Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плевели в райграса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плевели в райграса

За широколистни в райграса съм пръскал с МАТОН но мисля, че конкретно такава(по нашия край и викат тлъстика) не съм имал май.
    Николай Папазов

Коментар

Всеки препарат с активно вещество на база аминна сол ,е ва маиката на тоя гюрлюк.Понамирисва,ма всичко си има цена
      ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
      Г 230Е
      Г 500 0887 390 703

Коментар

Aбе сериозно ли товa се яде? Кaк се прaви сaлaтa от товa?
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да, в Средиземноморието дори се отглежда като зеленчук и има култивирани форми, които растат изправено, така са по-чисти и лесни за отглеждане. Растението е богато на омега-3 мастни киселини, това му е ценното. Лично на мен не ми се нрави лигавата консистенция, но не при всеки е така. Семената на тученицата са много дребни, но запазват кълняемост за много дълго време - чел съм за 40 годишни семена, които покълнват. Случвало ми се растения във форми за разсад останали повече от седмица без никаква влага в почвата и стоящи под лятното слънце, след като ги полея да се "съживяват". Изкопани растения, оставени върху почвата за 3-4 дни при 30-35 градуса дневни температури след поливка се вкореняват отново. Последните години се намножи в градината ми, но не бих казал, че е най-досадният плевел в нея.

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
            Така е райграса е рехав,но мястото до скоро беше пустеещо и за това се чудя дали с времето при редовно косене и поливане райграса няма да натделее. Иначе с препарат мога да пръскам не е проблем,но предпочитам по някакъв по-естествен път не съм от привържениците на химията...но ако няма друг начин
            С времето би трябвало да намалеят плевелите, но се изисква търпение и упоритост. Тученицата е едногодишна, което значи, че напролет няма да има издънки от старите растения и докато райграса расте нея няма да я има. В моята градина по-сериозно започва да се забелязва след юни-юли.

Ако избереш да пръскаш ще трябва да го правиш често и с 1-2 пъти няма да мине номера. Редовното плевене е опция, но първите години може и да дотегне, докато плевелите са повечко. Подмяната на почвения слой с чиста от плевели почва ще реши проблема, но дали си струва преценяваш ти. Сещам се и за още един вариант - в края на пролетта почвата се покрива с няколко слоя полиетилен, за да може в продължение на няколко месеца слънцето да я загрее до температура, която унищожава всички семена и корени на растения в горния почвен слой. Семената на тученицата са дребни и няма да никнат, ако са на 2+ см. в почвата, така че този метод ще сработи по-лесно в твоя случай. Потърси "соларизация". При теб има сянка, но зависи и от годината, ако е като тази (поне при нас от Великден до преди седмица нямаше значими дъждове - най продължителната суша, която аз си спомням, но имаше много слънце) може и да сработи. Общо взето това са вариантите.

Ако това, което се вижда е цялата площ, то аз бих заложил на плевене. С всяка година работата би трябвало да става по-малко и по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
              2,4Д го трепе това,но мирише гадно 1 месец на двора.
              +1,но чак пък да мирише.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                Aбе сериозно ли товa се яде? Кaк се прaви сaлaтa от товa?
                Ето така
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_01400.jpg
Прегледи:1
Размер:320.8 КБ
ID:5677991

Не го трепете, вкусно е
                Нарочно е обърнато знамето, обявил съм война на доматите /сутрин много ме боли глава от тях /

Коментар

Имам комшия дето си го яде ей тъй като си го откъсне от земята.. Казва че с краставица магданоз и зехтин ставало ммммммм.....аз не съм пробвал още ама както от месец и половина съм изцяло тревопасен ще го заръбам и аз Та яжте на тумбак.....
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Днес намерих в полето и се сетих за темата , веднага пробвах .... мммм нормална треивца .. амлко по-сочна .... за мен е ок .. гато гарнитура
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Незнам защо повечето хора се засилват да се борят с природата. Особено се засили тая мания за "райграс" ( като я чуя тая дума и се хиля като зелка винаги ). Все едно си нямаме хубава дума за това..... Оставете си местната, еволюирала хиляди години трева да се развие като само я подпомагате с косене и поливане. Ще ви се отплати след няколко години труд... Буреноподобни винаги ще се появяват. Както и къртици и мъх и детелина и т.н.... Но тревата ще си победи с малко естествена ( без никаква химия) помощ от ваша страна.
                      Ще метна и една снимка дето горе долу ми се вижда част от двора и как се експлоатира понякога. Няма едно семе купено от магазин, не е виждала тревата никаква химия освен някоя разлята чаша алкохол..... Беше петна кал и трева до кръста като строих къщата преди 10 ина години. Другото е косене и поливане.Купих и съседския двор с висока 50-60 см трева приличаща на слама. Същата схема... Тревата си знае нейното и си настъпва. Къртици никога не съм гонил и убивал. Вземам пръстта и я разнасям на места където тревата е слаба. Белезите от къртици изчезват за седмица две....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1336921116_1_FT0_100_1490_.jpg
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5678187
                      Последно редактирано от Tony33; 29-08-15, 02:09.
                      висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X