Обява

Свий
Няма добавени обяви.

търся джипове под наем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: търся джипове под наем

Колега пиши ми на скайпа
    peter.doynov

имам нещо предвид.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не намирам нищо странно в запитването, нито в бизнеса с приключенията. Нито едното, нито другото е измислено вчера...
      Хората дават под наем заводски нови оборудвани за експедиция машини та и офроуд кемпери за по ХХХ ХХХ пари и явно има начин и да се застрахова и да работи схемата. Дали има пазар за това - ами нали това му е работата на колегата пуснал темата - да намери доставчици и клиенти и да ги свърже...
      Аз лично често съм на границата на здравия разум със средствата които "набутвам" в Патрули (думата "инвестирам" е твърде неподходяща ) и тъй като съм се занимавал с приключенски teambuilding съм си мислил по въпроса дали да не опитам подобно нещо. Да не говорим за това, че какъвто и наем да трябва да платя за да използвам един експедиционен джип през ваканцията щеше да ми излезе по-евтино... Та може някой по-мъдър приключенец да се заинтересува
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Проблема е застраховките. Има ли компания да застрахова "инвентара" другото е ясно.
        Колко струва подготвен джип не знам ама да ви кажа ли колко струва една 15 метрова яхта? Застраховката тройна и ги дават на когото поискат. Ония подписват, че си трошат главите на собствен риск и даваааай... Всичко е до пари. На центъра на Лас Вегас дават Ламборджинита под наем. Застраховката може да е хиляди ама ще го дадат и на тинейджър.
        Кофтито е, че по нашите земи ни бият с правила вместо да ни бъркат в портмонетата /понякога това е по добрия вариант/.

Защо му викаш "не може!". Може, как да не може, застраховаме джипката, ти внасяш една солидна сума пари гаранция и ти дават ключовете. Ама не са се усетили още от застрахователните компании.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Разбира се, че няма нищо странно. Най близкия пример е Гърция, където с Джимнита под наем да щъкаш по островите е пълно.
          Но, както каза по горе един колега - "Бедна държава с бедни туристи сме". Иначе, Българина е предприемчив и не се съмнявайте, че ако имаше бизнес в подобни услуги не би се възползвал.

Коментар

И как да няма нищо странно. Едно е да наемеш джип за да си развяваш гъза веднъж в годината, съвсем друго да наемаш Х броя джипове за да работиш с тях. Все си мисля, че хората организиращи подобни разходки са и собственици на возилата.
            Да, и тук дават Ферарита под наем, които не са ги взели под наем
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Проблема е застраховките. Има ли компания да застрахова "инвентара" другото е ясно. ...
              Точно!

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              ... явно има начин и да се застрахова и да работи схемата. ...
              Начин може и да има, ако вземеш някое и друго возило с цел да ги отдаваш под наем и успееш да договориш със застраховател да ти спретне някакво "офроуд каско" и ГО, премията по което да вкараш в цената на услугата.
              От там нататък вече ще е въпрос на преценка доколко от това упражнение ще ти излязат сметките.

Не виждам смисъл да правиш някакви такива застраховки на личен автомобил, за да можеш 1-2 пъти в годината да го дадеш под наем, още повече, че най-вероятно ще ти го искат на "разумна цена" ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Нищо им няма на туристите. Просто по тия земи няма НИТО ЕДИН застраховател, който да знае думата "офроуд", а след като му бъде обяснена, да каже друго, освен "не! НЕ!! НЕ!!!!!!!!!!"
                Така че, бизнесмоделът всъщност е глупав.
                Последно редактирано от Стефан; 14-10-11, 22:40.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  И как да няма нищо странно. Едно е да наемеш джип за да си развяваш гъза веднъж в годината, съвсем друго да наемаш Х броя джипове за да работиш с тях. Все си мисля, че хората организиращи подобни разходки са и собственици на возилата.
                  Да, и тук дават Ферарита под наем, които не са ги взели под наем
                  http://www.sandiegoprestige.com/

Заповядай. Компанията не притежава нито една от колите, къщите, яхтите...
                  Ония ден уреждаха и въртолет. И него не притежават...
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Не виждам нищо странно в искането. Има фирми за около 400Е на ден без ДДС предлагат подходящото возило, застраховано е. Подписва се договор за наем като дължиш всичко непризнато от застраховател или гаранциония сервиз при евентуален инцидент. Внасяш и съответната гаранция. Горивото не е включено в цената.
                    тези явно не съм ги намерил, ще съм благодарен ако ми подскажете.

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                    Точно формулирано.

Единственият шанс е да намериш тука човек, който да се навие да го играе инструктор със собствено МПС - и да има адекватния опит и в карането, и в обясненията, за да не остави твоите клиенти да се пребият. Другият вариант е да инвестираш 3-4 хиляди в един базов Самурай с кални гуми и да водиш занятието сам.

Кажи поне за кой район става дума.
                    основно около София, естествено и в страната може

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                    И аз твърде не схващам как това ви е бизнеса а нямате необходимото оборудване
                    разполагаме с 20 атв-та, имаме парапланери койтове и куп други неща....нямаме си джип и затова питам

Първоначално публикуван от kerkelov Преглед на мнение
                    Еми то затова са измислени АТВ-тата, взимаш си под наем и караш. Никой няма да си даде джипката да му я троши някой друг пък макар и с договори и застраховки. Има фирми който предлагат возене но не е същото като да караш.
                    това е идеята

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                    Всъщност питащият или не е чел достатъчно във форума, или има свои си съображения. Ето тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93436 има линк към фирма, която обявява Дифендъри под наем на доста по-поносими цени от споменатите по-горе. Друг е въпросът, че са конкурентен туроператор
                    изчетох темата и така и не намерих линка за дифендърите, знам за едни но те са само за возене и приличат леко на каруци с пейките от двете страни.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-10-11, 23:39.
                    ако не можеш да кажеш нещо хубаво, по-добре не казвай нищо..

Коментар

Първоначално публикуван от Espas Lagunov Rapidov Преглед на мнение
                      ...нямаме си джип и затова питам ...
                      Взимате си един, вкарвате някоя и друга пара за привеждане в годно за офроуд употреба състояние и подобаващ външен вид и започвате да го давате на приключенци с мерак да чупят чужда кола.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

А като теглят чертата на парите, времето, и собствените усилия - веднага им става ясно защо никой не си дава джипа, нито се кани да го прави.

Коментар

Няма да е нито първи, нито втори път, някой да поиска тука да кара нечий джип - и даже да му се даде, включително и безвъзмездно. Същата практика може да бъде облечена и в бизнес. Аз успях старата си Лада Самара да дам под наем 15-ина пъти, та джип ли. Конкретно моята Ужаска, ако трябва да пусна някого сам, даже и в града, изисква еднодневен курс на обучение върху вече изградени шофьорски умения, но извън това съм отворен за преговори.

Колкото до застраховките - застрахователите тук застраховат бънджи, скално катерене и други подобни дейности, та от офроуда ли ще пропуснат да вземат пари? Човекът щом отглежда 20 атв и се оглежда за разширяване на бизнеса, сигурно се е сблъскал с първите тесли на заданието.

Коментар

Тоя разговор за финансите *прозява се*, сме го водили още заради банките. Когато казвах че банки няма, само лихварски лавки, само заспалите не ми скочиха. Когато на всички ентусиазирани банкерчета предложих тъничка папка с проблема си, с техния процент вътре, кеш, настана вечна тишина.
                            Огласете, ако обичате, списъка на застрахователите, които реално застраховат хора и техника в офроуда. Условията им ще обсъдим после.
                            Човекът, които се нуждае от джип под наем, освен това ще го счупи със сигурност, и вероятно ще изпочупи, или убие и хора. Щом няма свой - значи и не умее да кара такова нещо. Та въпроса без друго не е и само в застраховката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ... Същата практика може да бъде облечена и в бизнес. Аз успях старата си Лада Самара да дам под наем 15-ина пъти, та джип ли. Конкретно моята Ужаска, ако трябва да пусна някого сам, даже и в града, изисква еднодневен курс на обучение върху вече изградени шофьорски умения, но извън това съм отворен за преговори.

Колкото до застраховките - застрахователите тук застраховат бънджи, скално катерене и други подобни дейности, та от офроуда ли ще пропуснат да вземат пари? Човекът щом отглежда 20 атв и се оглежда за разширяване на бизнеса, сигурно се е сблъскал с първите тесли на заданието.
                              За можене - може. Даже може и сметките да ти излязат. Макар че, като гледам, че човекът, който се занимава с подобен бизнес, не си е купил и подготвил собствен джип, а търси да наема ...

А за застрахователите се присъединявам към питането на Стефан.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Espas Lagunov Rapidov Преглед на мнение
                                Здравейте, занимавам се с продажба на приключения и вече няколко пъти имам питане за това някой да се качи на джип с подходящо оборудване и да поизлезе от пътя. В повечето случай попадам на мъгляви формулировки с много ако-та.
                                Много ми се иска да намеря някой който да ми каже: дай еди-колко си, давам ти да минеш от тук и да направиш това и това за толкова време. Много време обхождах форума и така и не намерих дори и намек за подобно нещо. Ясно е че е скъпо, ясно е че е рисково и все пак...
                                Моля ви да ми помогнете...
                                А Вие бихте ли формулирали в конкретни цифри и условия Вашето търсене?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X