Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прехвърляне на ремарке до 750 кг

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  Здравейте! Имам един въпрос за продажба на ремарке на лека кола. Значи, нещата стоят по следния начин: Имам ремарке останало от баща ми, той почина и сега наследници сме аз, майка ми и сестра ми. Намерих му купувач. Сега говорих с един приятел, който има мотори и ремарке. Той каза че като си е продавал единия мотор (до 250 кубика) е било без нотариус. Само с договор подписан от двете страни и готово. Та той предполага, че може би и за ремаркетата ще е така. Въпросите са ми следните:
  1. Нужен ли е нотариус или купувачът само със собственоръчно подписан договор си ходи в КАТ да си напарви талона на негово име? (на този въпрос вече си отговорих от по-горе писалите хора)
  2. Трябва ли да се вади удостоверение за наследници, при положение, че продавачът няма как да е баща ми (понеже е починал), а ще сме аз и майка ми?
  3. Сестра ми е в чужбина, има ли начин да го продадем без нея?
  4. Тъй като не съм го ползвал над 7-8 години и, съответно, не съм му плащал нито данък нито гражданска (тогава все още се плащаше И гражданска), дали в КАТ са го свалили от движение, т.е. трябва ли да ходя и до КАТ за нещо?
  Благодаря ви!

  Коментар


  • #17
   Нотариус за ремарке до 10 тона не трябва. Удостоверение за наследници - те са продавачите, и всички се подписват. Може без сестра ти, но трябва пълномощно от нея, тя е собственик. Много вероятно да е дерегистрирано - сега няма гражданска, но преди имаше. Отделно при починал собственик имаш 6 месеца да прехвърлиш МПС на наследниците. По принцип това няма общо с покупката. Талони и номер на ремаркето да са налични, както и четяща се рама. Новия собственик отива с тях и договора в КАТ и си го прехвърля.
   Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI
   Ford Mondeo MK5

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

   Зареждам...
   X