Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Частна спешна помощ.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мъжът ми. И работи като охрана в патрулна кола в жк. "Дружба". Няма смисъл да се заяждате и да търсите под вола теле. Щом съм казала, че ще поема разходите, стига г-н Петров да реши така, и с това ще съм полезна на хората- така ще бъде. Едни си харчат парите по жени, други по джипове, а аз мога да похарча малко да направя известна услуга, която ми се струва полезна..

Ето и нещо извадено от страницата на СОТ. Знаете ли кога от държавната ще реагират толкова бързо за 84-годишна жена?> Наскоро при мъж на 86 години изобщо не отидоха и дядото, когото познавах, почина. Ето, заради това помагам да се разбере от повече хора за услугата. Защото в Токуда има истински професионалисти, а в СОТ и дисциплина. Кое от тези две неща има в държавната Бърза помощ?

Жена от София на 84 години бе спасена от неотложния екип на МБАЛ „Токуда Болница София”. Само 12 минути след обаждането лекарите са били на адреса и са оказали спешна помощ. Това е първият случай от съвместната програма на японската болница и СОТ 161, в рамките на която абонатите на охранителната компания могат да разчитат на бърза и качествена медицинска помощ при неотложни състояния.

В 2:24 минути на 20 май 2010 година диспечерите на СОТ прехвърлят обаждане от дома на възрастната жена. Нейните близки съобщават за рязко влошаване на състоянието й и за остри и силни болки в гръдната област. Екипът в Неотложно звено веднага реагира, тъй като животът на пациента е в опасност. Само 12 минути по-късно лекарите от Токуда са на адреса. След преглед жената е транспортирана с реанимобила СОТ 161 в японската болница, където състоянието й е стабилизирано след прецизна кардио диагностика и медикаментозно лечение.
    „Гордеем се, че още в първия случай на съвместната ни дейност със СОТ 161 успяхме да откликнем бързо и качествено на нуждите на нашите пациенти”, казва д-р Николай Войсков – началник на Неотложно звено в Токуда Болница София. Той допълва, че между двете структури е изградена перфектна координация, която е решаваща при спешни действия.

МБАЛ „Токуда Болница София” и СОТ 161 сключиха патрньорски договор, по силата на който всички абонати на компанията могат да разчитат на качествената и бърза медицинска помощ . Четири линейки и мултидисциплинарни медицински екипи са в готовност да се отзоват на повикванията на гражданите на столицата и региона на телефон 91 161.
    Последно редактирано от maxxx; 19-08-10, 17:46.

Коментар

От: Частна спешна помощ.

Първоначално публикуван от vilka1 Преглед на мнение
      .. По света частни организации съществуват от години. В Холандия да извикаш линейка струва 500 Евро на посещение, но те се покриват от задължителна медицинска осигуровка. Не започвайте да отричате нещо, преди да сме видели резултата. Ето за колегата, който пита- ако си абонат на 161 таксата месечно към вече съществуващата услуга СОТ-опазване на дома(офиса) ще е 2 лв на домакинство(фирма). А ако не си абонат, а желаеш да ползваш професионална помощ, ако ти се наложи(дано на никой не му се налага)-месечно таксата е 5 лв. За доктора-Емануилис: Не подвеждайте хората. В България всеки има право на безплатна спешна помощ, независимо дали е здравноосигурен или не. ...
      Попитах нещо по-горе, но отговор не получих.
      Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Не съм абониран за тази услуга, т. к. си живея на село, но като ходя при тъщата на гости у голЕЕмото село и ми стане зле, мога ли да свирна на СОТ-а да ме спасяват и какво ще ми струва?
      И аз съм здравноосигурен.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Извинявам се за забавянето, но ми трябваше време да проуча въпроса. Ако сте абонат на услугата, т.е. не сте клиент на СОТ( опазване на имущество чрез алармена система), а само на Спешната помощ, това ще ви струва 60 лева на година. А ако не сте абонат, звъните на 112.

Коментар

Вилка да попитам и аз .. ако ми се наложи и им звънна, но не съм абонат т.е не съм им платил 60 лева за годината ще ми откажат ли?
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Преди около две седмици е имало такъв случай, отново с възрастен човек. Обадили са се на 112 и след като минали 45 минути съседка, абонат на услугата, решила да позвъни на 91-161. Пратили линейка, макар да не става въпрос за абонат, но заради забавянет човекът починал. А държавната дошла 20 минути след тази на СОТ. Така че, предполагам, че няма да откажат, но ако стане масово, по-добре да се закрие държавната "Бърза помощ", а шефът на СОТ-161 да бъде обявен за светец приживе.

