Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнения Feroza или Niva

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за мнения Feroza или Niva

Здравейте колеги ! От известно време ми се върти една мисъл в главата,а именно да си взема джипка с която хем да си ходя на лов, хем да си я джиткам междуградско и по малко в града, но основно извънградско и по полето.
    Стигнах до заключението, че двата най-добри варианта са Дайхатсу Фероза и Лада Нива. Решил съм да го взимам с малък двигател и газова уредба.
    Въпросът ми е кой от 2та е по-добър за споменатите цели ? На кой поддръжката е по-лека, какъв разход биха дали средно, какво ще стане ако се сложи метан ? Въпросите ми се ориентирани основно към притежателите на такива возила, но нека всеки каже какво мисли по въпроса.
    Мерси предварително !
    Поздрави !

От: Моля за мнения Feroza или Niva

Аз,мисля,че щом си стигнал до заключение,че това са най-добрите варианти - ще направиш най-добър избор с една монета и ...Просто няма смисъл да се чудиш над това.На кантар е работата.Само ези - тура е твоето решение.

Коментар

Преди 1 година и аз бях на същата дилема, но просто става въпрос за сравнение между Трабант и Мерцедес. Разбира се ,че Фероза. Много здрава, пъргава и не се чупи. Купих моята, защото, приятеля ми има Нива и все нещо се чупи, вие като линейка и все я поправя. ГНИЕ. Ферозата си има и тя дертове, все пак вече са 20-годишни коли, но няма грам ръжда карам я със 100 км, по шосе и се катери като коза. На бензин 8-10, газ 10-12, в гората може и повечко да харчи. Последното, на ресори е и се товари, като муле, а Нивата ляга. Дайхатцуто си си е пълна инжекция, 16 клапана, 100 коня. Дано съм помогнал в избора.
      Последно редактирано от белята; 18-05-11, 07:41. Причина: допълване
      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

+1 за Фероза.Нива съм имал-добра проходимост да не кажа най-добрата в класа,голям разход,отделни възли и агрегати се трошат необяснимо и често/добре че са намираеми и евтини/,лоша динамика и комфорт.Ферозата е долу горе същата боза но е по-здрава и като са развали....жална майка.Отделно е по-тясна.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ако срещнеш читава витара не я подминавай.
          Не съм карал фероца, но от нивата нямам никак добри спомени.

Коментар

Нивата не е на шаси, което е доста несериозно, ферозата е доста удачно решение за вашите нужди!
            :evil:Не се ослушвай, аз съм, идвам от където най-малко очакваш:twisted:

Коментар

Ако избереш Нива, съветвам те да купиш 1.7 пълен инжекцион и със серво на волана. Частите са в пъти по-евтини, поддържа се лесно. Ако умееш да я ремонтираш, ще си спестиш ходенето по сервизи, което за мене е най-гадното нещо на земята.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

"...да си взема джипка с която хем да си ходя на лов, хем да си я джиткам междуградско и по малко в града, но основно извънградско и по полето..."
                Ами при тези ограничаващи условия и избор сведен само между Нива и Фероза, определено гласувам за Ферозата.Мнението ми можеш да приемеш за сведение, защото съм пристрастен-с Нива (няколко служебни всичките купени нови) имам навъртяни доста километри, а с Ферозата нямам нито един.Поведението на Нивата на нормален път и в града е отвратително.Няма друг автомобил с такова виене в купето.Движение със скорост около 100 км./ч. е предизвикателство.Не случайно се казва, че в Нива винаги пътуваш сам-и четири човека да сте в купето, няма шанс да се чуете, ако не си викате.Най-глупавата инвестиция по тази кола е да си купиш качествена музикална уредба.Странно защо, ако заредиш резервоара над половината, в купето мирише силно на бензин.При по старите не знам как е, но при новите сглобкта е много лоша-постоянно нещо трака, откачва се, съединителя е консуматив, копчетате се включват с молитва...и всичко това докато не нагазиш в голямата кал извън пътя.Там наистина Нивата няма равна за класа и за парите си.Ако ще я ползваш основно по асфалт, както си посочил, това едва ли е твоя автомобил. Както казах, от Фероза нямам преки впечатления, но ловувам с колега който ползва такава.Не съм го чул да се оплаква от друго освен от ръжда, става въпрос за 16-17 г. автомобил...а,също и че му е тесен, но 190 см. българин 130 кг. трудно се събира в каквато и да кола. Поздрави и дано съм ти бил полезен!
                Последно редактирано от emil5koff; 18-05-11, 21:52.

Коментар

Благодаря

Коментар

Благодаря за бързите и адекватни отговори !
                    За Нивата и преди бях чувал подобни неща,но след очевидно компетентното и неутрално мнение на емил, вече съм сигурен,че не е за мен. А иначе няколко човека,вече ба въпроса ми отговориха с: " Най-добре малка Витара". Дали е по-удачна ? Ако трябва да сме честни чисто визуално Самурая най-ми харесва,но да си намеря такъв без да е изгнил целия ми се струва почти невъзможно....дали е така ?

Коментар

Айдеее почна се......!
                      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Наистина почна се
                        Малката Витара друса като каруца...

Коментар

Ако е само от двете марки-Фероза. Ако ли не, и Витара става. По мое мнение, Ферозата е най-сериозно напревена, ако говорим за джип, а не за паркетник.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Дааа, глътна бензин...
                            Огледай и коли 4х4, напр. Субару.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Останах с впечетлението, че части за Фероза се намират доста трудно,а като се открият цената е солена... Актуално ли е или просто съм чел стари теми ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X