Откакто Немската ни Овчарка умря, мислим за друго куче. До днес куче, освен Немска Овчарка не се приемаше, но на баща ми му скимна, че иска Малиноа- Белгийска Овчарка. Някой има ли информация за тези кучета? Интересно ми е, какъв е характерът им- казват, че са по-умни и по-злобни от Немските Овчарки. Другото което е, понеже ще го гледаме на вилата, става ли за пазач, защото има период през деня, през който ще стои само и трябва да варди вилата. Ще съм благодарен на всеки, който сподели мнението си.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения
Свий
X
-
Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- РадоТагове: Няма
-
От: Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения
Преди години имах такова куче, женска.
Да наистина са много умни и подлежат на обучение. За злобни- моето поне не беше злобно, но не съм възпитавал злоба у него.
Послушни са и се привързват към стопанина, никога не е имало ситуация да не реагира когато е повикана. Отлични са за куче-пазач, а добър дресьор може да направи чудеса с малиноаМного атлетични са. Могат да бъдат обучени да правят какво ли не прескачат огради, коли и други препятствия, даже и по дървета се катерят, всичко е до обучението
Немска овчарка не съм имал, за да направя пряка съпоставка, но ми се струва, че двете породи са много сходни.
Взимай Малиноа без да се чудиш.Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive
Коментар
-
Бившия ми шеф имаше такова - по глупост отстъпваше единствено на далматинците. Мисля си обаче, че това няма да е било от породата а по-скоро от стопанина и по-конкретно - не му оставаше време да се занимава с него, беше нервак и това се предаде на кучето. Не слушаше команди и беше като ракета идваше само при команда за храна... Водиха го при някакъв дресьор но не помогна. Очевадно подхода е всичко.42
Коментар
-
Благодаря ви. Баща ми иска да е чак напролет, но аз го искам възможно най-скоро. Сега остава само да намерим добър развъдник.
Благодаря още веднъж.
Въпреки, че вече и аз и баща ми сме много навити, ако още някой има мнение, то е добре дошло.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive
Коментар
-
Страхотни за обучение и с голяма хъс!Добри характеристики за всяко куче пазач.Използват ги навсякъде ,митници,полиция, спец части,въобще универсално бойно куче и не е свонравно,обучиш ли го е робот!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Благодаря, още веднъж !ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Куче,което в никакъв случай не е за хора без опит. Катоказвам без опит,имам в предвид,хора без опит сериозен в обучението на куче. Не става за домашен любимец! Това е работна порода,иска много тренировки,супер енергична,но е супер нервно куче. Което постоянно трябва да прави нещо... то наистина е създадено да работи постоянно! Ако не му се насочи енергията от малко в обучение,задължително ще създава проблеми. Естествено тия неща се отнасят единствено и само за чистокръвните представители на породата. С една две разходки на ден,ще създава грижи,а дори и да живее на двора,пак ако не мус е обръща внимание. В допълнение... една от най -издържливите породи. Не страда от дерта на немците... дисплазия,и сериозни генетични заболявания няма.
Коментар
-
Какво ще рече не става за домашен любимец ? Какво ще рече и без опит ? Това мнение е точната противоположност на описаното по-горе.. Аз искам точно домашен любимец, че иска тренировки и тичане не ме притеснява.
Благодаря за мнението !ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Приеми го абсолютно буквално. Както ти написаха колегите горе... това е изкуствено създадена от човека порода,за да бъде служебно куче. Ако на едно нормално куче са му необходими днеска 2ч.,за да се чувства разходено,то Малиноата може да е активно преспокойно 12ч. Представи си колко предразположено е генетично. Има изкл. развит ловен инстинкт... т,е ОБИЧА да хапе. Водят се неуравновесена порода,без това да се отнася до стопанина,но е хипер превъзбудено,постоянно в очакване и т.н. ЛЕсно се поддава на обучение, НО... обучението хич не е достатъчно да включва седни,легни пр... то просто има нужда да си изразходва енергията. Излизането и тичането с кучето,или карането на колело също изобщо не е достатъчно,точно заради силно развития ловен инстинкт. Говоря от собствен опит. Изобщо не те разубеждавам,ако си намериш читави родители си вземи и гледай,ако смяташ че ще можеш да отговориш на очакванията му. Имай в предвид,че това което се продава в сайтовете за обяви е МНОООГО далече от Малиноа. Мязат на външен вид... нооо дотам. Ако искаш истинско куче,само от чужбина,иначе моя съвет е да не си даваш парите за глупости. На хората,като им кажеш родословие и в главите им изниква изложба.АМа няма нищо общо... родолсовието е гарант за породна принадлежност и характера...
Коментар
-
Много ти благодаря. Аз гледах Софийски развъдници, изглеждат читави кучета, но както казваш ти, само на външен вид. Утре ще си поговоря с баща ми и ще го мислим.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
jeko47 живее в Белгия. Ако има читав развъдник, предполагам ще е там. Човека е услужлив и няма да откаже съдействие."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар