Колеги,реших да отворя отделна тема за ракиджийските мезелъци и разядки,защото вярвам,че голяма част от участниците в нашия форум са любители на това изтънчено питие
Пък и на него винаги му е сезон... Да си споделяме тук разни прости (и не толкова) и бързи (и не толкова)вкусни рецепти за мезе или разядка..?Пък всеки може да си избере питие към тях според вкусът си,ако не харесва ракия...
Ще започна с едно от любимите ми мезета - свински уши на скара.
Ушите почиствам добре,варя в подсолена вода с малко балсамов оцет докато поомекнат хрущялите.Не повече.Когато изстинат нарязвам дебелата част на кръгчета (около 1см.) а тинката на лентички.Пека на силна скара обилно намазана с олио.След изпичането нарязвам на квадратчета,слагам в плитка чиния ред уши,поръсвам с черен пипер,магданоз и лук.След това втори ред ушета,малко лук,магданоз и поливаме(не обилно) със смес от лимон и соев сос (3:1).Разбъркваме добре и сервираме
Наздраве!
П.С.
Бройка не казах,защото всеки сам си я определя - за ориентир:тази чиния е 30 сантиметрова и в нея има 5 средни ушета.


Ще започна с едно от любимите ми мезета - свински уши на скара.
Ушите почиствам добре,варя в подсолена вода с малко балсамов оцет докато поомекнат хрущялите.Не повече.Когато изстинат нарязвам дебелата част на кръгчета (около 1см.) а тинката на лентички.Пека на силна скара обилно намазана с олио.След изпичането нарязвам на квадратчета,слагам в плитка чиния ред уши,поръсвам с черен пипер,магданоз и лук.След това втори ред ушета,малко лук,магданоз и поливаме(не обилно) със смес от лимон и соев сос (3:1).Разбъркваме добре и сервираме

П.С.
Бройка не казах,защото всеки сам си я определя - за ориентир:тази чиния е 30 сантиметрова и в нея има 5 средни ушета.
Коментар