Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пристройка за къща - масивна или сглобяема моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пристройка за къща - масивна или сглобяема моля за съвет

Предстои ми пристрояване към къща около 30-40 кв.метра.Чудя се масивно строителство ли да я правя или от сглобяемите дървена конструкция.
    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

От: Пристройка за къща - масивна или сглобяема моля за съвет

Зависи за какво ще се ползва и дали ще се узаконява.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Всъщност чуденето в каква посока е:
      - кое ще ми излезе по-евтино
      - кое ще стане по-бързо
      - с кое ще късам най-малко нерви
      - нещо друго за което не се сещам...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Чуденето е в тези насоки плюс пета-узаконяване.Пристройката ще се използва като допълнителна за гости.Преди време в една фирма за сглобяеми къщи ми казаха че ми трябва само нотариалният акт и скица на парцела и къщата.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

А ще следя със интерес, че аз вървя по същия път!
          До тук съм решил да е законна, тухли и бетон. Сега вадя скици, следва УПИ, дрън ,дрън ......! Купих към 1000 цигли на старо, поръчал съм 4000 тухли единички от старите за по 15 ст броя. Мъка и мизерия ама трябва да я направя за 10 000 лева цялата история на груб строеж! Щот няма повече париии!
          Между другото някой знае ли в момента колко струват новите цигли и тухли?
          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            Предстои ми пристрояване към къща около 30-40 кв.метра.Чудя се масивно строителство ли да я правя или от сглобяемите дървена конструкция.
            Ако правиш масив ще трябва план-към 1000 лв.Иначе аз бих заложил на дърво-сандвич с изолация,бетонна плоча с темели за основа/може да я замениш с дюшеме/,двоен покрив с ламперия и на растояние керемидки+някакво полиетиленово фолио за хидроизолация.Иначе отвътре ако му спретнеш един гипскартон ще замяза на масив.Само не съм сигурен като цифри дали няма да се изравнят .Ако се вземат стари тухли може да поевтинее проекта,но армировка,бетон и хоросан трудно се намират втора употреба,а те са сериозен консуматив.Скоро си правих част от оградата/сам/-около 6 м,70 см висока/нагоре с дървени летви/-купувах само цемент/20 торби/вкл. и за зидане, с 5 двуметрови колони/25/25 см/ и ми излезе 500 лева.200 лева дадох на един чирак да ми бърка разтворите и за обща работа.Ако бях купувал всичко щеше да ми спре тока.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Момчета Благодарности за идеите!Мисля че отивам на сглобяемият вариант .Направих груба сметка:масивно строителство груб строеж с узаконяване някъде към 9-10 000лв. и май няма да има за покривна конструкция в тая сума- ще трябват още.Една фирма предлага къщички за същите пари до ключ без обзавеждане естествено и искат да имаш само нотариален акт от парцела.Направо присаждам къщето до съществуващата къща с една топла връзка и май ще се получи най добре и най бързо без излишни главоболия.

Коментар

Успех! Ще помолим за отзиви и снимки по възможност.
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

...Една фирма предлага къщички за същите пари до ключ..
                  Това включва ли основите?Провери.Преди няколко години пристроих 42кв/м .Излезна ми 13 850лв.завършено -труд,бенон,тухли,дограми,топло изолация,покрив,дюшеме,гипсокартон...
                  Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                    Това включва ли основите?Провери.Преди няколко години пристроих 42кв/м .Излезна ми 13 850лв.завършено -труд,бенон,тухли,дограми,топло изолация,покрив,дюшеме,гипсокартон...
                    Успех!
                    Без фундамент.За него слагам 1000-1500лв.А при твоя вариант влиза ли узаконяване.По принцип съм за масивен строеж но са грешни парите като такси и не са малко.Да не говорим за изгубеното време и нерви.По принцип съм подготвен като документи обаче тия такси са най малкото нагли.Все пак не строиш нова къща а пристройка таксата трябва да е като за барака или гараж поне така мисля.

Коментар

...А при твоя вариант влиза ли узаконяване...
                      За щастие не ми се наложи да се занимавам с това.Вече беше узаконена от предишния собственик,но не беше построена/пристроена/

Коментар

Момчета , има едно нещо , което се пропуска до момента - при всички случаи пътя е един и същ без значение какви материали се влагат . Ако трябва да се направи по законен начин разбира се , се прави следното:
                        1. Искане до общината за виза(скица с разрешение) за проектиране за преустройство .
                        2. Проект за преустройство (заверен от общината ) - Тук е мястото да се умува върху вариантите за изпълнение , т.е. избора на конструкция и видове материали .
                        3. Разрешение за строеж - Да , така се казва , въпреки че става въпрос за преустройство .
                        4. Чак сега може да работите
                        Пак уточнявам , че ако не се измине този път , някой "съвестен" съсед може да докладва за Вашата активност и освен , че ще трябва да развалите направеното може да отнесете и сериозна глоба .
                        Боби - 0887771064
                        Който иска да свърши нещо намира начин , които не - намира причина.

Коментар

Здравейте
                          Както бях писал по напред, решил съм да достроявам по законният ред около 50тина квадрата до къщата. И понеже се оказа че имота не е в регулация трябва да направя ПУП. Молих общината, плащах такси , чаках комисии да решават и най - накрая държа в ръцете си подписана заповед от зам. кмета да изработя ПУП. УРА!!!
                          Хората писали че искат да им представя проект за ПУП който отново да одобряват, а аз да плащам таксички и да чакам, обаче написали също така че освен проекта да представя становища на основание чл.128,ал.6 от ЗУТ за съгласуване от експлоатационните дружества (ЕОН, ВиК, РИОСВ и някъкво здравно заключение.) А и скица съгласувана със ЕОН и ВиК.
                          Е те тва ме хвърли в тъча- тия съгласувки не се ли правят когато е готов проекта на къщата!?
                          Та моля най учтиво ако има някой добър човечец да ми обясни като на индианец какво трябва да направя и кое след кое се прави!
                          Поздрави!
                          Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

И някой да каже кои са "експлоатационните дружества".

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                              Здравейте
                              Както бях писал по напред, решил съм да достроявам по законният ред около 50тина квадрата до къщата. И понеже се оказа че имота не е в регулация трябва да направя ПУП. Молих общината, плащах такси , чаках комисии да решават и най - накрая държа в ръцете си подписана заповед от зам. кмета да изработя ПУП. УРА!!!
                              Хората писали че искат да им представя проект за ПУП който отново да одобряват, а аз да плащам таксички и да чакам, обаче написали също така че освен проекта да представя становища на основание чл.128,ал.6 от ЗУТ за съгласуване от експлоатационните дружества (ЕОН, ВиК, РИОСВ и някъкво здравно заключение.) А и скица съгласувана със ЕОН и ВиК.
                              Е те тва ме хвърли в тъча- тия съгласувки не се ли правят когато е готов проекта на къщата!?
                              Та моля най учтиво ако има някой добър човечец да ми обясни като на индианец какво трябва да направя и кое след кое се прави!
                              Поздрави!
                              Съгласувките са необходими , за да може съответното дружество да установи , че на петното , където възнамерявате да строите не минава водопровод , подземен кабел на БТК , Енерго... или някое друго "препятствие" , което да се окаже пречка въпросния ПУП да се утвърди .
                              Боби - 0887771064
                              Който иска да свърши нещо намира начин , които не - намира причина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X