапата и се уплътнят добре няма проблеми.
                            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Хората са измислили клапите - има вентилатори с клапа, предполагам, че и аспираторите имат - или поне някои от тях. Включиш - отваря клапата и духа навън. Изключиш - затворено и нищо не влиза навътре. Така можеш и в комин да го включиш. ...
                            Клапата е лесна работа. И аспираторът има такава, и на изхода може да се сложи още една.

В същност първоначалният ми въпрос беше колко зле може да е това, че извеждането на въздуха в комина се очертава да бъде над нивото, на което сега е отворът за връзка с общия комин?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              колко зле може да е това, че извеждането на въздуха в комина се очертава да бъде над нивото, на което сега е отворът за връзка с общия комин?
                              Николко зле.

Цялата интрига с височината е свързана с естествената тяга в комина, която ти няма да ползваш.

Коментар

А що не направиш това червенкото? Имам някакво смътни спомени, че баш така трябва да си се правят тези комини - етажния комин върви малко сам и малко преди следващия етаж се включва в общия. Така ще е и по-трудно на миризмите на съседите да се върнат 3 метра надолу, че да влязат в чуждото жилище.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Komin.jpg
Прегледи:1
Размер:8.8 КБ
ID:5378096
                                ПП. Сега като се замисля - за отдушници става, но за печки - няма как да се чисти малкия участък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X