Коментар

Преди около две седмици е имало такъв случай, отново с възрастен човек. Обадили са се на 112 и след като минали 45 минути съседка, абонат на услугата, решила да позвъни на 91-161. Пратили линейка, макар да не става въпрос за абонат, но заради забавянет човекът починал. А държавната дошла 20 минути след тази на СОТ. Така че, предполагам, че няма да откажат, но ако стане масово, по-добре да се закрие държавната "Бърза помощ", а шефът на СОТ-161 да бъде обявен за светец приживе.
              Ами значи това не е спешна помощ, а договорирана и заплатена предварително услуга под условие.
              Или навлизаме в сферата на търговците с човешкото здраве. В този си вид рекламата е леко неверна, защото ако някой припадне на улицата, аз не го познавам, но съм чел рекламния Ви пост тук във форума ще звънна на сотаджиите и ще се надявам да пратят медицински екип. А пък те ще проверяват кой е припаднал и дали си е платил предварително .... и като не могат да проверят дали припадналия им е абонат..... даже няма да ми се обадят, че няма да пратят екип. Значи по-добре да кача в такси човека и да дам на шофьора 5 лв, за да го закара до най-близкото здравно заведение. Така поне ще имам поне малко чувство че съм изпълнил гражданския си дълг и съм се опитал да направя добро на човек в нужда.
              /Бил съм "копърка" в Сф, и съм возил човек в безпомощно състояние до Пирогов, но заплащане съм отказал./

Благодаря! Направих си съответните изводи.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ами да, г-н Генчев. Точно за това говорим. За ЧАСТНА спешна помощ, а не за държавна. Вие спокойно може да качите човек в такси, явно сте повече от лекар и веднага на място ще прецените какво му е на човека и ще си заминете с чуство на удовлетворение и добре изпълнен граждански дълг. Но ако после се окаже, че човекът не е трябвало да се мести и вследствие на вашите манипулации е получил усложнения или умре, но вие няма как да разберете това, а ще пуснете тема в някой форум как сте помогнали и сте спасили човешки живот и сте дали на таксиджията пет лева, но в същото време истината е друга. Не си правете шега с тези неща, г-н Генчев. И на мен ми се иска всичко да е розово, здравеопазването безплатно, а лекарите вечно усмихнати и безгрешни. Ще ви дам пример с Холандия. И там всеки може да качи някой в такси и да даде 10 Евро на шофьора, но никой не го прави. Там да извикаш линейка струва 500 евро, но тези пари се удържат от ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ви здравна осигуровка. Т.е. пак си плащате нещо като абонамент за услугата.

Коментар

Извън цялата дискусия, не намерих официални подробности за регламента на тази услуга. Излиза, че тя или няма все още работещ бизнес-модел, или е мнго хитро заобикаляне на хипократовата клетва. Основният проблем, който виждам в нея, е опитът за монетаризиране на разсипията в спешната помощ. Което значи две неща:

1. Точно хората, които все пак могат да повлияят положително на развитието на здравеопазването в България, имат още една причина да не го правят. 60лв годишно им решават въпроса. Хората, които не могат да повлияят, по ред причини имат по-голяма нужда от тази спешна помощ. Тя не случайно е "безплатна" - това е застраховка срещу дискриминация по парични признаци. Това е и някаква застраховка срещу подбора на пациенти.

2. Имаме вече цяла група хора, които имат пряк и законен интерес "държавната" спешна помощ да работи зле. Точно така, работещите в частната спешна помощ. Това не е ново, след като те произлизат от организация, имаща пряк и законен интерес полицията да работи зле.

----
                  Не давам морална оценка. Мен идеално ме устройва и спешна помощ от тип "абонамент", стига да не събираше държавата здравни осигуровки. Някои други не ги устройва, разбира се, а и изобщо в "условията за използване" на нашата държава пише друго.

Коментар

Нещо и аз не мога да схвана смисъла на разговора.
                    В "държавната" Бърза помощ работят екипи, в чийто професионализъм не вярвам някой да се съмнява, шофьорите на линейките също са професионалисти, също така, от едно известно време и те правят организация да седят на различни места из града, а не под навесите на Сточна гара.
                    Някакви частни организации също са решили да предлагат такава услуга (определено има хляб в този бизнес). Участничката vilka 1, явно има лично отношение по въпроса, но затова пък изобщо не лицемерничи и най-коректно предлага да си плати рекламата (което е напълно в унисон с "правилата").
                    Така че, не виждам защо да се подхожда с неодобрение към написаното от нея.

П. П. Единствено, май мястото на темата не е тук, а в "Търговски партньори и-и" - к`вото там беше.
                    Но тогава пък ще трябва да предложи (поне формално) някаква отстъпка май.
                    Последно редактирано от davc; 20-08-10, 13:15. Причина: допълнение
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ами да, г-н Генчев. Точно за това говорим. За ЧАСТНА спешна помощ, а не за държавна. Вие спокойно може да качите човек в такси, явно сте повече от лекар и веднага на място ще прецените какво му е на човека и ще си заминете с чуство на удовлетворение и добре изпълнен граждански дълг. Но ако после се окаже, че човекът не е трябвало да се мести и вследствие на вашите манипулации е получил усложнения или умре, но вие няма как да разберете това, а ще пуснете тема в някой форум как сте помогнали и сте спасили човешки живот и сте дали на таксиджията пет лева, но в същото време истината е друга. Не си правете шега с тези неща, г-н Генчев. И на мен ми се иска всичко да е розово, здравеопазването безплатно, а лекарите вечно усмихнати и безгрешни. Ще ви дам пример с Холандия. И там всеки може да качи някой в такси и да даде 10 Евро на шофьора, но никой не го прави. Там да извикаш линейка струва 500 евро, но тези пари се удържат от ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ви здравна осигуровка. Т.е. пак си плащате нещо като абонамент за услугата.

Уважаема Г-жа vilka1, при все цялото ми уважение към Вас, като член на този форум, оставам с впечатление, че Вие се ее... заяждате и нервничите нещо по повод написаното от мен. Но запазвайки добър тон ще Ви отговоря:

1. Не съм лекар, не съм и повече от лекар. Имам някои първични познания свързани с анатомията и физиологията на човека, както и такива за оказване на долекарска помощ при военни, планински, трудови, при ПТП и други условия, водно спасяване, при ендуро и състезания с МПС. Съвсем повърхностно познавам "АВС"-то на долекарската помощ, но мисля, че не ми е и нужно да различавам клиничната от биологичната смърт.
                      2. В този случай аз бях шофьор на такси и ми натовариха човек в безпомощно състояние на задната седалка. Аз само му обърнах главата на една страна и естествено, че го закарах до Пирогов. Не съм се хвалил във форуми, то тогава и за интернет не бяхме чували.
                      3. Не си правя шеги с живота и не знам от къде Вие си вадите тези изводи. Интересно ми е обаче дали сотаджиите имат необходимие медицински познания, които аз нямам, но и не ми е работа.
                      4. Знам че безплатни неща няма, но мисля, че всички различават търговски практики от търгашество.
                      5. И не ме интересуват холандците и техните 500Е за спешна помощ, но през 1996 г. в Австрия за повикана линейка и оказана неотложна лекарска помощ за български гражданин не са поискали пари.

Както вече писах на мен ми е ясна услугата Ви.

Очакваме и в следващ етап сотаджиите освен с болници да се сдружат и с някоя агенция за последни грижи, за да бъде затворен цикъла.

Коментар

Ясен е прав. По този начин частната болница си подбира платежоспособни пациенти - клиенти на абонамента ,,частна бърза помощ". Това го има навсякъде по света. Може да се каже, че колежката vilka1 е представила донякъде некоректно и идеалистично нещата - надявам се това да не е било умишлено, а по невнимание...
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

Аз пък продължавам да недоумявам, при тази организация, за какво са й на "Токуда" сотаджиите. Явно колите са линейки /то друго и би било несериозно/, явно е, че има лекари в линейките, е тогава за какво е СОТ 161? До колкото схващам, сотаджиите играят шофьори на линейки и се ползва техния диспечерски канал. Това от друга страна ме хвърли в размисъл защо най-големият СОТ, за някакви 2 или 5 лева /поделени между страните в сделката/, ще съвместява реагирането на сигнали от обекти, което принципно си им е работата, с обслужване на пациенти, което може и болницата сама да си го прави?
                          Сега вече ми се развихри въображението и си мисля, че можем да се замислим и върху най-различни подобни схеми - примерно бърза доставка на пици, цветя и др. под. срещу минимален абонамент, допълнително към месечната такса за СОТ-а.
                          А иначе - няма лошо в това, на пазара да има предложена подобна услуга. То всъщност отдавна си има. Не знам как е в София, но всички частни болници в Бургас имат собствена "спешна помощ", естествено - срещу заплащане.Е, малко е дискриминационно, но ние сме си свикнали.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                            Аз пък продължавам да недоумявам, при тази организация, за какво са й на "Токуда" сотаджиите...
                            Всъщност, очевидно е. Частната бърза помощ си е частна бърза помощ, СОТ-а пък е частна полиция. Остава да се организира частна пожарна (СОТ по принцип обработват сигнали за запалване, но засега ги препращат към обикновената пожарна) и имаме частна служба за спешна помощ - за какво ни е тогава 112 ? И, като се знае човек за какво разчита изобщо на държавата - за какво му е държава ? Зер останалите функции (образование, здравеопазване, правораздаване) вече сме ги прежалили.

Коментар

За какви професионалисти в държавната спешна помощ говорите. Не четете ли вестници, не гледате ли телевизия?! На вас или наваши близки скоро да се е налагало да викате линейка? В какъв свят живете. Някой се опитва да направи нещо добро и вие веднага започвате да го отричате. Щом се е доказало като услуга в нормалните страни, защо това да не стане една добра практика и в България! Пак казвам, аз нямам материална заинтересованост. И за какви платежоспособни клиенти говорим, като едните дават 24 лева на година, към таксата за сот, а другите 60 лева?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Всъщност, очевидно е. Частната бърза помощ си е частна бърза помощ, СОТ-а пък е частна полиция. Остава да се организира частна пожарна (СОТ по принцип обработват сигнали за запалване, но засега ги препращат към обикновената пожарна) и имаме частна служба за спешна помощ - за какво ни е тогава 112 ? И, като се знае човек за какво разчита изобщо на държавата - за какво му е държава ? Зер останалите функции (образование, здравеопазване, правораздаване) вече сме ги прежалили.
                                Сти`а бе!!! Кофти...
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X