Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отлепване на ретина

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  От: Отлепване на ретина

  Много отчайваща информация намирам тук . Преди 2 седмици ми правиха залепване на ретината със силикон при Проф. Петкова. Но диоптъра ми се вдигна много и е на +4,50 , а другото око е на - 1,75. Разликата между двете очи е много голяма и това много ме затруднява . При ставане пред оперираното око първо се появяват черни кръгове и след това се появява образ,доколкото е везможен в това състояние. След време казаха , че трябва да ми извадят силикона и ако е образувано перде ще ми направят едновременна операция и за това. Заедно с мен имаше една възрастна жена на която след такава операция ,нещата много се усложниха. Сега вижда само 1 бяло петно пред очите си. Казаха ,че е хипотония и в момента само слагат инжекции. Бих била благодарна за повече информация и мнения тук в този форум от другите участници. Нима няма лечение за този проблем тук.

  Коментар


  • #32
   От: Отлепване на ретина

   Ситуацията е много кофти. Ето един интересен материал по въпроса http://drzdravkov.net/%D0%BE%D1%81%D...D%D0%B8%D1%8F/ . Тъпото е, че стигне ли се до силикон той почти винаги скапва лещата, което не е такъв проблем, но действа токсично на очния нерв. Колкото и да е добър състава на този силикон, той е чужд за организма и неминуемо оказва своето влияние. Както споменавах и аз се питах няма ли по-добър начин за решаване на този проблем. Една позната която ходи при един от корифейте в областта др. Клаас в Белгия каза, че и там метода е съшия просто условията и техниката е на друго ниво - от там и малко по-добрите резултати. А конкретно при мен разликата между двете очи е 13 диоптъра. С времето мозъка си намира начин и свиква с новата картина.Относно бялото петно което виждаш в момента с течение на времето окото ще се избистри и ще започнеш да виждаш по-добре с него, още е много ранно. Важното е да се закрепят нещата на това положение. И най-важното. Очите не виждат, те само гледат. Всичко което става е в главата. След като спях да се съсредооточавам в този проблем и отново възстанових голяма част навиците си нещата драстично се подобриха.

   Коментар


   • #33
    От: Отлепване на ретина

    Току що говорих с една жена ,с която бяхме заедно в болницата. Тя е на 72 години и след операция за махане на силикона ,ретината се отлепя за втори път на 40 ия ден. Докога може да продължава това? Сега пак ще я лепят със силикон. Не разбирам,какви са тези неуспешни операции и докога може да продължава това?

    Коментар


    • #34
     От: Отлепване на ретина

     Първоначално публикуван от Sisi01 Преглед на мнение
     Не разбирам,какви са тези неуспешни операции и докога може да продължава това?
     Медицината, за добро или за лошо, не е точна наука. Случва се и некадърност, но се случва и въпреки всичките знания и кадърност на лекарите нещата да не се получават.
     Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

     Коментар


     • #35
      От: Отлепване на ретина

      Първоначално публикуван от mm_man Преглед на мнение
      Не знам дали темата е още актуална, но искам на кратко да разкажа какво преживях. Преди повече от три месеца, на рутинен преглед, беше установено, че имам отлепване на ретината на едното око. Така бях опериран два пъти, но неуспешно. На два пъти ми беше поставяна склерална пломба. Първоначално ретината ми слягаше, но след около седмица отново бях на изходно положение. В последствие ми беше казано да чакам близо 40 дни и после ще се мисли какво можи да се направи в моя случай. Започна тогава едно чудене, а аз се отчаях. Започнах обаче да търся други варианти за лечение и така попаднах при доцент Хюсеин Йетик в Истанбул. Изпратих му един мейл относно проблема ми и на следващия ден той ми се обади. Разбрахме се да отида при него да ме прегледа. Бях скептичен, но в последствие останах приятно изненадан. Д-р.Йетик беше уникално внимателен, прегледа ме обстойно и ми обясни подробно и ясно какво точно представлява моето отлепване, как изглежда, от какво е породено, какъв е точно проблемът ми и кое е особеното в моя случай (До този момент никой друг не беше направил това). Обясни ми и какви са вариантите ми за лечение и какво представлява всеки един от тях. Обясни ми, освен витректомия (която от доста места ме "офертираха" да ми направят) в моя случай имам реална възможност да бъда излекуван чрез т.тар.пневматична ретинопексия, която процедура е амбулаторна и много по щадяща от всички операции. Аз се съгласих и след две процедури постигнахме успех. В момента просто нямам думи с които да изразя благодарността и възхищението ми към д-р.Йетик. за мен той е уникален професионалист и човек.
      Искам да попитам за този доцент Хюсеин Йетик и за направената манипулация. С какво пътувахте до Истанбул, колко ви струва операцията и колко престой имахте след операцията.

