Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къртица

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къртица

Аз на вилата ги гоня по следният начин:разравям къртичината и забивам в дупката пвс бутилка с отрязано дъно,с гърловината ногоре ,така от вятъра се получа шум,който ги дразни и те бягат,слага се на всички видими къртичини.При мен действа!!!

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
      Аз на вилата ги гоня по следният начин:разравям къртичината и забивам в дупката пвс бутилка с отрязано дъно,с гърловината ногоре ,така от вятъра се получа шум,който ги дразни и те бягат,слага се на всички видими къртичини.При мен действа!!!
      Да де, ама ако си чел по-горе, при мими77 няма къде да избяга..
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Предполагам че ако си почувства много некомфортно,ще намери начин да избяга,все ще намери някоя пролука.
        Междудругото има и друг хуманен начин на този принцип-забиват се метални пръчки дебели около 6мм в лехата и на горният им край се нанизват стъклени шишета от бира.
        Пак от вятъра се получават вибраций който гонят кърта.
        Другият начин е да се зарови нафталин в дупките.Тези начини използвам аз, може да помогнат и на някой друг,щото от опит знам че това животно като се засели в двора,трудно се гони!!!А на всичкото отгоре се води и защитен вид!!!!

Коментар

...........А на всичкото отгоре се води и защитен вид!!!!
          Това ако е вярно, сигурно е по линия на ЕС. Ама надали!
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Така го бях чел някаде,незнам само определен вид ли, или всички.То май в България само 1 вид е разпространен.

Коментар

Защитени са само еднозъбите къртици, но само ако са мъжки и без пломби на зъба!
              И зъбът да е червен, за да си отива с червената книга!
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

№ВидСтрого
                защитен
                вид по Бернската
                конвенцияЗащитен
                вид по
                Бернската
                конвенцияЗащитен по
                българското
                законодателствоВключен в
                Червената
                книга на
                България1. Таралеж Erinaceus europaeus++2. Къртица Talpa europaea+3. Обикновена кафявозъбка Sorex araneus+
                Явно това съм чел!!!!

Коментар

Къртицата е полезно и защитено от закона животинче вие май я бъркате със сляпото куче което е истински вредител
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
                    От година- две в нашия двор се е заселила къртица. В началото беше като домашен любимец-малка,черна като от кадифе./децата много и се радваха/ Миналата година беше горе долу ясно коя част на градината обитава, цяла зима вдига къртичини в парника, а сега вече е непоносима. Може ли някой да каже как бихме могли да се отървем от нея?
                    Изчетох всичките мнения , все интересни методи -от електронни , до механично-водно - газови , но аз едно съм чул от стари /мъдри / хора- не требе да се прави sex по Коледа...

П.П. В нашата градинка щъкат здраво , ама тая Коледа съм се зарекъл...

Коментар

Страх ме е да се похваля, но ще споделя.
                      Преди една седмица поразкопах всички картичини в двора, така че да се вижда добре дупката на "дзвера".
                      Пуснах пиратка в първата и затворих дупката. Чаках да видя от коя следваща ще излезе пушек.
                      И така 12 пъти.
                      Вече седмица няма никакво движение в двора,
                      Мисля тези дни да пусна пак (превантивно)

Коментар

Първоначално публикуван от slavitruck Преглед на мнение
                        200 грама нафта н а 20 см. дълбочина мисля че не е проблем
                        На мен само това ми помогна!Какво ли не пробвах преди това-бръмчалка с ултра звук,вода,карбит,клонки от рози и т.н

Коментар

Този метод май наистина работи, поставихме около 7-8 бутилки и 2-3 дни няма и следа от къртицата. Незнам къде и как е отишла ,но не е в градината. Благодаря на всички за съветите и предложенията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X