Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LADA NIVA или JEEP CHEROKEE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: LADA NIVA или JEEP CHEROKEE

Няма, но и много други коли нямат (Черокът също) но това не ги прави по-малко коли.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Въобще няма какво да го обсъждаме повече - Вземи си там Jeep, Нивяна не е за всеки...

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
        Много ясно, че има между колесен диференциал. Аз не зададох въпроса правилно. Нивата има ли блокажи освен на междуосевия диференциал и на междуколесните диференциали?
        Няма.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
          Много ясно, че има между колесен диференциал. Аз не зададох въпроса правилно. Нивата има ли блокажи освен на междуосевия диференциал и на междуколесните диференциали?
          Само ако си сложиш. ...като повечето други курници.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            Това ми хареса , пък аз се чудех. що Влади (verter) ще сменя курника
            Що ме намесваш и мен у шамарите
            сменям jeep с jeep без да купувам такъв. Не е ли гот така?

Помня като си търсех първи джип, че исках да си купя Нива, Витара или Фронтера. Това за без пари и за стокова потреба до вилата и по полянките. Тунинг не знаех какво значи, че даже и кална гума (освен неизмита шосейна такава)
            От темата и от това време си спомням само две неща: едното бе, че много хора писаха да не си взимам Нива, щото се чупела често и това, че били евтини частите не ме спасява като се счупи в планината. Второто е, че аз неизгнила не намерих за парите които бях приготвил. Същото се отнася за Витара и за Фронтера.
            Инак имах мерак и към трите джипки, но просто не ми върза.
            Намерих си двойно по скъпо чероки, не питах никой за него и се метнах. Сигурно щяха да ме откажат и за него.
            Тук много хора, ако джипа не е Патрол, Лендкрузер или G не признават нищо друго.
            Някои получват нещо от джипа си, други друго и така, както всичко в живота.

Чероки имат хубави модификации, които другите изброени джипки нямат.
            Като цяло съм на мнение, че бензиновите са много здрави пък дали са по-проходими в заводски вид от другите не знам. Зависи си от екипировката, заводска, допълнителна....
            Моето с АТ-та не беше много добре в заводски вид. Трябват си поне кални гуми. Ама сложиш ли веднъж нещо и се почва и спирка няма.
            После идва светът на тунинга и тогава вече нещата се променят и се почва отначало.
            Последно редактирано от verter; 23-06-13, 23:03.
            Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

Бензиновия /демек истинския/ Черок, ако не е малтретиран като малък е доста корава машина. Според мен превъзхожда по здравина Гранда ,поради по-простата си конструкция, по-разтоварен откъм екстри и капризни системи, ресорното окачване, а и по-старата концепция!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                .....че исках да си купя Нива, Витара или ......
                Имал съм Нива (нова от магазина) и Витара (7-8 годишна от автокъща).

За ремонти на Нива мога да напиша дисертация. (продадох я на 25 000км).
                Витарата не я знам как изглежда от долу (карах я повече от 40 000км).

Сещайте се сами.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                  ...
                  Помня като си търсех първи джип,...
                  ...
                  Намерих си двойно по скъпо чероки, не питах никой за него и се метнах. Сигурно щяха да ме откажат и за него.
                  Тук много хора, ако джипа не е Патрол, Лендкрузер или G не признават нищо друго.
                  ...
                  Влади, напълно съм съгласен с теб. Когато аз си търсех какво ще е подходящо за мен, реших тук само да чета, но да не пускам тема за съвет. Тогава казах: "Тук всички са сектанти! Няма да получа отговора, който търся, каквито и въпроси да задавам."
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Тва си е феномен де, пусне некой с 1 мнение мухата и зачезва, а тука става мазИло... Трябва някой да сложи правило, че първото ти мнение не може да е нова тема от типа, кфо да си купя . Инак нинвата си е специфична машинка, само за ценители

Коментар

Темата набира сила , а това с междуколесните дифове цепи мрака Евала,евала
                      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Даааа,с тая липса на междуколесни дифове лека полека вървим към верижни машини май.

Коментар

Не си спомням ника на кой колега от форума ни, беше сложил хубав и подобен подпис: ( - Случайни хора УАЗ и Нива не карат....) Извода е ясен

Коментар

Бе не е толкова страшно карането им-/за Нивата говоря,с УАЗ-а се разделихме още 2000г./.
                            Тъпото е,че подръжката им е по-честа,поради факта,че пазара е затрупан със страшни части-ментета,някои от които живото-застрашаващи.....-/това без грам майтап/.
                            Аз пазарувам само части на ОАО "АвтоВАЗ"-гр.Толиати и съм доволен.Карам моята вече 115 000км.-/колата общо е на почти 200 000км./Купето,гредите са все още здрави и има още хляб в машината.
                            Двигателя 1.7 го определям,като повече от успешен и като ресурс,и като идиотоустойчивост,и като въртящ момент и динамичност.
                            Трансмисията.....ахххх тази трансмисия-дифове-миииии слаби.Разработени са за мотор 1.2-67к.с. и гуми с диаметър 55-58см.,отделно предния диф е с алуминиев кожух,вярно доста добре оребрен и подсилен,ноооооо успях да го счупя.....,абе не е за хард-изпълнения.
                            -Ск.кутия-4 степенната е "желязна",за 5 степенната въобще не може да се каже същото.
                            -Раздатъчна кутия-поне моята тъй да се каже до момента не я знам къде се намира.
                            -Съединител-на който не му харесва Руския си слага на "Лук" и нещата заспиват.
                            -Кардани,карета-няма ядове,освен със задното каре на задния диф-работи под много голям ъгъл и ресурса му е смешно малък-/сменя се на 15 000км./
                            Окачването:
                            -отпред носачите са безкомпромисно здрави,шарнири и накрайници има 100 вида и трябва да се внимава много.
                            Купят ли се качествени практиката ми показва,че 50-60 000км. яко каране,включително по гори и полета нищо не се пипа.
                            -задно окачване-тъпо и елементарно.Подръжката му се състои в подмяна на тампоните на щангите,които го държат.
                            Струват 15-20лв. комплекта и изкарват също около 50 000км.,ако разбира се не се попадне на менте-/веднъж попаднах и ги хвърлих още на 5 000км./.
                            Последно редактирано от Янко Желязков; 24-06-13, 14:11.

Коментар

Тая тема е жестока! Няма начин да не се абонирам за нея.
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Следващия моля
                                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X