Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се отърва от змиите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се отърва от змиите?

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
    Искам да попитам какво е Смок Стрелок, и обикновения смок навива ли се като пружина и да скача от земята към тебе да се изстрелва, щото и това ми се е случвало, змията, не знам каква беше, но се навиваше така и скачаше върху мен, а не беше "притисната в ъгъла"
    Така, както го описваш попаднал си точно на такъв.
    Смокът стрелец /Coluber caspius/,
    наричан още смок-мишкар или синурник е по-агресивен и се случва да не бяга, а да напада врага.
    Вдлъбнаточелият смок /Malpolon monspessulanus/ прави същото, с тази разлика, че се счита за отровен.

Смок-стрелец

Вдлъбнаточел смок

Коментар

Еми тогава няма проблем със змиите. Може да преименувате темата на - "Как да завъдим змии" щом са толкова полезни и приятни животинки. Може и наистина да е така, не споря. Трябва да опитам да преодолея фобията си от тях, та току виж и аз съм ги заобичал И аз познавам хора, които си ги хващат спокойно все едно хващат котенце. Не знам как съм си изградил тази фобия, дали като малък защото ме е хапала, не знам, но повечето хора, които познавам и те са така. Искам да попитам какво е Смок Стрелок, и обикновения смок навива ли се като пружина и да скача от земята към тебе да се изстрелва, щото и това ми се е случвало, змията, не знам каква беше, но се навиваше така и скачаше върху мен, а не беше "притисната в ъгъла".
      Смоците по принцип не се навиват и не скачат. Поне така знам аз де ! Много малко хора знаят, че в България има и 1 вид отровен смок- вдлъбнаточел смок. Когато го доближиш, той се страхува и бърза да се скрие, но ако няма изход става изключително агресивен, съска доста яростно и звучно и се надига точно като кобрите. Ето го и него:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:l_1152618058_Mollov_Pic02180.jpg
Прегледи:1
Размер:107.8 КБ
ID:5392003

Име:malpolon-insignitus-4352.jpg
Прегледи:2
Размер:42.1 КБ
ID:5392004
      bgbul, останах потресен ! Хващам смокове и слепоци редовно, но пепелянка никога не съм смеел, поздравления !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

С колегата Тихомир, мислим еднакво, а и сме писали по едно и също време !
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Беше преди много време, не помня точно какво беше, но определено се навиваше като кобра и скачаше срещу мен. Ситуацията беше следната, гледахме пилци в обори, 8 - 10 хиляди парчета на едно място и стари обори още от ТКЗСтата останали и явно имаше от къде да влязат и дали на топло, дали търсят храна вътре често се навъртаха огромни екземпляри, имаше и по - малки де. И тогава аз влизам да храня, и от единия край пилетата бягат яко е се тъпчат и душат, отивам там и гледам, това нещо... дали аз съм бил малък тогава, не знам, ама ми се стори доста голяма и скача срещу мене... умрях си направо. Тогава за пръв път застрелях змия, няма да съм бил много малък, щом знаех къде е пушката на бащами а можех и да боравя с нея, беше ме научил, на 15, 16 да съм бил. Съска скача, направо заден дадох, напипах някакви ситни сачми и с тях... знам, че ще ме обвините, но разберете ситуацията го налагаше. След известно време бях настъпил една и ме беше ухапала, да също го разбирам, няма как да реагира по друг начин животнотото в тази ситуация. Но тези 2 случки ги запомних, да ме ухапе змия и да се навива и да съска и скача срещу мене, до тогава само по филмите го бях виждал това с кобрите. Също съм чувал, че стрелоците си връзвали опашките на възел, не знам с каква цел и дали е вярно, но още от тогава си ме е страх. Сега като се замисля, не ме е страх, защото е отровна или ще ме ухапе, а просто ми е гадна. Може и с времето да се оправя, не знам, 19 годишен съм още...
          Последно редактирано от ivodianov1992; 17-07-12, 16:18.
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Човек в паниката не знае на какво е способен. В твоя случай, никой няма да ти каже нищо. Друго си е да видиш да поляната змия и да почнеш да я биеш с прътят докато не умре, и това да ти доставя удоволствие. За мен такива хора са ненормални !
            http://lubopitno.info/Nay-golemiyat-...a-u-nas-SNIMKI
            Ето, и тези са ненормалници ! Като са убили смока, сега мишките ще им изядат кабелите.
            Че го и изяли, пу !
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ами в този случай и според мен, не е нормално. Много често виждам змии като ходя за риба и/или на разходки, подминавам си ги, те в едната посока бягат, аз в другата. Не да ходя по тях и да ги стрелям или трепя и това да ми доставя удоволствие, просто понякога се случва в определени обстоятелства, когато са у дома или подобни ситуации, но пак не ми доставя удоволствие. Според мен щом това животно е направено да пълзи по тази земя явно има за какво. Нека си живее, просто, да не ми влиза в къщата. И пак добре, че тук си нямаме чак толкова отровни животни - змии, гущери, паяци и тем подобни, къде може да те усмъртят за секунди. Нямаме си и лъвове, гепарди, тигри, та да няма и какво да ни яде , но пък си имаме цигани и управляващи да ни тровят живота. Е, пълно щастие няма...
              Ако е машина, нека бъде немска!
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Днес пътувах Стралджа-Петолъчката и на пътя имаше един смок дълъг 1 метър и нещо.. Заобиколих го и продължих по пътя.. На връщане (след около 15 минути) вече беше размазан..
                Няма да ми е приятно като се пека на плажа, без да преча на никой, да излезе Хълк от някъде и да ме смачка като хлебарка..

