Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за снегопочистване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за снегопочистване

На познатите ни ЗиЛ-ове роторни снегорини двигателя е отзад - дизелов 6 цилиндров/ 1/2 танков двигател/. Отпред под капака има само редуктор.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
      На познатите ни ЗиЛ-ове роторни снегорини двигателя е отзад - дизелов 6 цилиндров/ 1/2 танков двигател/. Отпред под капака има само редуктор.
      Би ли обяснил по-подробно.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Голям двигател достатъчен за ЗиЛ-а и за ротора, натоварен на гърба му
        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Иначе, що се касае до въпросния вал, по спомен отпреди много години ( по-точно отпреди 1983 г. ) мисля, че се казваше ВОМ - вал за отвеждане на мощност.
          На времето няколко години работех, а съответно и дипломната ми работа беше свързана с прибори за теглителни изпитания на трактори и кари.
          Казано е:
          -"Обичай ближния",
          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            И при нас има един роторен с двигател отзад.Машината е ЗИЛ 157(Джуган) отпред няма никакъв мотор,а отзад има един голям 6 или 8 цилиндъра дизел.Като падне снега и отивам към гаражите ще снимам и ще кача снимки.
            0885719173-Красимир

Коментар

Скоростта на вала може да се намали или увеличи с някакъв редуктор, друг обаче е въпроса с мощността. Дали е необходима повече мощност да "ядеш" снега, като може да намалиш скоростта на превозното средство до толкова, че едва да захапва или да буташ пряспа? Също има и варианти за роторни снегорини за пешеходци и са по-ефикасни от познатия тип-гребло. И не докарват дископатия
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:171046_178938728805492_100000680976894_454846_7720067_o.jpg
Прегледи:1
Размер:78.4 КБ
ID:5326013Натиснете снимката за да я уголемите

Име:171046_178938738805491_100000680976894_454850_5858216_o.jpg
Размер:73.1 КБ
ID:5326014Натиснете снимката за да я уголемите

Име:172449_185623921470306_100000680976894_493174_5348690_o.jpg
Размер:144.1 КБ
ID:5326015
                Това е от моя скромен нискобюджетен проект за УАЗ-снегорин. Отначало ползвахме ръчна лебедка, но сега ще монтираме електрическа.
                Джипката се справя чудесно и помага за снегопочистването на две махали в Еленския Балкан.
                На сърбела майката му е чесането.
                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                  Скоростта на вала може да се намали или увеличи с някакъв редуктор, друг обаче е въпроса с мощността. Дали е необходима повече мощност да "ядеш" снега, като може да намалиш скоростта на превозното средство до толкова, че едва да захапва или да буташ пряспа? Също има и варианти за роторни снегорини за пешеходци и са по-ефикасни от познатия тип-гребло. И не докарват дископатия
                  Редукторите имат гадното свойство да папкат мощност, която май и без това не стига. А ако се ползва КОМ от раздатката - повишаването трявба да е доста сериозно и съответно загубите стават страшнички. Поне така си мисля
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Редукторите имат гадното свойство да папкат мощност, която май и без това не стига. А ако се ползва КОМ от раздатката - повишаването трявба да е доста сериозно и съответно загубите стават страшнички. Поне така си мисля
                    Прав си, но не виждам друг вариант да се докарат правилните обороти на ротора, спрямо скороста на джипа. Нали се сещаш, какво ще стане,ако оборотите на ротора са недостатъчни.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Преди 10-ина години на колега му се падна дипломна работа за преработка на военна машина за граждански цели. Единия вариант беше роторен снегорин. Та покрай него и аз попрочетох нещо за тези машини и учудването ми беше, че двигателя е отзад по спомен Д-6/или нещо подобно/ с мощност около 200к.с. с диаметър и ход на буталата като на В-2/12 цилиндров танков двигател/. Това ми е останало като спомен.
                      Виждал съм същата машина как работи и работната скорост е не повече от 10км/ч и счупени стъкла на 2-3 къщи от струята - шофьора не знаел, че се обръща посоката на посоката на изхвърляния сняг и докато се усети беше напълнил няколко стаи.

Коментар

Има такива роторни снегорини, които се задвижват от хидромотор. При нашите машини ги има като аксесоар за товарачките на мястото на вилиците или кофата. А дали не може от другаде да се вземе въртящ момент, освен от раздатката.

Или варианта със собствен двигател, ето един прикачен на АТВ:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2175_frse1_2.jpg
Размер:76.4 КБ
ID:5326034
                        Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 11-12-11, 09:59.
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Мощността идва от това, че ще се кара на високи обороти на ниска предавка.

-Оборотите на ротора зависят от оборотите на двигателя.
                          -Обема на снега зависи от скоростта на атакуване на пряспата, респективно от скоростната кутия.
                          Последно редактирано от bat_vanko; 11-12-11, 11:46. Причина: допълнение
                          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                            Мощността идва от това, че ще се кара на високи обороти на ниска предавка.

-Оборотите на ротора зависят от оборотите на двигателя.
                            -Обема на снега зависи от скоростта на атакуване на пряспата, респективно от скоростната кутия.
                            Не става. Задвижването на ротора се вади след ск, кутия. Става ако се вземе движение от коляновия вл.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Преди 10-ина години на колега му се падна дипломна работа за преработка на военна машина за граждански цели. Единия вариант беше роторен снегорин. Та покрай него и аз попрочетох нещо за тези машини и учудването ми беше, че двигателя е отзад по спомен Д-6/или нещо подобно/ с мощност около 200к.с. с диаметър и ход на буталата като на В-2/12 цилиндров танков двигател/. Това ми е останало като спомен.
                              Виждал съм същата машина как работи и работната скорост е не повече от 10км/ч и счупени стъкла на 2-3 къщи от струята - шофьора не знаел, че се обръща посоката на посоката на изхвърляния сняг и докато се усети беше напълнил няколко стаи.
                              Гледах преди година един УРАЛ.Роторен снегорин.Обаче си имаше бензинов мотор в коша и един редови шестак ,турбодизел зад кабината,за който шофера каза,че е половин танков двигател.360 коня...
                              За това и се изненадах от факта за вариянта само с един мотор...
                              А че е мощен...мощен е.В струята от сняг понякога имаше "павета" с размери колкото истинско паве...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Да, така е на роторните снегорини Зил 157 и Зил 131, двигателя е отзад а под капака е редуктора. Преди години в нашето Пътно назначили нов шофьор на Зила 157 роторен снегорин и му казали преди да го пали за види маслото в двигателя. Вдигнал сутринта капаците шофьора и казал ами кво масло да гледам то го няма двигателя
                                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X