Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вароциментова мазилка

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Вароциментова мазилка

  Търся човек за 90 квадрата мазилка на мазе/гараж - тухлени стени високи 2,50м, без тавани и обръщане на прозорци.
  Обектът е в Банкя.

 • #2
  Повече от месец и никакъв коментар....
  Надявах се поне ловецът на тигри да се включи, но той е по прецизните неща, така че е разбираемо.

  Предлагат ми хастарна вароциментова мазилка на Ангро. Някой дали има впечатления от качеството?

  Коментар


  • I.Stoyanov
   I.Stoyanov коментира
   Редактиране на коментар
   Владо М, извинявам се за въпроса - ти мислиш ли като пишеш нещо в тоя форум или просто стрелящ на посоки ?
   По темата - лично съм ползвал мазилка на Ангро - Ангро Портланд Пластер PP 100, не знам ти за коя питаш, но тази е на циментова основа. Скъпичка е в сравнение с вар и цимент, но пък за сметка на това не е нужно да я белосваш. Естественият и цвят е съвсем кремаво бял и е много приятен. Впечатленията са ми да кажем добри, за вътрешно е супер. Има склонноста да "пуска" камъчета, първите няколко месеца, после "окапва". Камъчетата са калибровани и стои по-приятно от обикновена вароциментова с пясък, но за сметка на това белосването става само с машина (за безвъздушно боядисване, по принцип). В противен случай - две мечета и камъчетата ги няма .
   В общи линии мазилката е супер. Ако стените са ти прави, не се замисляй да я взимаш, на ъглите на джамовете слагай пластмасови ъгли с мрежа. Ако е криво и иска повече изравняване си заложи на вароциментова, а ако нямаш изолация отвън, направо действай с фибран/стиропор, една тънка шпакловка с мрежа и после ще ти влезне съвсем малко мазилка от готовата.

   Успех!
   п.п. намирането на маСтор, хеле пък такъв с НЕ докторска надница и липсата на БАШ майсторско сЪмочУвствие, бЙез покритие е много, ама много трудно. Аз хем съм в провинцията и имам за довършване 2 етажа от къща и е мъка. От зор станах човека бригада

  • Владо М
   Владо М коментира
   Редактиране на коментар
   Не ми се влиза в поредния спор от поколенчески характер. Явно така ще си отидете. Прабаба ми смята за много "кул" външната тоалетна, вие - варовата мазилка... Дерзайте, че да има кой да ви кърти щуротиите след време...

  • Чавдар (V93)
   Чавдар (V93) коментира
   Редактиране на коментар
   Оооо, и аз нямам никакво намерение да споря с дървен философ, който умее най-вече да пълни форума с тъпи теми и да се надува какъв е специалист по всичко.

 • #3
  Почти всеки възрастен майстор я умее, но сигурно не четат форума. Аз съм мазал с такава на Баумит, но съм ползвал други продукти на Ангро - не са лоши.
  Разбира се най-евтиния вариант е пясък+вар+цимент.

  Коментар


  • #4
   Аз измазах с Ротбанд. Доволен съм. После като изплюе млякото шпакловаш и си готов. После боядисах.
   При Ротбанда е важно да не се прави на големи размери / има хора които бързо се справят /, стяга бързо и няма теглене.
   only 4 x 4,sim AWD

   Коментар


   • #5
    Те го мачето.

    Не съм се обаждал по темата, защото престанах да работя в София и околностите преди около две години.
    Мога само мнение да дам.
    Говори се за стари и млади майстори...
    Истината е, че обикновения хоросан (хастар), или както там наричат тази варо-циментова мазилка, се работи много, ама много по-лесно от поне 90 (да не кажа и повече) % от съвременните материали в торби. Защото е много по-инертен и се хвърля и лепи лесно. Ако аз бих се захванал, бих го измазал точно с най-обикновен хастар. Две мистриЙ цимент на 20 кила чувалче хоросан, са напълно достатъчни да се получи здрава мазилка. Без да се напуква (ако се прекали с цимента) и без да се рони (ако е постно).
    Тайната е, че предварително стените се "шприцват" с рядък разтвор на пясък и цимент. Шприцването също е на "мятане" с мистрия. Единственото условие, е основата (тухлите) да са хубаво обезпрашени. Бих дори измил стените с маркуч, водоструйка, или каквото там се има под ръка.
    По никакъв начин не омаловажавам съвременните сухи продукти. Просто не стават за големи кривини и отклонения във вертикала, освен ако се нанесат на поне две ръце.
    Най-големият им недостатък за мен е, че малко или много са еластични, лепливи и се свличат. Трудно се мятат с мистрия. А на маламашка да се маже стена така, освен ако не е много право иззидана е меко казано наказия.
    От години ползвам машинна мазилка на Евромикс за измазване на сравнително прави стени и панели. Има си нарочни метални водачи, които се отвесират на предния ден. Но мазане на по-дебело от 2см, горе-долу е терсене, точно защото е много пластична. Прави кореми и провисва, както ако се маже с теракол. И при нея, задължително се обезпрашава основата и се третира с бетонконтактен грунд, Ако е опесъчен, още по-добре,
    Много хора, като чуят машинна мазилка и си представят, че само с машина се нанася. Не е така. Конкретния материал, ползвам и за заравняване на криви замазки, И вътрешни и външни. Водо и мразоустойчив е. Замазвал съм и на открити тераси и вече години зими и лета, не е направил проблеми.

    Та, с две уми, зависи колко са прави стените. С четворки или единички са.
    Най-лесно се работят такива материали. Защото дърпат бързо, Майките можеш да си ги отвесираш и същия ден, Трябва само по-лека ръка при изтеглянето, но пък се получава по-компактно и без критични зони за напукване, Същото е и при правенето на земновлажни замазки. Дърпат се на пресни майки, а не на вчерашни.
    При варовия разтвор е важно да не се прекалява с цимента.
    В Италия мажехме с поцолана. На пет колички, слагахме чувал хидратна вар и ЕДНА лопата цимент. Едрината беше, според колко въртиш в мелницата. Но пък, ако е много фина, проявява склонност за напукване. Така че за хастарна мазилка, гранулометрията на тази, която продават готова в чувалчета , или може да се поръча от бетонов възел е идеална.
    След хастара, може да се мине една ръка машинна на маламашка (шпакла) и да се изпердаши като фина рустикована мазилка. После се грундира и се белосва и това е данданията.


    Ако за нещо не съм се изяснил достатъчно, склонен съм да поясня.
    Your conscience is all you can take to your grave.

    Коментар


    • #6
     Два дни ме нямаше и станала дискусията
     Благодаря на всички писали в темата.

     Понеже става въпрос за гараж с леко криви тухлени стени (кривина макс 2-3см на 5м дължина) и понеже не ми се дават много пари, пък искам да стане що-годе прилично и най-важното да не се сипе пепел като пипна стените, си мисля за вароциментова мазилка. Разбирам, че на някой му се струва отживелица, но такава ми е отправната точка. Ако реша мога да го направя и с Баумит MPI-25 или подобна, но все пак е гараж...

     Естествено най-евтино би било да докарам едно-две бъркала хоросан, но теренът е такъв, че предпочитам да е на торби.
     И пак воден от цента и логистиката си мисля за хоросан в торби по 20 кила http://varomix.com/produkti.html или за Ангро - хастарна мазилка Т-525 или сух варов разтвор с добавки пак от тях.

     Както казва Тигърът, машинната мазилка може да се нанася и ръчно и аз самият съм виждал перфектни стени със споменатия баумит. Но в случая не вярвам някой да се навие да си докара машината само за едни 100 квадрата.

     Коментар


     • Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      Че тя и MPI-25 е вароциментова

     • m_markovski
      m_markovski коментира
      Редактиране на коментар
      Така е!
      Но понеже е Баумит съм сигурен в качеството и че няма да се напука след година. Въпросът беше има ли някой лично впечатление от посочените мазилки на ангро.

     • BRANCO
      BRANCO коментира
      Редактиране на коментар
      Поне фирмите и майсторите с които работим, избягват Ангро, аз не съм я ползвал, предпочитам продукт на Баумит или Хенкел.

    • #7
     Предстои ми същото напролет.
     Аз смятам да ползвам суха и да си я бъркам на място. На готовата трябва да и пренасям и водата
     А този гараж отвън няма ли да се маже? Че на всичките пише "за вътрешно" ?
     Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