Коментар

Иво, когато нямаш друга възможност разбира се, че ще го убиеш. Така е и с кучетата, и с всяко друго животно.

Но да убиваш какво да е животно само така, или защото е змия-не е нормално. Въпреки, че инак нормални хора като чуят, че някъде наоколо има змия с радост тръгват да я трепят. И когато се опитвам да ги спра ми викат, че съм бил философ и откачен...
                  Последно редактирано от Peppy; 17-07-12, 21:35. Причина: модерирано!
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                    Днес пътувах Стралджа-Петолъчката и на пътя имаше един смок дълъг 1 метър и нещо.. Заобиколих го и продължих по пътя.. На връщане (след около 15 минути) вече беше размазан

Няма да ми е приятно като се пека на плажа, без да преча на никой, да излезе Хълк от някъде и да ме смачка като хлебарка..
                    Не се знае как е смачкан смока,но най вероятно нарочно.Но разбира се ако има риск от ПТП всеки би предпочел да го прегази!

П.П Кольо ме изпревари!
                    HONDA DOMINATOR 650
                    ОРЕЛ ASTRA
                    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      И когато се опитвам да ги спра ми викат, че съм бил философ и откачен...
                      В случая, само те са философи и откачени!
                      Последно редактирано от Peppy; 17-07-12, 21:34. Причина: модерирано!
                      08седем9010З60
                      MAKE RALLY NOT WAR
                      Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Въпреки, че инак нормални хора като чуят, че някъде наоколо има змия с радост тръгват да я трепят. И когато се опитвам да ги спра ми викат, че съм бил философ и откачен.
                        Колегите си ли визираш?
                        Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                        Не се знае как е смачкан смока,но най вероятно нарочно.Но разбира се ако има риск от ПТП всеки би предпочел да го прегази!
                        Пътя е много слабо натоварен, за 7 километра да се разминеш с най-много 2 коли.. Но да, прав си, ако има условие за ПТП няма да се замислям от къде минавам..

Коментар

Стига за циганите, че Ясен не спи...

@Десислав-Ъхъ, точно колегите. Една колежка видяла змия в цеха, и орева цялата фабрика, и колегите тръгнаха да я търсят да я убиват.
                          По-нататък го казах-философ и т.н...

А аз,ч е съм ненормалник си го знам, даже като ми кажат, че съм откачен казвам "благодаря", ама те го казват в съвсем друг смисъл...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Трия всичко за циганите, а спрете се и ако ще пишете, давайте по същество!

п.п. Кольо, ти започна!
                            LZ1PER

Коментар

Беше преди много време, не помня точно какво беше, но определено се навиваше като кобра и скачаше срещу мен. Ситуацията беше следната, гледахме пилци в обори, 8 - 10 хиляди парчета на едно място и стари обори още от ТКЗСтата останали и явно имаше от къде да влязат и дали на топло, дали търсят храна вътре често се навъртаха огромни екземпляри, имаше и по - малки де. И тогава аз влизам да храня, и от единия край пилетата бягат яко е се тъпчат и душат, отивам там и гледам, това нещо... дали аз съм бил малък тогава, не знам, ама ми се стори доста голяма и скача срещу мене... умрях си направо. Тогава за пръв път застрелях змия, няма да съм бил много малък, щом знаех къде е пушката на бащами а можех и да боравя с нея, беше ме научил, на 15, 16 да съм бил. Съска скача, направо заден дадох, напипах някакви ситни сачми и с тях... знам, че ще ме обвините, но разберете ситуацията го налагаше. След известно време бях настъпил една и ме беше ухапала, да също го разбирам, няма как да реагира по друг начин животнотото в тази ситуация. Но тези 2 случки ги запомних, да ме ухапе змия и да се навива и да съска и скача срещу мене, до тогава само по филмите го бях виждал това с кобрите. Също съм чувал, че стрелоците си връзвали опашките на възел, не знам с каква цел и дали е вярно, но още от тогава си ме е страх. Сега като се замисля, не ме е страх, защото е отровна или ще ме ухапе, а просто ми е гадна. Може и с времето да се оправя, не знам, 19 годишен съм още...
                              Змии не се убиват ей така. Но в описания от теб случай змии се убиват. Едно е да си сред природата и да гониш да трепеш змии за кеф, друго е да си застрашен ти или някой от семейството ти и трето е да ти напада домашните животни - поминъка. Никой няма да те обвини, че си застрелял агресивна змия, която се е умъкнала при пилетата.
                              Правилно си постъпил.
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Споменахме всички видове змии, но забравихме най-безобидната и също така най-беззащитната- Слепока.

Име:6_1159734301.jpg
Прегледи:1
Размер:138.6 КБ
ID:5392110
                                Слепока е неотровна змия, с дължина около 50см. и от името си- сляп е. Тези змии не вредят на никого, и за да го убиеш, трябва да си наистина безмозъчен !
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X