Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Марината за пържоли на скара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Марината за пържоли на скара

Преди няколко дни купих сурови пържоли, омацани с някаква мазна червеникава смес. Метнах ги на скарата с известно съмнение, но резултатът беше много добър . Моля, дайте проверени рецепти за марината за пържоли на скара, да си направим живота по-вкусен
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

От: Марината за пържоли на скара

Олио, размесено с малко кисело мляко или лимонов сок и самардала, топиш ги и от двете страни, оставяш ги да попрестоят поне половин час и печеш. Самардалата е особено важна!!!

Коментар

Лук на дребно със зехтин , черен пипер и чубрица- намачква се за да пусне сок и се начуква върху пържолите. Стои така няколко часа и на огъня.

Коментар

Абонат.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ако си по-смел, опитай следното:

-за кило мръвки (особено добре се получава с флейки),
          - 4 с.л. мед
          - 2 с.л. соев сос
          - 2 с.л. оцет
          Два часа потопени и в хладилник. Лесно е.

След първия път ще си наместиш количествата сам. Резултатът е гарантиран. И, преди да ме подхване Дани, Трапера попита за по-вкусен живот, а не за по-здравословен...
          Наздраве и да се похвалиш!
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Соев сос, пикантина за барбекю, сол, олио, вино,чубрица.. вино наливаш докато не спрат да поемат.. да постоят така около 4-5 часа.. Печеш на барбекю..И после се чудиш това свинско ли е

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение

- 4 с.л. мед
              - 2 с.л. соев сос
              - 2 с.л. оцет

След първия път ще си наместиш количествата сам. Резултатът е гарантиран. И, преди да ме подхване Дани, Трапера попита за по-вкусен живот, а не за по-здравословен...
              * а след това миеш ли ги ? Чубрица, черен пипер и кимьон ? А СОЛ ?

А иначе аз ползвам за кило свинско и най-вече агнешнко :
              - 0.7 - 1л салца (доматено пюре или цели консервирани домати )
              - 2 с.л кимиьон, черен пипер, бял и розов пипер (пресно смлян);
              - 3 с.л. готова подправка за барбекю (аз ползвам на Микадо, от Лидъл)
              - 1 чаена лъжичка захар;
              - 5 глави кромид/лук ;
              - 5-6 скилидки чесън;
              - по желание 2 с.л. зехтин (НЕ се смесва с подправките);
              - 1 чаена лъжичка соев сос и той отделно;
              Осоляваш пържолите (или каквото правиш) и начукваш предварително, смесваш горната марината в отделен съд - подправките, кромида и чесъна. Взимате тенджерка слагате малко от доматеното пюре, овалвате месото обилно в подправката, като след всеки ред месо се долива от доматите. После печеш почти задължително на скара с дървени въглища.
              * Върви особено добре с червени винце

Поздрави !
              Последно редактирано от I.Stoyanov; 02-06-13, 20:31.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение

- 4 с.л. мед
                - 2 с.л. соев сос
                - 2 с.л. оцет

И после джипа му бил тесен....
                Ми то с толкоз "мръве" брат - Хамър требе да ти дириме или да режеш Гегата на кабрио....

Коментар

Да добавя нещо.. ако вечерята е планувана за 8 часа, хубаво е да се изпекат поне час по-рано за да могат да поемат от парата в тенджерата.. добре би било да постоят на водна баня.. Месото става уникално крехко, но най-важното според мен е да се набляга на виното..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                    Соев сос, пикантина за барбекю, сол, олио, вино,чубрица.. вино наливаш докато не спрат да поемат.. да постоят така около 4-5 часа.. Печеш на барбекю..И после се чудиш това свинско ли е
                    Тезата, която защитавам е, че месото и въобще продуктите е необходимо да имат идентичност при готвенето. Слагаш боб, боб ядеш, режеш краставица, а краставица, печеш свинско...трябва да е с вкус на свинско месо според мен, а не с вкус на подправки, вегети, вина, оцет, чесън и натриев глутамат и соев сос.
                    Всичко трябва да е дискретно.
                    А и държането на месо, свалено от скарата на топло и недай си Боже на водна баня води до изтичане на всичкото съдържание на останалия телесен сос.
                    Това е според мен и някои по-напреднали в скарата.
                    Ама знам ли кво печете вие.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Най-вкусно е да свалиш мръвката от барбекюто да поизстине 5-10 мин и тогава да хапваш. Или печеш, режеш, мезиш. Естествено и пийваш с добра компания. И така до края на света...
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Най-добрите пържоли стават от прясно месо,нищо не им трябва от към марината,само сол и малко черен пипер,пускат си собствен сос и са крехки.Приготвяш и хапваш,никакво задушаване,върви със всичко,ракии,бели,червени вина,бира и добра компания.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                          Най-добрите пържоли стават от прясно месо,нищо не им трябва от към марината,само сол и малко черен пипер,пускат си собствен сос и са крехки.Приготвяш и хапваш,никакво задушаване,върви със всичко,ракии,бели,червени вина,бира и добра компания.
                          Абсолютно съгласен - сол, малко черен пипер и на скарата! Аз понякога капвам 1-2 капки соев сос, но не винаги!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Аз пък настъргвам две големи глави кромид лук. Може и някоя скилидка чесън да се намачка.

В някоя тенджерка редя - ред лук, пържоли, соев сос и пикантина за скара. Така на няколко ката. Иска да поседи поне два-три часа така. Може и цяла нощ в хладилника.

Малко е кофти че пикантината съдържа натриев глутамат, но пък е бързо и лесно.

Друг вариянт - от прясно-закланото прасе направо в една тавичка с бяло вино, праз и черен пипер. Пече се, докато се изпари виното
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              печеш свинско...трябва да е с вкус на свинско месо според мен, а не с вкус на подправки, вегети, вина, оцет, чесън и натриев глутамат и соев сос.
                              Разбира се, че не трябва да се прекалява с подправките.. Не казвам, че трябва да се бухат в несвяст, а че това са нещата, които слагам в нормални количества.. Другото, е че когато пържолата се пече, от нея изтича ненужното количество вино, соев сос и т.н.
                              Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              А и държането на месо, свалено от скарата на топло и недай си Боже на водна баня води до изтичане на всичкото съдържание на останалия телесен сос.
                              Това е според мен и някои по-напреднали в скарата.
                              Ама знам ли кво печете вие.
                              Държането на водна баня не е лошо, понеже пържолата се запарва и става доста по-крехка.. Изтичат си някакви неща, но това си е съвсем нормално.. В чинията като я сложиш пак си изтича.. 60 пържоли, стояли на водна баня около час, пускат 200 грама сок, което не мисля, че е фрапиращо за това количество месо..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X