Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Откакто Немската ни Овчарка умря, мислим за друго куче. До днес куче, освен Немска Овчарка не се приемаше, но на баща ми му скимна, че иска Малиноа- Белгийска Овчарка. Някой има ли информация за тези кучета? Интересно ми е, какъв е характерът им- казват, че са по-умни и по-злобни от Немските Овчарки. Другото което е, понеже ще го гледаме на вилата, става ли за пазач, защото има период през деня, през който ще стои само и трябва да варди вилата. Ще съм благодарен на всеки, който сподели мнението си.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

От: Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Една от най-добрите служебни кучета, превъзходен стражар. Учудващо лесно понасят живот навънка, досега само добри думи се чуват за тези кучета.

Коментар

Дали са по умни-едва ли,но за пазачи са уникални.Мисля че са в пъти по добри от немските си събратя.
      0888 998 705
      /Георги/

Коментар

Преди години имах такова куче, женска.
        Да наистина са много умни и подлежат на обучение. За злобни- моето поне не беше злобно, но не съм възпитавал злоба у него.
        Послушни са и се привързват към стопанина, никога не е имало ситуация да не реагира когато е повикана. Отлични са за куче-пазач, а добър дресьор може да направи чудеса с малиноа Много атлетични са. Могат да бъдат обучени да правят какво ли не прескачат огради, коли и други препятствия, даже и по дървета се катерят, всичко е до обучението
        Немска овчарка не съм имал, за да направя пряка съпоставка, но ми се струва, че двете породи са много сходни.
        Взимай Малиноа без да се чудиш.
        Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
        Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Бившия ми шеф имаше такова - по глупост отстъпваше единствено на далматинците. Мисля си обаче, че това няма да е било от породата а по-скоро от стопанина и по-конкретно - не му оставаше време да се занимава с него, беше нервак и това се предаде на кучето. Не слушаше команди и беше като ракета идваше само при команда за храна... Водиха го при някакъв дресьор но не помогна. Очевадно подхода е всичко.
          42

Коментар

Благодаря ви. Баща ми иска да е чак напролет, но аз го искам възможно най-скоро. Сега остава само да намерим добър развъдник.
            Благодаря още веднъж.
            Въпреки, че вече и аз и баща ми сме много навити, ако още някой има мнение, то е добре дошло.
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Клиповете говорят сами....
              Не знам колко е известен фактът, че именно куче от тази порода е използвано като безценен помощник в операцията по откриването и обезвреждането на обявения за терорист №1 Осама Бин Ладен.
              Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
              Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Страхотни за обучение и с голяма хъс!Добри характеристики за всяко куче пазач.Използват ги навсякъде ,митници,полиция, спец части,въобще универсално бойно куче и не е свонравно,обучиш ли го е робот!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Благодаря, още веднъж !
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Наистина добро куче и се обучава лесно.За разлика от мойта каракачанка
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Куче,което в никакъв случай не е за хора без опит. Катоказвам без опит,имам в предвид,хора без опит сериозен в обучението на куче. Не става за домашен любимец! Това е работна порода,иска много тренировки,супер енергична,но е супер нервно куче. Което постоянно трябва да прави нещо... то наистина е създадено да работи постоянно! Ако не му се насочи енергията от малко в обучение,задължително ще създава проблеми. Естествено тия неща се отнасят единствено и само за чистокръвните представители на породата. С една две разходки на ден,ще създава грижи,а дори и да живее на двора,пак ако не мус е обръща внимание. В допълнение... една от най -издържливите породи. Не страда от дерта на немците... дисплазия,и сериозни генетични заболявания няма.

Коментар

Какво ще рече не става за домашен любимец ? Какво ще рече и без опит ? Това мнение е точната противоположност на описаното по-горе.. Аз искам точно домашен любимец, че иска тренировки и тичане не ме притеснява.
                        Благодаря за мнението !
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Приеми го абсолютно буквално. Както ти написаха колегите горе... това е изкуствено създадена от човека порода,за да бъде служебно куче. Ако на едно нормално куче са му необходими днеска 2ч.,за да се чувства разходено,то Малиноата може да е активно преспокойно 12ч. Представи си колко предразположено е генетично. Има изкл. развит ловен инстинкт... т,е ОБИЧА да хапе. Водят се неуравновесена порода,без това да се отнася до стопанина,но е хипер превъзбудено,постоянно в очакване и т.н. ЛЕсно се поддава на обучение, НО... обучението хич не е достатъчно да включва седни,легни пр... то просто има нужда да си изразходва енергията. Излизането и тичането с кучето,или карането на колело също изобщо не е достатъчно,точно заради силно развития ловен инстинкт. Говоря от собствен опит. Изобщо не те разубеждавам,ако си намериш читави родители си вземи и гледай,ако смяташ че ще можеш да отговориш на очакванията му. Имай в предвид,че това което се продава в сайтовете за обяви е МНОООГО далече от Малиноа. Мязат на външен вид... нооо дотам. Ако искаш истинско куче,само от чужбина,иначе моя съвет е да не си даваш парите за глупости. На хората,като им кажеш родословие и в главите им изниква изложба.АМа няма нищо общо... родолсовието е гарант за породна принадлежност и характера...

Коментар

Много ти благодаря. Аз гледах Софийски развъдници, изглеждат читави кучета, но както казваш ти, само на външен вид. Утре ще си поговоря с баща ми и ще го мислим.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

jeko47 живее в Белгия. Ако има читав развъдник, предполагам ще е там. Човека е услужлив и няма да откаже съдействие.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X