Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети при избор на кемпер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвети при избор на кемпер

Темата не е за този форум, но не можах да намеря другаде в нета нещо по въпроса, та се надявам тук да получа информация.

Мой приятел се е мераклисал да си купува кемпер и ме помоли да събера до колкото мога иформация по въпроса. Според финансите които може да си позволи алтернативата му е фият дукато преди 90г, с прилично състояние и запазено обурудване (поне по описанието на собствениците) става въпрос за обяви от Германия и Швейцария. Намеренията са му да го ползва поне 5г. без да му създава особенни проблеми.
    Та конкретния въпрос е: 1. Вярно ли е, че "живота" на кемперите (в частност фият дукато) е по-дълъг т.к. навъртат по малко километри, все пак не са за ежедневна употреба пък и рядко се карат през зимата или това е някакъв мит. 2. Освен подръжката като автомобил каква потдръжка се изисква към оборудването на караваната. 3. слаби места на този вид кемпер.
    Всякави съвети ще са ми (му) полезни. Благодаря предварително.
    О899 2б2 1З2

До: Съвети при избор на кемпер

наистина за километрите на тези автомобили на 90 процента е така , просто цената трябва да е изгодна , съберете информация , и ако не ви одговорат изискванията , ми се обадете , аз имам един ,само че форд , газ бензин

за момента немога да се сетя точни те му данни , но първо се консултираите със хора които са специализирани в тези автомобили, тъкмо да ми свалите цената

тел 0889 65 30 66 Юли
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Основното износване и амортизация на автомобилите е свързано с карането им на къси разстояния, през зимата и по пътища с луга... Кемпера със сигурност се кара на дълго, през лятото и когато по пътищата няма луга! Тъй че наистина дори и при едни и същи километри ще е в много по-добро състояние отколкото еквивалентния му автомобил който е експлоатиран в градски условия. Но тези общи принципи не отменят нуждата от внимателен поглед.
      VPetrov.photography

Коментар

Проблемите при такъв тип каравани са два:

1.Шасито което вози караваната/ в случая Фиат-а/ принципно седи през повечето време на място,а както знаем всяко нещо което не се използва, се скапва./Влага,масло,съединения и т.н./.Преди всеки голям летен или зимен преход трябва сериозен сервиз.В Европа кемперите се ползват целогодишно именно защото пътищата зимата са чисти / благодарение на лугата/.
        2.По самата каравана,най - важното е цялото оборудване /печки,котлони,бойлери и химическата тоалетна/ да са наред.Струват зверски пари и няма сервиз - само ново.
        Така че трябва сериозно проучване преди да закупите каквато и да е каравана/къмпер/.Успех.
        IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Не е за препоръчване Фиата, но факт е ,че в немско са най-ефтините кемпери. Имат всичките проблеми които имат и бусовте дукато.Ръжда, Скоростни кутии, предница, алтернатори, стартери...иначе моторите са здрави. Окачването им заминава защото винаги са каранани с пълното им натоварване: около 3,5 тона. Задните им мостове биват два вида: с ресори или с торсиони. И двата вида увисват ама гледай да е с ресори , че все пак могат да се ремонтират. Има и два вида тоалетни. Хубавите са касетъчни и се чистят отвън . Ще ги познаеш по вратчката за чистене. Ако някъде е задиран кемпера по принцип не подлежи на ремонт. И резрвни части НЯМА. Едно стъкло двоино е към 300евро или повече. Има екземпляри и от стъкломат ама те са много редки и скъпи и ти едва ли ще попаднеш на такъв

Коментар

Гледайте поне да е пежо , ситроен. Те са същите ама има шанс да са по малко изгнили от фиата.

Коментар

Колеги благодаря ви полезната информация и съвети.
              О899 2б2 1З2

Коментар

И понеже ми е много интересно да си говориме за кемпери продължавам с ценните съвети. Ако си с ограничен бюджет и търсиш нещо до 90 година аз бих ти препоръчал кемпер на базата на фолксваген ЛТ. Първо буса е на шаси, а не някаква си допълнително удължавана самоносеща конструкция или каквото е останало от нея. Втро е със задно предаване (предимствата за перманенто натоварен бус са ясни). Двигателя е атмосферен дизел шестак, доказал се вече при волвата 740 като вечен. Ел. инсталацията е бош: стартери ,алтернатори, релета и тн. И не на последно място прдполага се , че един фолксваген гние по малко от един фиат, но всичко е според зависи...колата и начина на експлотация.....А иначе в германия кемперите се карат целогодишно. Имам снимки януари месец, събота и неделя магистралата е пълна с каравани и мотори

Коментар

А аз ще попитам следното - защо кемпер а не каравана? Според мен е по-практично да вземеш каравана. Като отидеш с кемпера някъде и разпънеш бивака, на момента оставаш без транспорт. До магазина не можеш да отидеш дори! Кемпера изисква поддръжката на още един автомобил за разлика от караваната. Това са масла, накладки, филтри, данъци, винетки, ГТП и т.н. При караваната тези разходи са значително по-малко. И още караваната в повечето случай е по-голяма и съответно по-удобна от кемпер.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                    А аз ще попитам следното - защо кемпер а не каравана? Според мен е по-практично да вземеш каравана. Като отидеш с кемпера някъде и разпънеш бивака, на момента оставаш без транспорт. До магазина не можеш да отидеш дори! Кемпера изисква поддръжката на още един автомобил за разлика от караваната. Това са масла, накладки, филтри, данъци, винетки, ГТП и т.н. При караваната тези разходи са значително по-малко. И още караваната в повечето случай е по-голяма и съответно по-удобна от кемпер.
                    Аз съм съгласен с теб. И с моя приятел сме го дискутирали, но той си иска кемпер.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

Кемпера има едно единствено преимущество - можеш да седиш вътре докато се движи, в караваната по дефолт не можеш. Демек на дълъг път може да се сменят шофьорите, като единия си спи, готви и гледа телевизия отзад, другия да кара. Иначе аз съм за джип с каравана.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето един кемпер където въпроса с ходенето на пазар е решен успешно
                        Прикачени файлове

Коментар

Не съвсем успешно ако имаш жена и деца

Коментар

Е, аз съм виждал такъв който отзад си има Мини Купър, ама това ли е решението? Що не си караш джипа, все ще можеш да го дотеглиш и на някоя полянка където иначе няма да може да стъпиш.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Този с Мини Купъра струва колкото цял къмпинг с каравани

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X