Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАТ - Прехвърляне на задължения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КАТ - Прехвърляне на задължения

Имам един казус който се очакваше от месеци но се забави поради сезона

Консервата с която се движа в момента вече е собственост на майка ми.
    Наказателните постановления би трябвало да ходят при нея като това се случи за първи път едва сега.
    Искам тази глоба и ако може всички последващи да ги плащам аз и по-важното - автоматично да завеждат на мое име.
    Не на нейно като тя няма книжка от поне 5 години но това май няма значение.

Дали има законов начин да се декларира в КАТ перманентно, че колата се ползва от мен?

Ясно, че сега трябва да ходим в КАТ и двамата, въпросът е да не го правим всеки път.
    Зимен сезон идва и гарантирано няма да бъде само един път
    Ще питам разбира се и на място но ако някой е правил нещо такова ще бъде от полза.

Знам, че не е много логично това, което искам да постигна ама аз съм си аз
    Враг усраине

Колата,която карам в момента е на дъщерята.Има книжка,но не я кара,понеже живее в друга страна.
    Глобите идват на моя мейл,като ги плащам с карта в местното ПУ.Тоя мейл съм го давал при застрахователя за връзка.Застраховката е на нейно име.
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Да но вероятно нарушенията влизат в нейното досие а не в твоето.
      Независимо, че ти ги плащаш физически.
      Това е предположение, де.

• ognqn
      ognqn коментира
      Редактиране на коментар
      Да,нарушенията влизат в нейното досие.

Имаше нещо за вписване на "обичаен ползвател" в талона.
    Другия вариант разбирам че е немислим ама все пак - да не правиш толкова нарушения

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Ако е свързано с промяна на регистрация по-скоро няма да ме устрои.
      А пък последното е по-скоро утопия, нищо, че е най-логично решение

че плащай ги, кой ти пречи.
    обаче това, че няма книжка е проблем - ще започне да получава актове за шофиране без СУМПС или както там беше абревиатурата

Коментар

Няма технически проблем с плащането и сега.
      Просто искам да ги получавам аз и да се завеждат на мен а не на нея.
      И да не се налага при всяко нарушение да се декларира кой е шофирал в КАТ.

Реално няма логика човек без книжка да получава глоби за пътни нарушения.
      Но и никъде в закона не му е забранено да притежава консерва.
      Трябва да има нещо компромисно в средата - едва ли откривам аз топлата вода.
      Враг усраине

Коментар

АУАН се съставя,когато е установено нарушението. Не става по косвени белези.😉
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Четено на разговорен език - акт.😁

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Е ние сега си имаме само фиш

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Това трябваше да е коментар към поста на ИванИванови,ама излезе като отделен пост,а междувременно писа и ти,таааа .....

Добре, през системата за електронно връчване и плащане през министерството на електронното управление пробвал ли си? Поне за фишовете не виждам проблем, не е нужно и да се ходи до КАТ, връчват ти го електронно, плащаш. За актове не знам, нямам такива освен преди повече от 10 години един. А какъв е проблема за 200 - 300 лв при нотариуса да ти дари автомобила или е при нея за да не плащаш данък и винетка? Извинявай че разпитвам, но със сигурност трябва повече информация. За да има повече нарушения, а не инцидентно, ползваш ли Waze? Предполагам са за скорост, не веднъж ме е спасявало и много пъти аз съм спасявал някой като докладвам пръв.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
          Добре, през системата за електронно връчване и плащане през министерството на електронното управление пробвал ли си? Поне за фишовете не виждам проблем, не е нужно и да се ходи до КАТ, връчват ти го електронно, плащаш. За актове не знам, нямам такива освен преди повече от 10 години един. А какъв е проблема за 200 - 300 лв при нотариуса да ти дари автомобила или е при нея за да не плащаш данък и винетка? Извинявай че разпитвам, но със сигурност трябва повече информация. За да има повече нарушения, а не инцидентно, ползваш ли Waze? Предполагам са за скорост, не веднъж ме е спасявало и много пъти аз съм спасявал някой като докладвам пръв.
          Малко по-нагоре писах - няма технически приблем нито с плащането нито с информацията има ли нарушения.
          Но искам да си идват при мен както и до сега а не до човек, който дори няма книжка в момента!
          Искам в моето досие да си влизат нарушемията без да е нужно да ходя до КАТ всеки път.
          Дето се казва не е голям пробелм и да прехвърлим консервата директно на мое име.
          За момента обаче е такова положението - аз просто я карам през 100% от вренето.
          Аз съм отговорен за това какво се случва с нея а не собственика.
          Искам да поема отговорност еднократно,
          Е това е въпроса - може ли?!?
          Враг усраине

