Здравейте, днес си купих от един гъбар от пазара няколко сърнели. Човека има диплом от лесотехническия и ми го показа, но аз съм малко притеснителен и все пак ще покажа и снимки на гъбите (знам, че не е правилно по снимки да се казава). Та по темата - как стават най-вкусни. Аз съм ги ял печени с масло, но си мисля дали няма да са по добре панирани.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гъби Сърнели
Свий
X
-
От: Гъби Сърнели
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеИ пържени в масло са супер. Тази гъба отровен двойник няма.Александър
Коментар
-
За повече инфо и за да не говорите леко....неверни неща се вмъкнете в гъбарската тема. Там ще откриете и рецепти и ред полезни други неща.
Тази гъба има двойници но надали можеш да я сбъркаш с бяла мухоморка. Тези от картинката приличат на истински.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Който е брал веднъж, няма как да ги сбърка с "псевдо двойниците им", но не си ли ги брал, по снимка не е желателно да започваш. Да не говорим, че дори не се смъртоносни двойниците им, с изключение на един, който расте само в южна америка и е причина за огромния процент отравяния ТАМ.
Ако миришат на чорапи, хвърляй в тиганаАко не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
В тигана....с масло...и червено вино ! Така съм вече 2-ра седмица. Панираните сърнели ги намирам за изхабени (въпрос на вкус). Много се изписа в темата за гъбите за "отровните" сърнели,но тези от снимките,определено стават .
Коментар
-
Както бях писал и в темата за гъбите, сърнелите е хубаво да се бланшират (потопят за малко във вряща вода), ако ще се пържат.
Иначе се насмукват с олио и стават толкова тежки, че не могат да се ядат.
Стават и панирани, въпрос на вкус.
Майка ми ги бланшира и ги запечатва в буркани с малко сол.
Трябва обаче да се изваряват поне час.
Тези на снимката са си истински. Яж спокойно.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеКакто бях писал и в темата за гъбите, сърнелите е хубаво да се бланшират (потопят за малко във вряща вода), ако ще се пържат.
Иначе се насмукват с олио и стават толкова тежки, че не могат да се ядат.
Стават и панирани, въпрос на вкус.
Майка ми ги бланшира и ги запечатва в буркани с малко сол.
Трябва обаче да се изваряват поне час.
Тези на снимката са си истински. Яж спокойно.Да се топат у врела вода и после задушени
Тая седмица ги има толкова много из Вакарел че може да береш с каруци
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеИ пържени в масло са супер. Тази гъба отровен двойник няма.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнениеПенчо.....има и той е много коварен....Зелената мухоморка....и т.нар."Пантерка"......
http://www.google.bg/#hl=bg&source=h...3a85cc75088c80
Коментар
-
Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнениеПенчо.....има и той е много коварен....Зелената мухоморка....и т.нар."Пантерка"......
И още нещо от мен, понеже тук на няколко пъти се спомена че панираната сънела ставала тежка. Някъде в гъбешката тема бях дал рецепта за панирана сърнела. Винаги след изваждането от тигана слагам парчетата в чиния на дъното на която има книжна салфетка. Пробвайте.Последно редактирано от maxxx; 21-10-10, 23:02.Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
Селска фурна аспух нема. Пак същият.
В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки
Коментар
-
Не казвай "Хоп" преди да си скочил
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар