Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако може малко мнения за VW Bora 1.9 TDI!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако може малко мнения за VW Bora 1.9 TDI!

Както разбрахте от заглавието Бора 2000 година мотор 1,9ТДИ "помпа- дюза", шестстепенна кутия,ЕСП,комби.
    Ако някой е имал или отремонтирвал такъв атомобил да сподели опит.
    На първо раздаване двигателя е добре и доста добре върви- чак се учудих. Купето запазено а по ходовата част 2- тампона и втулка за смяна.
    Общото впечатление е добро но не се знаят специфичните особености на мотора и автомобила като цяло.
    Sent from my Nokia s fenerche

От: Ако може малко мнения за VW Bora 19 TDI!

Слабо място е охладителната система! Иска си редовна профилактика и качествен антифриз иначе цепи глава !
    Денферен съединител , който ако е над 200К км. може да създаде проблеми .Ако се стигне до смяна и се цели икономия става едномасов (обикновен) маховик + комплект съединител от Ауди 80 куатро 1.8 бен. !
    Дано да ти е на късмет , че то жена и кола ...
    Последно редактирано от Иво82; 26-12-13, 19:28.
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Както написа Иво, гледай съединителя - оставяш на място на свободна и не трябва да се появяват вибрации по купето, наличие на вибрации е първи признак на заминаващ демпфер.

- другото което може да погледнеш е отдушника на газовете горе на капака. Ако ти дадат да пипаш де. Ако има в маркуча масло, в повечето случаи е виновен клапана в капака на клапаните, нов е от порядъка на 400лв за тази кола.
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Ако случиш на читаво 1,9 тди ти гарантирам че ше се родиш..Гледай разширителното казанче да е бистро,тавата под двг да стои всички уреди да работят и дали се движат всички ел стъкла щот стъклоповдигачите са им проблем.Ако не разбираш като мене толкоз много от те новите дизели карай на сервиз с програма на Ауди да го провериш.Успех ти пожелавам штот на тез години да уцелиш кола на малко км наистина шти е нужен.

Коментар

Стъклодържачи ще купуваш,слабо място са.Слагай от турските с металните накрайници.Проблем с пуловете,вакумпомпата и дюзите-задължителни.Този двигател и дюзи нямат стенд за ремонт и проверка.Скапят ли се,нови или втора ръка.И щях да забравя,купиш ли го веднага махни катализатора.На секундата.От нашата нафта се запушва за 1000км.А,и съединителя е доста скъп с маховика.Правиха някакви магарий с такъв от старите ТДИ,но не ставаше свястно.Тресе.По добре търси 131 или 150 к.с.Поне като даваш пари да има за какво

поздрави

Коментар

Имам точно такава бора каквато описва колегата пуснал темата. Изключително доволен съм. Колата я купих на 300000км. реални проверени. До сега от както съм я взел съм и навъртял около 40000км. Сменил съм единствено два тампона на предните носачи и нищо друго по окачването. Имат проблем с тандем помпата - протича и цапочва да пали трудно. Моята беше започнала за сълзи. Чета по форумите че имало ремонтен комплект гарнитурки, но аз реших проблема по български. Разглобих я шлайфах капака и корпуса, силикон и за сега е без проблем. С колата съм теглил платформа с две атевета на нея из цяла България без никакви проблеми. Забравих да кажа че мотора е 116кс. За мен това е безпроблемна, икономична, и удобна семейна кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
              А,и съединителя е доста скъп с маховика.Правиха някакви магарий с такъв от старите ТДИ,но не ставаше свястно.Тресе.По добре търси 131 или 150 к.с.Поне като даваш пари да има за какво

поздрави
              Да, слагат статичен .. и става страшно откъм вибрации после

Коментар

От: Ако може малко мнения за VW Bora 1.9 TDI!

Благодаря за съветите! Автомобила е купен вечеот мой роднина и има някаква вероятност да се кара в последствие от жена ми че затова се поинтересувах.

