Здравейте, твърдо съм решил да се оборудвам с джип, бюджета е около 10000лв. Доста четох във форума и съм се спрял на Киа Соренто. Така, двигателите горе долу са ми ясни нещата, ако намеря 2.4 бензин идеално, иначе 2.5 црди 140кс. ( в момента карам бмв 320д 2003г., доста са ми ясни проблемите с комон рейла,дюзи, егр-та и тн.). И основните въпроси са:
1. С джипа ще се ходи по язовири и хижи ( Батак,Беглика,Рила,Витоша) без тежък офроуд. Дали ще може киака да ме изкара от кален терен с малки коловози ?
2. Поради това,че ще се ползва и като семейно комби за море и тн. асфалтови преходи, удобно ли е за дълъг път, шумно ли е в купето при 120-130, има ли парно отзад за пътниците и тн.
3. Поради точка 2 и това,че жената ще го кара от време на време
много ми е важен въпроса със стабилността и пътното поведение на асфалт. Джипа как се държи на мокро по магистралата? Има ли голям аквапланинг (понеже наще магистрали са си лунни пайзажи) и колко е сигурно пътното поведение на джипа прй скорост 100-120 на мокра или снежна магистрала ?
4. Само едно питане имам за ЦРДИ-а дюзите и електрониката бош ли са ?
5. Наясно съм с това,че Киата отзад е на рама и си друса, но колко друса ? На мен бмв-то и то ми друса и не ме притеснява. Понеже возя и малко дете и не искам да ми цапа седалките
. Ако го съпоставим със Сузуки Витара къса база и МЛ 270 - към кое от тях е по близо от към возия?
Благодаря предварително за отговорите и извинявайте, ако ги има писани тези неща някъде.
1. С джипа ще се ходи по язовири и хижи ( Батак,Беглика,Рила,Витоша) без тежък офроуд. Дали ще може киака да ме изкара от кален терен с малки коловози ?
2. Поради това,че ще се ползва и като семейно комби за море и тн. асфалтови преходи, удобно ли е за дълъг път, шумно ли е в купето при 120-130, има ли парно отзад за пътниците и тн.
3. Поради точка 2 и това,че жената ще го кара от време на време

4. Само едно питане имам за ЦРДИ-а дюзите и електрониката бош ли са ?
5. Наясно съм с това,че Киата отзад е на рама и си друса, но колко друса ? На мен бмв-то и то ми друса и не ме притеснява. Понеже возя и малко дете и не искам да ми цапа седалките

Благодаря предварително за отговорите и извинявайте, ако ги има писани тези неща някъде.

Коментар