Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да НЕ зареждаме нафта и бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ето какво показва един изкуствен.......
    Ако имате 100 литра нафта при 15°C и температурата се повиши до 25°C, увеличението на обема ще бъде: \Delta V = 100 * 0.000828 * (25 - 15) = 100 * 0.000828 * 10 = 0.828 литра
    Така новият обем ще бъде 100 + 0.828 = 100.828 литра.
    Марин Райковски

Коментар

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Няма 1%

• Изкуствения Идиот докладва ли колко би струвало ежемесечно подгряване на съдържанието на подземни резервоари които не са предвидени да бъдат подгрявани и едва ли се топлоизолирани?
    А какви са загубите от изпарение вследствие на повишената температура (повишените градуси на селтик)?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Целия свят работи да преебе българина. Електромери, водомери, бензиностанции, специално произведени коли за БГ с калпави части...и така до безкрай.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• Няма я старата тема. Беше някъде в политиката. Там имаше формули, извадки от РУСКИ и СЪВЕТСКИ (поклон-припад-в-захлас) учебници И ставаше дума за бензин. Защо не се правят бензинови, а живачни и спиртни термометри? Щото бензиновите ще са по пет метра дълги. Проблемът изобщо не е за подценяване, занимавал се е Сенатът и Конгресът на САЩ. Няма значение колко струва нагряването - тока едно време не го плащаха бензинджиите, а ДСО-то (за който изобщо знае какво значеше това). Но вие сте свободни да вервате, че сте най-големите тЕрикати и вас никой нивга нимой прекара.
        На нас не ни трябва култура, а свинарници! (© Вълко Червенков)

Коментар

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          ДСО - Държавно Стопанско Обединение.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        ...Няма значение колко струва нагряването - тока едно време не го плащаха бензинджиите..:
        С риск да кажа нещо което е известно отдавна: Ние живеем в настоящето, а не в миналото или бъдещето.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Темата е кой лъже много (осезаемо), а не как го прави.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Темата е кой лъже много (осезаемо), а не как го прави.
            Има значение как го прави, защото чисто теоретично сега нямат далавера нито да увеличават обема, нито да бъзикат колонките, че да отчитат повече литри от действителните - свързани са с НАП, уж всеки продаден литър се отчита там и то (уж?) веднага, а не в края на деня, съответно му се дължи ДДС и данък печалба, а босовете на веригата бензиностанции получават отчет за продадените литри във всеки обект. А видно от темата по-горе, от една и съща верига едни "мамят", други не. Т.е. ако се прави далавера, тя се прави на ниво отделен обект. Щото ако си продал повече, отколкото си купил (са ти доставили) и нямаш документи за тази разлика в повече, ш`тайбът много болезнено от няколко институциЙ.

Но, понеже забелезвам, че в темата превес взимат печените тЕрикати, следва да приемете, че измама Н.Я.М.А. Всичко е цветя и рози в Мамковината. Точка!

Коментар

Има значение как го прави, защото чисто теоретично сега нямат далавера нито да увеличават обема, нито да бъзикат колонките, че да отчитат повече литри от действителните - свързани са с НАП, уж всеки продаден литър се отчита там и то (уж?) веднага, а не в края на деня, съответно му се дължи ДДС и данък печалба, а босовете на веригата бензиностанции получават отчет за продадените литри във всеки обект. А видно от темата по-горе, от една и съща верига едни "мамят", други не. Т.е. ако се прави далавера, тя се прави на ниво отделен обект. Щото ако си продал повече, отколкото си купил (са ти доставили) и нямаш документи за тази разлика в повече, ш`тайбът много болезнено от няколко институциЙ.

Но, понеже забелезвам, че в темата превес взимат печените тЕрикати, следва да приемете, че измама Н.Я.М.А. Всичко е цветя и рози в Мамковината. Точка!
              И като разбереш, че измама И.М.А., по-леко ли ти е на душата? Живота ти по-добре ли върви? Тарикати винаги е имало, и ще има, по целия свят, не само при нас. Живота е прекалено кратък за да си губиш времето да нищиш теории как и кой те е преебал с 5 лева, а в повечето случи нищо не те е преебал, просто ти така си решил.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение

И като разбереш, че измама И.М.А., по-леко ли ти е на душата? Живота ти по-добре ли върви? .
                Разбира се, че животът по-добре върви. Не се юрваш по сервизи да ти разглобяват колата и да търсят проблемите, за които любезно дадоха насоки някои участници по-горе. Нито пък тръгваш да сменяш колата. Просто сменяш бензиностанцията.

Коментар

Разбира се, че животът по-добре върви. Не се юрваш по сервизи да ти разглобяват колата и да търсят проблемите, за които любезно дадоха насоки някои участници по-горе. Нито пък тръгваш да сменяш колата. Просто сменяш бензиностанцията.
                  Е кой се юрва по сервизи щото го минали с 2-3 литра? Те и за убити дизели говорят, ама повечето ми се струва са били мъртви още като са дошли в БГ. С количество на гориво съм имал 5 пъти сигурно по-осезаеми разлики, и то с пропан-бутан. Половината са заради екстремни температури, ниски или високи, което е нормално. Това за 23 години, лични и служебни коли. Като почна войната в Украйна като видях с какъв кафяв бензин карам ми стана лошо. Проблеми не съм имал обаче. Разбрах за цвета като бърках 2Т смес за косачката. Нито тя, нито колата имаха нещо против този бензин.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

С количество на гориво съм имал 5 пъти сигурно по-осезаеми разлики, и то с пропан-бутан. Половината са заради екстремни температури, ниски или високи, което е нормално...
                    Ма не било нормално, бе човек?! Не четеш ли темата?! Горивата мърдат в некви минимални граници при температурно разширение! В рамките на статистическата грешка! Проверено с Изкуствен Ентеуект!
                    Т.е. сипят ли ти 46 литра газ в 40-литрова бутилка, значи край! Колата е за реглаж, АГУ-то за смяна, молѝ се да не е цялата кола за "Надин"

Коментар

Ма не било нормално, бе човек?! Не четеш ли темата?! Горивата мърдат в некви минимални граници при температурно разширение! В рамките на статистическата грешка! Проверено с Изкуствен Ентеуект!
                      Т.е. сипят ли ти 46 литра газ в 40-литрова бутилка, значи край! Колата е за реглаж, АГУ-то за смяна, молѝ се да не е цялата кола за "Надин"
                      Те всичките са вече там(Надин), че последната ми на газ беше 94-ти набор
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Те всичките са вече там(Надин), че последната ми на газ беше 94-ти набор
                        Кàжи го та drukman това. Да си засилва Шевито на "Надин". Аз мойто jeep KJ на газ още не мисля да го скрапирам. С малка 45 л. бутилка, щото резервната му гума е на задната врата и нямаше къде да се сложи по-голяма. Един-два пъти съм я оставял да превключи на бензин поради свършване на газта, после - всеки път, че и на едно и също място ми пълнят различно количество преди да изключи помпата. Отдавам го на температура, на разни шандърми като "изключване на поплавъка" (па то дали е поплавък, ич не знам) в различен момент и не се тръшкам, че са ме измамили.

Коментар

• drukman
                          drukman коментира
                          Редактиране на коментар
                          Мойто Шеви не е 94ти набор и не е на газ, та му е рано за Надин. Само дето резервоара според производителя е 91 литра, не 96. Това без да съм бутал до бензиностанцията.

Та, аз направих каквото можах за можещите да четат. Писателите да извиняват.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X