Коментар

Ако не се лъжа , май я купи от колегата ми ( видяхме се набързо - бях със зелено диско ) . Ако е същата бъди спокоен , колата е добре гледана .

Коментар

Да,същата!

Коментар

Това е истински здрав автомобил,лично аз имам 130000 км с този автомобил и за тези километри сменям само масла,филтри и ремъци.Дори не съм сменял окачване по предницата съм сменял само биалетки.Относно мнението за загряването от предните постове е пълна глупост този мотор почти не се налага да се сервизира.
                      0885719173-Красимир

Коментар

Много глупости се написаха тук, от сорта, да маха катализатора, че нашата нафта го скапвала, колко ужасно много струвал демпферния маховик и да го смени с едномасов, и така нататък...ю
                        Имах такава БОРА, 2005та година, 5 скорости автоматик, никакви проблеми докато я продадох. Карах я 5 години, над 100К км.
                        В момента карам Кади с такъв двигател и DSG, 190К км за 5 години, за тия години съм сменил маховика на 135К км, и един лагер на предно колело. Маховика+смяната му в Порше Изток ми излезе 2К лева. Не мисля, че е кой знае какво, при положение, че е с 2 години гаранция, а на други места не дават гаранция, пък смяната струва към 1000-1500 лева.
                        Карам я с нафта от ОМВ и Лукойл, никакви проблеми, нито с катализатора, нито с дюзите, нито с каквото и да е било. Сменям си маслото на 25-27К км, 5W30 Арал лонглайф3.
                        Обслужвай си колата с качествени консумативи, и карай спокойно

Коментар

Първоначално публикуван от Kalin Galinov Преглед на мнение
                          Много глупости се написаха тук, от сорта, да маха катализатора, че нашата нафта го скапвала, колко ужасно много струвал демпферния маховик и да го смени с едномасов, и така нататък...ю
                          Имах такава БОРА, 2005та година, 5 скорости автоматик, никакви проблеми докато я продадох. Карах я 5 години, над 100К км.
                          В момента карам Кади с такъв двигател и DSG, 190К км за 5 години, за тия години съм сменил маховика на 135К км, и един лагер на предно колело. Маховика+смяната му в Порше Изток ми излезе 2К лева. Не мисля, че е кой знае какво, при положение, че е с 2 години гаранция, а на други места не дават гаранция, пък смяната струва към 1000-1500 лева.
                          Карам я с нафта от ОМВ и Лукойл, никакви проблеми, нито с катализатора, нито с дюзите, нито с каквото и да е било. Сменям си маслото на 25-27К км, 5W30 Арал лонглайф3.
                          Обслужвай си колата с качествени консумативи, и карай спокойно
                          Тук не става въпрос за такава Бора а за моделите до 2004г. и за мотора 116кс. И тези след 2004г. които вече се водят Джета също са хубави, но с мотора 1.9, 105кс. , с мотора 2.0, 140кс. са проблемни. Модела за, който говори колегата пуснал темата с двигател ПД 116, 131, 150 кс. са винаги със 6 скорости.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC02001.jpg
Прегледи:1
Размер:193.9 КБ
ID:5550857 За този модел говоря.

Коментар

Малко стара тема вдигам, ама... Трябва да се търси комби..
                            Гледа се Бора, 131 кончета, 2002, уж High Line, ама колко е вярно, не се знае/имам съмнения, де/
                            Я кажете нещо специфично за гледане, освен прословутия 2масов съединител има ли? И горните мнения разбира се, де..
                            Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 15-05-16, 22:35.
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                              Малко стара тема вдигам, ама... Трябва да се търси комби..
                              Гледа се Бора, 131 кончета, 2002, уж High Line, ама колко е вярно, не се знае/имам съмнения, де/
                              Я кажете нещо специфично за гледане, освен прословутия 2масов съединител има ли? И горните мнения разбира се, де..
                              Борка, я звънни да се видим за по на кафе и да раздухаме

Sent from my LG-F400L using Tapatalk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X