Здравейте кореги!!!Бих искал да попитам за мнения за bmw x5.Разходът на гориво не е проблем.Интересува ме дали има често срещани проблеми (двигател и ходова части).Харесал съм едно от 2008.Супер е.Струва 30хиляди и съвпада точно с бюджета ми.Сегашната ми кола е hyundai ix35 от 2011.Да x5 е по-ктаричко ама ми се кара бмв.Ще го карам в София предимно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Bmw x5 3.5d 2008 моля за мнение
Свий
X
-
От: Bmw x5 3.5d 2008 моля за мнение
Мерси колега.Мнаго ме кефят тея джипчета особено съм си харесал едно бяло м пакет с кафява кожа супер е.По-каппизни са но пък����.А иначе като двигател и поддръжка.Всички консумативи скъпи ли са?На возия са твърди(освен ако не е на въздух)но пък мерак.Ако някой колега знае още за колата да пише Имам нужда от информация
Коментар
-
Здрасти колега. Аз имам Bmw X5 E53 2006г моето е 3.0д 218 коня. Карам го от 2 години без никакви проблеми само обслужване навреме масла, филтри и хубава нафта. За 3.5 мотора знам че имат проблеми с веригата на мотора тънка е и много често се къса и става беля един приятел скоро му се случи точно това. Това е, което мога да кажа като мнение. Успех
Коментар
-
Re: Bmw x5 3.5d 2008 моля за мнение
Слаби места: този мотор може да скъса верига, причината са дългите интервали на смяна на маслото. Смяната мисля е около 2 бона. Също провери подгревните свещи и релето им, както и тампоните на мотора. Демпферната шайба на коляновия вал е консуматив и смяната е над 1000лв, виж дали е напукана че може да се скъса и тя в движение. По окачването - отпред долните носачи; ако има адаптив драйв, смяна на предната стаб. щанга е 4х лева и изкарва около 200х км. Отзад ако е на въздух възглавниците рядко карат над 120х км, едната е 440лв. Трябва да се прави реглаж на ходовата част на всеки 20-30х км, защото иначе започва да яде гумите. Каското е скъпо, защото обичат да ги крадат. Другите неща са стандартни за този клас коли, като е желателно поддръжката да се прави с оригинални части. Имай предвид и разните ДПФ-и и подобни неща. Примерни цени на оригинални части с отстъпка 40%-смяна предни дискове около 900лв, смяна масло 170лв, 4 гуми средна хубост 1500лв. Неоригинален акумулатор 320лв и т.н.
Според мен Х5-цата е малко по-здрава и по-евтина за поддръжка от конкуренцията, но в сравнение с Хюндая разликата ще е в пъти.Последно редактирано от msi200; 01-01-17, 22:59."Човекът е човек тогава, когато е на път!"
Коментар
-
Имал съм и Х5 и Хюндая. След 2 влизания в сервиза на Х5 прецених че това просто не е моята кола. Нито е джип нито е кола, вози гадно заради скъпите гадни гуми. Харчи 12/15 което е ОК, много скъпа поддръжка като цяло, за мен беше неоправдана покупка. Замисли се за новото Сантафе, по кола е от всякъде и е по ново.
Коментар
-
От: Re: Bmw x5 3.5d 2008 моля за мнение
Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнениеСлаби места: този мотор може да скъса верига, причината са дългите интервали на смяна на маслото. Смяната мисля е около 2 бона. Също провери подгревните свещи и релето им, както и тампоните на мотора. Демпферната шайба на коляновия вал е консуматив и смяната е над 1000лв, виж дали е напукана че може да се скъса и тя в движение. По окачването - отпред долните носачи; ако има адаптив драйв, смяна на предната стаб. щанга е 4х лева и изкарва около 200х км. Отзад ако е на въздух възглавниците рядко карат над 120х км, едната е 440лв. Трябва да се прави реглаж на ходовата част на всеки 20-30х км, защото иначе започва да яде гумите. Каското е скъпо, защото обичат да ги крадат. Другите неща са стандартни за този клас коли, като е желателно поддръжката да се прави с оригинални части. Имай предвид и разните ДПФ-и и подобни неща. Примерни цени на оригинални части с отстъпка 40%-смяна предни дискове около 900лв, смяна масло 170лв, 4 гуми средна хубост 1500лв. Неоригинален акумулатор 320лв и т.н.
Според мен Х5-цата е малко по-здрава и по-евтина за поддръжка от конкуренцията, но в сравнение с Хюндая разликата ще е в пъти.
С всичко съм съгласен освен с последното.
Ако си взимам такова нещо ще е някакво базово ниво на оборудване без адаптив драйв, без възд. възглавници отзад и т.н. Е, то се предполага, че като взимаш такъв автомобил имаш доста пари да наливаш в него, стига да имаш и време да се занимаваш и с глупости.
Коментар
-
Re: От: Re: Bmw x5 3.5d 2008 моля за мнение
Първоначално публикуван от Luftwaffe93 Преглед на мнение+1
С всичко съм съгласен освен с последното.
Ако си взимам такова нещо ще е някакво базово ниво на оборудване без адаптив драйв, без възд. възглавници отзад и т.н. Е, то се предполага, че като взимаш такъв автомобил имаш доста пари да наливаш в него, стига да имаш и време да се занимаваш и с глупости.
Q7-ците и МЛ-ите също имат големи драми.
И 6 цил. редови дизел с 300 коня не може да се сравнява с Хюндай, Х5цата ако имаше технологиите на Хюндая нямаше да се счупи никога"Човекът е човек тогава, когато е на път!"
Коментар
-
Първоначално публикуван от Luftwaffe93.. без възд. възглавници отзад и т.н.M57D30T1
W450
Коментар
-
Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнениеE70 без въздушни възглавници на задния мост няма, но пък цената на оригиналните такива, колегата msi200 по-горе е споменал, не е нещо сериозно. Най-големия проблем при Х5 е тяхното опазване.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар