Обява

Свий
Няма добавени обяви.

русенско варено

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• русенско варено

Здравейте колеги.Имам желанието да си направя русенско варено в домашни условия.Може ли някой да ми каже рецептата и начина на приготвяне ще му бъда благодарен цял живот.Благодаря предварително.
    За тези които се мислят за дяволи да не забравят че и на него някой му е сложил рога!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Мелиш месото на ситна решетка .Слага се черен пипер по 3 грама на килограм кайма.Сол на вкус.Който обича кимеон може да сложи и от него.Бурканите се пълнят плътно с кайма и се затварят с капачки.Варят се два часа и половина след завирането на водата.
    По магазините продават готови подправки за луканка или суджук и с тях става.
    Последно редактирано от maxxx; 10-09-10, 19:10.

Коментар

От: русенско варено

Русенско варено без бахар/3гр/ няма, някой път и млян дафинов лист/2гр/.Черен пипер както е упоменато в предния пост.Ако искаш да има същата желирана маса в него, сложи свински бузи/20-на%/, без кожата.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Русенско варено без бахар/3гр/ няма, някой път и млян дафинов лист/2гр/.Черен пипер както е упоменато в предния пост.Ако искаш да има същата желирана маса в него, сложи свински бузи/20-на%/, без кожата.
        Толкова от тази гадост съм изял на заставата че не мога да я погледна
        сега
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Толкова от тази гадост съм изял на заставата че не мога да я погледна
          сега
          Абе и аз щото се си бях на път с ВАРЕМа ама ако ми намериш от онова русенско доста още ще изям. Имаше и една подобна консерва свинско желирано с моркови някой ако и знае и на нея рецептата цена няма . Тия дни като остане малко време ще пробвам рецептата. Таман съм шлайфал решетката на месомелачката и съм наточил ножчетата.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз слагам 90 % телешко месо и 10 % свинско.Русенското става по постно така да се каже но се получава перфектно желенце.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Абе и аз щото се си бях на път с ВАРЕМа ама ако ми намериш от онова русенско доста още ще изям. Имаше и една подобна консерва свинско желирано с моркови някой ако и знае и на нея рецептата цена няма . Тия дни като остане малко време ще пробвам рецептата. Таман съм шлайфал решетката на месомелачката и съм наточил ножчетата.
              Е то свинско и телешко с моркови беше луксозната стока, изхабих доста отварачки за патрони с Русенско варено, докато бичех нарядни групи.
              Като ще си го правиш за теб, не мели, а накълцай свински джолан/желето/ и гърди 50/50, все едно на едра решетка.Сол/20/, чер/3,4/, кимион/не съм сигурен, ще попитам-4,5/, инд.орех/2/ и моркови на колелца/на око, за мозайка//.Тенджера под налягане 35 мин. и си готов.В общи линии това е, аз бих заменил кимиона със същото количество кориандър.

Коментар

Русенско варено - добро е, ноооо да не го ядеш сутрин, обед и вечер в продължение на три месеца. Това ми се случи в "ония" години в НШЗО Христо Ботев в Плевен. Ял съм го с всичко.
                Свинското с морковчета е класика в жанра. Невероятна консерва. Втората година бях в Ямбол в Кашишкия полк и артелчика с фамилия Кюстендилски редовно му въртях мозъка за такива консерви.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

От казармата съм запомнил още три вида консерви свинско с кисело зеле ; боб със свинско и кюфтенца в собствен сос. Два дена в седмицата бяха "консервни" закуска обяд вечеря консерви с хляб . Понеже артелчика все ни беше задължен на гаражните лъвове с ВАРЕМите и като тръгнехме командировка ни даваше консерви с кашони. Не знам къкво стана уж и боба и свинското са боб и свинско но консерви със стария вкус и качества няма от поне едни 15 години. Нещо се загуби технологията.

Коментар

Бобът в консерви наистина стоеше някак мазен и сладнеше, не знам как го правеха, но наистина вкусът му не го докарват такъв сега.
                    А за кюфтетата в собствен сос, едно не близнах в казармата.Болшинството ги правеха тук, в "Дунавия" за армията/даже етикети не слагаха/, пък там карах ученическите бригади.
                    Ако не си виждал съсел две и кусур кила да нагъва кюфтета, полуизлегнат в касетката с тях, вЕрвай ми, има такива змейове.Успя да фиряса чак на петото посягане отвисоко с петкилограмова кутия с грах...

Коментар

...
                      А за кюфтетата в собствен сос, едно не близнах в казармата.Болшинството ги правеха тук, в "Дунавия" за армията/даже етикети не слагаха/, пък там карах ученическите бригади....
                      Звяр знаеш ли колко са ни хранили с такова))) в казармата
                      Копаехме канализации за турските села в района и хапвахме такива кюфтенца !

Коментар

Като студенти често се прехранважме с русенско варено, консерви със скоро минал срок на годност ни ги даваха за по 1 купон (50 ст.)
                        А за кюфтетата в собствен сос, едно не близнах в казармата...Ако не си виждал съсел две и кусур кила да нагъва кюфтета, полуизлегнат в касетката с тях, вЕрвай ми, има такива змейове.Успя да фиряса чак на петото посягане отвисоко с петкилограмова кутия с грах...
                        По такава причина все още не ям купешка лютеница през постите. На бригада в консервната фабрика в Търговище видях как булдозерът набута доматите в шубера за меляне заедно с калта и една умряла котка.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Колеги, да спрем/то аз съм за бой с тия кИфтета/, че иначе ще метна темата в коша и ще доразкажа и за фрикаделите, и за доматите консерва, и за свинското със зеле...Определено събитията/нееднократни/ не са за кулинарен раздел.

Коментар

Като спомена Дунавия сиренето с тая марка при вас ли го правеха и къква му е рецептата че при мен в Сердика навремето се правеше само обикновенно.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1
                              Като спомена Дунавия сиренето с тая марка при вас ли го правеха и къква му е рецептата че при мен в Сердика навремето се правеше само обикновенно.
                              Дунавията се правеше в Плевен и мисля но не съм сигурен на още едно място.
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X