Коментар

С пълномощтно няма ли да стане? Госпожата те упълномощава да караш колата, и да плащаш глобите. Сега дали това пълномощтно може да се заведе в Пътната полиция (КАТ май вече го няма), нямам идея...
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
              С пълномощтно няма ли да стане? Госпожата те упълномощава да караш колата, и да плащаш глобите. Сега дали това пълномощтно може да се заведе в Пътната полиция (КАТ май вече го няма), нямам идея...
              Мисля, че имам.
              Тия дни ще разбера.
              Иначе аз и сега що годе карам и мога да плащам.

Враг усраине

Коментар

Според мен, просто проверявай от време на време на сайта на кат/мвр с нейното ЕГН и рег.номер, който караш (защото явно, че с номер на СУМПС, не би трябвало да става, защото няма) и ако има излязли фишове, просто ги плащай. Сега тук компетентните да кажат може ли да се плаща невръчен фиш, но не виждам пречка след като има серия и номер, но знам ли.

Втори, най-чист вариант, според мен, просто я прехвърли на твое име. Ако регистрационния номер е от същия район с твоята адресна регистрация и няма да го сменяш, минаваш през кат само за смяна на талони, без колата да минава канали.

Коментар

Има няколко основателни причини да я регистрираме така в началото на годината.
                  Не е вариант прехвърлянето към момента.

Ще видим какво ще кажат в КАТ като идем там тия дни.
                  А питам предварително понеже не им вярвам особено!
                  Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    Има няколко основателни причини да я регистрираме така в началото на годината.
                    Не е вариант прехвърлянето към момента.

Ще видим какво ще кажат в КАТ като идем там тия дни.
                    А питам предварително понеже не им вярвам особено!
                    закона казва, че се връчва на собственика или ползвателя, за да си ползвател, трябва да си вписан в талона /не е равно на съсобственик/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kat.JPG
Прегледи:264
Размер:104.0 КБ
ID:6978002

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

закона казва, че се връчва на собственика или ползвателя, за да си ползвател, трябва да си вписан в талона /не е равно на съсобственик/

Сега погледнах талоните както и застрахователните полици.
                      Моето име не е упоменато в нито един от тези документи.
                      Не съм и предполагал, че има значение иначе не е имало проблем да се направи при регистрацията.
                      Но пък имам пълномощно за тази кола ако това има някакво.

Ако трябва да се променя регистрация под каквато и да било форма ще остава нещата както са в момента.

Враг усраине

Коментар

Няма да има активност за известно време по темата.
                        Този фиш го платих понеже взе да изтича времето а нямах такова да ида до КАТ.
                        Другият път ще опитам да се организирам по-бързо.
                        Враг усраине

Коментар

• TyuHku
                          TyuHku коментира
                          Редактиране на коментар
                          В КАТ се попълва декларация за ползвател на Автомобила и тогава нарушенията са на "Сметката" на ползвателя. При лизингов автомобил е по този начин.
                          Миля, че трябва собственика и ползвателя заедно да подадат декларацията в КАТ.
                          Променят само талоните, не се минава през канал.

• Esper
                          Esper коментира
                          Редактиране на коментар
                          Разбирам, след като конкретният фиш вече е платен и няма значение - вероятно ще трябва да направя точно това в бъдеще.
                          Въпреки, че дори талоните не ми се подменят, изобщо административна услуга от КАТ дори безплатна предпочитам да не ползвам!
                          Но след като на никой не му е хрумнало да го направи при първоначалната регистрация ще се ходи пак до там!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X