Щя обясня нашироко, но на стара техника винаги има цяла история на проблемите... От доста години карам един силно модифициран ГАЗ-69. Това колко много и какви проблеми при узаконяване, прехвърляне (че беше собственост на починал мой роднина) и сменен някога двигател... могат да се пишат с томове и продължаваха години. Това самолет да се регистрира е НИЩО... Отелено проблеми имах с Военния отдел (джипа е с наряд) че искаха да се подписвам – аз не съм собственик и докато не стана не подписвам нищо (а собственика е починал) и заплахи със съд, звънене на шефовете ми в работата... Стигнах до там да платя на адвокат и документално всичко се уреди полу-сиво чрез покупко-продажба (от мой роднина) с нови номера, талони и т.нт. в 2005г. От там започнаха мъките за регистрацията в данъчното в малък дивен (от ДИВ) град, застинал в 80-те (най-вече като държавни структури). Като казаха „НЯМА ГО В СИСТЕМАТА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ!?“ и КРАЙ... Познати се майтапиха, че нещо съм ядосал някоя от данъчното в миналото, но аз не помня...

Застраховка „Гражданска отговорност“ винаги имах, а по това време можеше и да се минава на технически преглед... ако се знае къде и всичко беше наред и никъде никакви проблеми. После дойдоха над 5 години с лични проблеми и изобщо не ми беше до джипа и изобщо до каквото и да е изобщо.
Та... Миналата година реших все пак да опитам да го регистрирам в местното данъчно... ОТНОВО... И пак греда... „Той никога не бил регистриран... Не знаели какво да направят... Трябвало да плащам от 2005г. всички данъци...“ Доколкото знам 5 годни е давността +1 текущата се плащат. Стигнахме до това че трябвало да платя САМО 7 години данъците назад... и изобщо отношението е просто... Мислех чак да снимам - „НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ РАБОТИМ!, а при опит да попитам нещо - „ТОВА НЕ Е ИНФОРМАЦИЯ!“ Смятам че не съм конфликтен и в други градове редовно плащам данъците на кола която използвам собственост на роднини и никакви проблеми въпреки че там единия собственик е на 100 години и периодично искат да присъствал...

В крайна сметка ми направиха забележка че тези които искат та свършат нещо не идвали петък следобед... (такава ми е работата че и това време беше чудо да го намеря) и че изобщо били натоварени и скоро нямало да стане... а работното време привършвало. Просто нямам нерви да се занимавам с тези.. Попреживях някои неща и ПРОСТО вече не понасям такава наглост... (то и преди не я понасях, но вече имам оправдания

Накратко - не искам да плащам нищо на такива структури в този град... Може да кажете - „изтърпи ги още малко...“ Не мога повече...

Уточнявам – не търся да ми е по-евтино. Просто не мога да си късам повече нервите с тези...
Коментар