Обява

Свий
Няма добавени обяви.

On line кадастрална карта с номерата на имотите ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• On line кадастрална карта с номерата на имотите ?

Здравейте колеги от този форум съм научил доста и се надявам и това да разбера. Та въпроса ми е дали някъде из интернет пространството има карти на които може да се гледат гарници , номера на имоти и собственост , става въпрос основно за ниви. Регистрирах се в един сайт където попринцип го има всичко това , но след регистрацията се оказа че можело да се търси само на някакви си одобрени кадастрални карти които покриват около 18% от държавата , а в тези 18% за съжаление не попада моят район.Ако някой знае къде може да се види такава карта ще съм му много благодарен.Да уточня , не държа тези услуги да са безплатни и не се и надявам.Бих споменал сайта в който съм се регистрирал но не знам дали няма да е в разрез с правилата на форума.
    Благодаря на помогналите предварително.

От: On line кадастрална карта с номерата на имотите ?

Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнение
    ... след регистрацията се оказа че можело да се търси само на някакви си одобрени кадастрални карти които покриват около 18% от държавата , а в тези 18% за съжаление не попада моят район.Ако някой знае къде може да се види такава карта ще съм му много благодарен. ...
    За да се види кадастрална карта, тя трябва да съществува. Ако във вашия район все още няма изготвени кадастрални карти и регистър не мисля, че можеш да намериш онлайн това, което ти трябва.

Информация по този въпрос има тук.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

В този сайт съм гледал , не мога да разбера какво означава одобрена кадастрлана карта , като в кадастъра който отварят в нашата поземлена комисия си има карта , на скиците на имотите ми си има екатте на землището и номера на имотите , но он лайн не мога да намеря нищо , а не ми се ходи за дребни работи да вися на опашки в поземлената комисия.
      Благодаря за бързия отговор.

Коментар

Мен също ме интересува, някой може ли да предложи такава карта он лайн за регион Враца. Аз също правих проучване, но нищо не открих. Ако някой предложи нещо, ще съм много благодарен.
        Търпението калява силния и прогонва слабия.

Коментар

Има един сайт в който може да се гледа. За да се види собственост на имота се заплаща някаква сума. Иначе може да се види въпросния имот с какъв номер е или ако се знае номера на имота да се види границите и площа му напълно безплатно.
          Ако може да се сподели тука, ще го кажа. Ако не ме питайте на лично.

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнение
            В този сайт съм гледал , не мога да разбера какво означава одобрена кадастрлана карта , като в кадастъра който отварят в нашата поземлена комисия си има карта , на скиците на имотите ми си има екатте на землището и номера на имотите , но он лайн не мога да намеря нищо , а не ми се ходи за дребни работи да вися на опашки в поземлената комисия.
            Благодаря за бързия отговор.
            Ако става въпрос за района на Първомай, доколкото виждам от наличната на сайта на Агенцията по кадастър информация, одобрена кадастрална карта и регистър там все още няма. Затова и с тези въпроси се занимава поземлената комисия.

П.П. Като гледам, май няма изгледи това да се промени в близко бъдеще. Информация от миналата година:

... Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), в официалната си статистика към 31 март 2012 г. обявява едва 18% покритие на територията на страната с кадастрални карти и кадастрални регистри (КККР), обхващащи около 30% от общия брой на недвижимите имоти в страната. Трябва да се отбележи, че тези резултати са постигнати чрез възлагане на технически дейности от АГКК на правоспособни лица по кадастъра преди 2009 г.
            За последните три години, както и за настъпилата 2013 г. настоящото ръководство на АГКК не успя да осигури средства за възлагане на дейности за създаване на КККР на нови територии, включително и за оставащите без кадастрални карти 8 района на София. ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-03-14, 19:07.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              Има един сайт в който може да се гледа. За да се види собственост на имота се заплаща някаква сума. Иначе може да се види въпросния имот с какъв номер е или ако се знае номера на имота да се види границите и площа му напълно безплатно.
              Ако може да се сподели тука, ще го кажа. Ако не ме питайте на лично.
              Трябва да може,така че давай

Коментар

Първоначално публикуван от military extreme Преглед на мнение
                Трябва да може,така че давай
                Сайтът трябва да е този на Агенцията по кадастър - http://www.icadastre.bg/index.aspx
                Ние не сме неутрални!

Коментар

За Първомай става въпрос и селата около него , точно в този сайт се регистрирах и след това разбрах че няма карти.

Коментар

Малко вероятно да има информация със свободен достъп до собствеността и собствениците на недвижима собственост.Има електронен сайт , към агенцията по кадастъра , но си има изисквания, за да ти предоставят информация от там.
                    Струва ми се , че говорите за различни неща . Създателя на темата , май се интересува от земеделските земи , които се обслужват от поземлените комисии и фирми спечелили търг за поддръжка.
                    Ако автора на темата каже кратко и ясно какво точно иска да направи, ще получи и конкретен отговор.
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

най-лесния ти вариант е разпечатка на зем-а от обслужващата фирма и да ги тормозиш тях за информация за собствеността. Като намериш някой собственик (по-възрастен) да го питаш и него за съседните му имоти на кой са... имай предвид, че много хора не искат да си продават земята независимо от цената... предпочитат замяна за по-голям...

Коментар

Искам да намеря собствениците на земеделски земи около моите и да ги питам дали някой не иска да продава , в електронния сайт изискването е да се регистрираш и да си плащаш на имот ,но няма покритие на цялата страна. Преките ми съседи ги намерих от моите скици , но те не продават , затова искам да видя в малко по-голям пеиметър.

Коментар

Колегата Стоянов , ти е дал ценни съвети.
                          В електронния сайт , който ти цитираш има информация за КАДАСТРАЛНИТЕ карти, което ще рече .... урбанизираните територии, а ти търсиш информация за земеделски земи. Това което търсиш в електронен вариант му викат КВС , но не е нужно да те занимаваме с професионални термини .. както и да е отплеснах се .
                          Както колегата правилно те е насочил , твоето спасение е живия контакт с хората на място и контакт с поддържащата фирма на земеделските земи за дадената област. Има и трети вариант , директно с поземлената комисия , ама .... няма да обяснявам за класифицираната информация и т.н.
                          Дано да съм се изразил правилно и успех
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Специално за земеделски земи - отиваш в поземлената комисия и питаш. Те са най-големите брокери! Никой друг няма тяхната информация.
                            Иначе ИКАР дава много информация, ако имаш подложките и допълнителната информация за собственици, арендатори и общински земи. Има и специалне софтуер, но всичко е платено.
                            Тази информация е публична и може да я изискаш от поземлената комисия /носи некоя банкнота за предразполагане, че хората са от старата школа/.
                            Имай предвид, че в момента има много големи фирми, които плащат добри пари за земята, разположили са си мрежата навсякъде и ако нещо излезе на пазара, то до 10 минути е продадено. Прави се моментално с пълномощни и пари на ръка. Човека от поземлената взима едни 20-30 лв на декар и така. Дано да съм ти помогнал за начина, по който трябва да търсиш!
                            0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Ясно пак се опира до поземлена комисия просто не ми се ходеше там защото е голяма бюрокрация , а за големите фирми ми е ясна картинката че трудно се врежда човек от тях ама ще се мъча някак си. Благодаря на всички опитали се да помогнат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X