     Коментар


     • #8
      С Ангро съм работил повече, когато стяхгах етажа на братовчеда в Панагюрище, но предимно с лепила. Общо взето, съм с добро впечатление като цена/качество. За конкретната мазилка, не мога да дам мнение. Към всички сухи мазилки, които съм пробвал досега, имам една и съща забележка и тя е: прекалено са лепкави и еластични. Това е добре за здравината, но да се работи на мистрия е отврат. А когато се касае за големи площи и повече запълване, моите поздравления, кога ще го изправите на маламашка(шпакла), без да се отвесират майки или водачи и да се тегли с мастар. Освен това, изправянето "на мастар" е "бегло", когато не се ползват майки (ступове) или в кой край както ги наричат. Сега.... Ако това че е гараж трябва да означава че не се гонят перфектно прави стени е друг въпрос, но поне ъглите човек бива да изправи, за да не изглежда хептен левашка работа.
      Лани ли беше или по-лани не помня, но търсих варов разтвор и нямаше, щото зимата замръзвали торбите. Предложиха ми ТХ 500 на евромикс. Леле! Все едно се опитвам да мятам теракол.
      Чувалчето беше изсипано на черния път към вилата.
      С готовия хоросан пък от бетоновите възли е друга драмата. Там не щат да го бъркат по-малко течен, щото трудно им се чистела бъркачката. Шофьорите пък, не искат да го возят много течен, щото се разлива по пътя и им цапа легените. Нема угодия. Та, такива ми ти работи.

      ПП: Машинната, която ползвам е водо и мразоустойчива и навън няма никакви ядове. Мажа и бани с нея. На вилата имам външни стени мазани с нея преди над 10 години и не е мръднала.
      На които пише само вътрешно, сигурно ли е, че нямат гипсова компонента?
      Your conscience is all you can take to your grave.

      Коментар


      • #9
       [QUOTE=m_markovski;n6674604]Два дни ме нямаше и станала дискусията
       Благодаря на всички писали в темата.

       Понеже става въпрос за гараж с леко криви тухлени стени (кривина макс 2-3см на 5м дължина) и понеже не ми се дават много пари, пък искам да стане що-годе прилично и най-важното да не се сипе пепел като пипна стените, си мисля за вароциментова мазилка. Разбирам, че на някой му се струва отживелица, но такава ми е отправната точка. Ако реша мога да го направя и с Баумит MPI-25 или подобна, но все пак е гараж...

       Естествено най-евтино би било да докарам едно-две бъркала хоросан, но теренът е такъв, че предпочитам да е на торби.
       И пак воден от цента и логистиката си мисля за хоросан в торби по 20 кила http://varomix.com/produkti.html или за Ангро - хастарна мазилка Т-525 или сух варов разтвор с добавки пак от тях.

       Както казва Тигърът, машинната мазилка може да се нанася и ръчно и аз самият съм виждал перфектни стени със споменатия баумит. Но в случая не вярвам някой да се навие да си докара машината само за едни 100 квадрата.
       [/QUOTE

       Коментар


       • #10
        Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
        Предстои ми същото напролет.
        Аз смятам да ползвам суха и да си я бъркам на място. На готовата трябва да и пренасям и водата
        А този гараж отвън няма ли да се маже? Че на всичките пише "за вътрешно" ?
        И аз така направих преди 2 г. Купувах сух варов разтвор в торби, подсилвах с цимент и си измазах гаража и склада за дърва. И на мен основния ми мотив беше да не пренасям вода. Купи си варта от по-рано, че дойдоха няколко почивни дни, аз запретнах ръкави, а се оказа, че в двата склада на близо варта в торби е свършила - живея в район с интензивно строителство и ремонти.

        Коментар


        • #11
         Кво от по рано. То от петък затварят.
         И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

         Коментар


         • BRANCO
          BRANCO коментира
          Редактиране на коментар
          Складовете в с. Ягода и с. Тулово (общ. Мъглиж) работят и в неделя. Само, че в околията кипи яка строителна дейност, и понякога определени матр'яли свършват !!!

         • turtey
          turtey коментира
          Редактиране на коментар
          Министеро на здравето каза че от петък остават отворени само хранителни магазини и аптеки. От тоя петък.

         • BRANCO
          BRANCO коментира
          Редактиране на коментар
          Е, не вярвам посряд зима да започне да маже колегата.....

        • #12
         Е, не вярвам посряд зима да започне да маже колегата.......

         Коментар


         • #13
          Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
          Е, не вярвам посряд зима да започне да маже колегата.......
          В интерес на истината ми беше мерак да завърша обекта в някои по-топли декемврийски дни, но студът дойде и май ще остане за догодина. Сега идва времето на солените и пушени мезета.
          По основния въпрос на темата - химията е голяма работа! Намерих една добавка - заместител на варта, която се слага на пясъчно циментен разтвор и може да се маже така. Ще я пробвам като му дойде времето, че ми стана интересно...

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

          Зареждам...
          X