Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee или Pajero ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee или Pajero ?

Колеги,ако може изкажете по някое мнение за Grand Cherokee 4.7 V8 2000-2001 и Pajero 2.8 Diesel ili 3.0 V6 benzin...Кое според вас е по-добър вариянт от към проходимост,разход на гориво,цени на части,здравина и т.н...Кое бихте избрали,не е от значение разликата в цените им...

От: Grand Cherokee или Pajero ?

Здравей колега.Поразрови се в съответните подфоруми и ще получиш отговори на доста от въпросите си.Ако ли не качваш се на двата модела и който най ти допадне - взимаш го и си ти
    Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Първоначално публикуван от stefan9201 Преглед на мнение
      ...Кое според вас е по-добър вариянт от към проходимост,разход на гориво,цени на части,здравина и т.н...Кое бихте избрали,не е от значение разликата в цените им...
      Джипа........но сравняваш леко различни машини
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди година и аз бях пред подобен избор,само,че моделите бяха Паджеро2 бензинов двигател,Чероки 4.0 ,като условието беше да са автоматик.Тайно в себе си имах предпочитания към американеца
        Двата модела са със сходни раздатки-Super select и Select track.Бързо ми попадна подходящ екземпляр Чероки 4.0 и това определи избора ми.Разликите-Паджерото с независимо окачване отпред-Черокито с цял мост.Паджерото с пружини отзад,Черока с ресори,което дава на японеца по-добра возия.(Това не важи за Гранд-а).Тук идва личното предпочитание.
        При Паджерото 31' гуми са заводски размер,докато при американеца можеш да "вкараш" такива само след лифт
        Ламарините на Паджерото са доста по-проблемни(гние доста на определени места) отколкото при Черока.
        Мощност и двата модела имат достатъчно.
        Като разход-според мен ще бъдат в един диапазон.Паджерото може би ще бъде една идея по-икономично.
        Подръжката на Чероки не бих казал,че е скъпа,особено ако предвиждаш и поръчваш части от щатите,по добре разработената схема тук във форума.
        Митсубиши има доста вкарани от Англия(Shogun),които се пордават на части,не че Чероки няма.....
        Което и да вземеш,няма да сбъркаш,и според мен избора се определя от това,кой екземпяр е в по-добро състояние
        Ти си се спрял на Гранд,но написаното по-горе важи с пълна сила и за Grand Cherokee.
        Успех
        Cherokee WJ 4.0L- NP242
        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Паджеро ІІ 3.5
          BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
          LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
          Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Друга разлика за която се сещам е че Паджерото е на класическа рама, докато Черокито няма такава. Както е казал колега по-горе Паджеро имат проблем с гниенето и то не само на ламарините, но и на самата рама. Повечето Паджер-а са с фабричен заден блокаж(100%), докато при Чероки е с LSD блокажа.
            M57D30T1
            W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
              .... докато при Чероки......
              Обсъждаме "Гранд чероки", модификация WJ........
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря ви!Знам,че са доста различни,но имам възможност за по евтин Гранд,които ще ми излезе колкото Паджеро.За гниенето и за шасито при Паджерото знам.Значи Гранд-а има повече +++,наи-вероятно ще е Гранд.А и Гранд-а е с цял мост отпред,което е по добре и по здраво според мен.

Коментар

Аз лично съм с две ръце "ЗА" Гранд, задължително бензин/газ. Има си напълно функциониращи 100 % блокируеми междуосев и междуколесни дифове!!! Може малко да съм пристрастен към американците, ама това ми е на сърце...
                  If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                    ... Има си напълно функциониращи 100 % блокируеми междуосев и междуколесни дифове!!! ...
                    Кой този Гранд с 2 твърди блокажа?!?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Понякога се пишат и глупости,за някой хора е важно да се изкажат,макар и неправилно....
                      Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Същата дилема ме тресе почти година, четох много, гледах всякакви гюмове по пазара......накрая си купих Гранд Чероки WJ 4.7 V8 2003г., поръчах го от тук http://www.autoscout24.it/Search.asp...I&ustate=N%2CU, само че избрах най-лачения екземпляр ( на снимки ) с относително висока цена, очаквах да има някакви леки забележки и ремонти, а пристигна един наистина отличен автомобил без никакви забележки, като нов.

Всички приятели ме убеждаваха че е много рисковано едно такова решение, понеже се плаща всичко без да си видял колата на живо, поех риска и не съжалявам, осмака е голям кеф, имал съм шестак TOYOTA, нямат абсолютно нищо общо, резерва от мощ е огромен, 400 Nm са сериозна сила, кара се отлично, вози меко, много по-луксозен интериор от всяко едно Паджеро, включително и последния модел на японската марка (проверено лично).

Разхода наистина е по-голям, но реално това няма голямо значение, като си тръгнал да си правиш кефа няма значение дали ще изхарчи 18,20 или 22......искаш ли джипка трябва да си наясно че ще харчи повече от леките коли, и частите са по-скъпи, така че вземи това което ще те радва и ще те кара да се усмихваш всеки пък като запалиш двигателя и чуеш онзи звук на осмака, направиш ли компромис след време ще ти се наложи пак да търсиш истинския джип.....
                        Последно редактирано от TOYO; 10-12-12, 20:57.
                        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Само да те радва
                          Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                            ... много по-луксозен интериор ...
                            Гранд Чероки и лукс в едно изречение ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега всеки си има собствени критерии, аз имам автосервиз от над 15 години, всеки ден ми се налага да карам поне по няколко клиентски коли, пробвал съм всичко което се движи по пътищата, за мен Гранда WJ е един много луксозен джип, малко други джипове могат да му съперничат, притежава абсолютно всички екстри, направен е да глези пътниците си във всяко отношение, вози изключително меко за разлика от всички други друсащи градински пейки, включително и голяма част от тези на въздух.
                              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X