      Коментар


      • #36
       От: Отлепване на ретина

       Някаква препоръка за България ? Другата седмица ще трябва да го отиграя това с отлепената ретина т.е. трябва да отида някъде.
       Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

       Коментар


       • #37
        От: Отлепване на ретина

        По-горе бях писал - имам наблюдения за работата на Света Петка във Варна...
        Имат много и нова техника, и добри специалисти, ...
        Виждам на сайта им, че имат клонове и в други градове, но за другите градове не знам как стоят нещата като специалисти и условия...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

        Коментар


        • #38
         От: Отлепване на ретина

         З Здравейте, баща ми наскоро преживя тежко отлепяне на ретината на дясното око. За няколко дни почти изгуби зрение. Доверихме се на доктори от болница токуда след консултация с още специалисти, което доведе до две неуспешни манипулации, за щастие спряхме дотук и направихме сериозно проучване. Стигнахме до белгийския д-р Клаес, който прави операции по цял свят. В България идва периодично на партньорски начала с клиника Вижън. В нашия случай, поради нелепите упражнения на нашите доктори нямахме време за губене и директно търсихме контакт с него чрез е-майл или на телефона в болницата в Антверпен където той оперира. В последствие ни отговориха на е-майлите, но дадоха много късна дата за операция. В тази ситуация много ни помогнаха от клиника Вижън, тъй като по това време вече баща ми беше пациент на доц. Дъбов и проф. Петкова. Организирахме пътуване до Антверпен, там болницата беше перфектkа, направиха операцията за залепяне на ретината със силикон и неща веднага почнаха да се подобряват. След това д-р Клаес му направи още две операции в България и в момента е вече с леща, като зрението му се подобрява. Препоръчвам, ако имате възможност при такъв проблем да търсите д-р Клаес.

         Коментар


         • #39
          От: Отлепване на ретина

          Първоначално публикуван от bilbo27 Преглед на мнение
          Някаква препоръка за България ? Другата седмица ще трябва да го отиграя това с отлепената ретина т.е. трябва да отида някъде.
          Един месец вече след процедурата и аз ще се побъркам вече от нищоправене.
          Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

          Коментар


          • #40
           От: Отлепване на ретина

           Това е най-гадното. И все се чудиш всичко ли е наред. Но лека полека всичко си идва на мястото и живота си става нормален. И знай всичко е в главата, колкото по го не мислиш толкова по-добре. Поздрави на всички!

           Коментар


           • #41
            От: Отлепване на ретина

            Така е,по някога забравям за проблема и се опитвам да вдигна нещо тежко или нещо друго. Не разбирам как компенсираш голямата разлика в диоптрите- нали организма може да понесе около 3 диоптъра разлика при носене на очила. Аз се чувствам като разногледа с голямата разлика, която имам.

            Коментар


            • #42
             От: Отлепване на ретина

             Е гадничко е . Сутрин ставам и около половин час "калибрирам" погледа, ама после някак си мозъка се оправя и кара само на единия фар .

             Коментар


             • #43
              От: Отлепване на ретина

              Много добри специалисти ! Страхотно отношение към пациентите ! http://www.imo.es/profesionales/dire...a-corcostegui/
              Сузуки Джимни 1.3, 99г.

              Коментар


              • #44
               От: Отлепване на ретина

               При голяма разлика на диоптрите може да се поставя контактна леща на окото с по-големия диоптър която да е равна на разликата между диоптрите на двете очи.разбира се ще ви е трудно отначало да свикнете с поставянето ако до сега не сте ползвали лещи.ако окото има над 60% зрение с корекцията ще можете даго включите по този начин, като очилата ще станат с еднакъв диоптър.

               Коментар


               • #45
                От: Отлепване на ретина

                Зачестяват случаите на отлепена ретина и временно ослепяване от силното слънце, алармираха от Университетската болница „Св. Георги” в Пловдив. Лекарите твърдят, че не минава ден без да бъде приет поне по един такъв пациент, като вече наброяват десетки. Повечето от тях са хора на 50-60 години. Когато човек е физически активен и не пие достатъчно вода, се обезводнява. Естествената тампонада на ретината се нарушава, тя се разкъсва и отлепва, поясни завеждащата Клиниката по офталмология проф. д-р Нели Сивкова. Тя поясни, че това не става болезнено и затова хората търсят помощ едва когато се наруши зрението. По думите й рискова група са оперирани от катаракта, хора с фамилна обремененост и високо късогледство.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

                Зареждам...
                X