Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои са комфортните джипове до 10000 лв, които умеят и офроуда?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кои са комфортните джипове до 10000 лв, които умеят и офроуда?

Добре де. С какъв акъл някой препоръчва фронтера?

Сега сериозно по темата. Това дето го търсиш го няма. Погледнато хипотетично си избрал Диско2 идеално. Искаш да е за асфалт, трябват му хубави зимни нископрофилни гуми за зимата, да е на въздух отзад, да му работят системите за сигурност, да е чистичък и лъскавичък. До тук добре, ама искаме и да става за
    средно тежък офроуд, планински кални пътища
    Там вече трябва да си на пружини отзад, големки яки гуми за кал, за да влязат се поорязват калниците, лебедка, ще изпадне някое огледалце, някое фарче, ще се скъса някой амортисьор...(споменатата сума би стигнала само за доработките, не и за покупка),

При една и съща база автомобил това което става за гората не става за пътя и обратно. Пробвано е, не става.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Добре! Значи пак достигаме до идеята: Джип предимно и най-вече за гората + лек,комфортен автомобил за пътувания??? ОК. Аз колата я имам.
      Тогава комфорта на джипа няма да е от голямо значение - по важни ще са клиренс, офроуд гуми, блокажи и бавни скорости???
      И все пак, трябва това с това високо проходимо добиче да може да се минат 200 км през Балкана през зимата!
      От което следва, че трябва освен Джип за зимата да си купя и джип за планината/калта.....
      Едно Гранд Чероки с 4.0 литров двигател ( по-старо и не много лъскаво, за да не те боли сърцето като го вкараш в трънките) би трябвало да стане !
      Ако трябва и с два комплекта гуми с джанти за всякакви случаи - единия с всесезонни гуми, а другия с гуми с груба шарка за кал и т.н.
      Не знам, не мога да реша още...
      Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Първоначално публикуван от kabak Преглед на мнение
        Добре! Значи пак достигаме до идеята: Джип предимно и най-вече за гората + лек,комфортен автомобил за пътувания??? ОК. Аз колата я имам.
        Тогава комфорта на джипа няма да е от голямо значение - по важни ще са клиренс, офроуд гуми, блокажи и бавни скорости???
        И все пак, трябва това с това високо проходимо добиче да може да се минат 200 км през Балкана през зимата!
        От което следва, че трябва освен Джип за зимата да си купя и джип за планината/калта.....
        Едно Гранд Чероки с 4.0 литров двигател ( по-старо и не много лъскаво, за да не те боли сърцето като го вкараш в трънките) би трябвало да стане !
        Ако трябва и с два комплекта гуми с джанти за всякакви случаи - единия с всесезонни гуми, а другия с гуми с груба шарка за кал и т.н.
        Не знам, не мога да реша още...

полека лека ще стигнеш до истината за Гранда де
        къде ще караш 200 км. кал през балкана......... това може да е и едноседмичен преход....
        много е важно какво разбираш под среднотежък офроуд...... дефиниция никой не е измислил още, но на такъв преход, каквото и да купиш, не тръгвай сам и без храна за 3 дена

Коментар

Според мен,от тук изброените най добре е Диското.Гранда също става но спомена и багаж.Багажника е зает от резервна гума и после газова бутилка.При Дискаварито имаш всичко,комфорт простор и здравина(като отстраниш някой проблемни места).А защо не Диско 1,ще ти останат доста пари за обслужване и прочие.Не отстъпва кой знае с какво от изброените.Малко по тромав но......

Коментар

Карах пробно Discovery 2 2.5 Td5. Хареса ми как се държи на асфалт. Стабилно е. Гранда се поолюлява... Извън пътя също беше добре. Струва ми се , че е малко нисък в сравнение с гранда, не съм гледал техническите характеристики - може и да е субективно мнение. Притеснява ме това, че според 50 % от собствениците това е супер стабилен и издръжлив джип, а според останалите 50 % ( отново лично мнение) направо не спираш да го правиш - все нещо се чупи , тече и т.н.
            Общо взето ако много се замислиш нищо няма да си купиш...
            До момента съм сменил 15-20 леки коли и всичките съм ги купувал след оглеждане не повече от 30 мин. Раз- прас! Ама сега за джипа се размислям, а може би не трябва...
            Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

на 100 места е писано защо грандовете люлеят и защо не люлеят......... ела да видиш моя дали люлее, но пък ще кажеш че друса

Коментар

Като си с 2 деца , колега незнам какво да ти препоръчам аз сам с 1 дете и PATROL дълга база пак не ми стига понякога,но иначе се вмества в твоите изисквания и парите които си нагласил.
                Поздрави.

Коментар

Който е катерил истински баир един път се отказва само по финансови причини.
                  Това от мене да го знаеш.
                  Джип който е тръгнал през калта вече не става за хАсвалт. Или става с много компромиси. Няма начин да караш с Кайманите по асвалт с повече от 80 защото ще се пребиеш, нито с пистарките на калта.
                  Има много джипки. Всичките стават и не стават едновременно.
                  Гората е голяма и разнородна. Джипките са къси и дълги, тесни и широки.
                  Избери си вида на лудостта, после джипа.
                  Ако имаш жена и деца, никой джип не е достатъчно голям. Жена ми кара Патрол GR дълга база и пак не и стига.
                  Ако вземеш Тойота или Ровер, купуваш блокажи (4бона), Тия Тойоти които си имат блокажи, са им включени в цената. Мерцедес-Мотор (2бона), Нисана е комбинация с един фабричен блокаж и като начало най става, но там иска много търсене и шанса да налетиш на скапана кутия и правен мотор е голям.
                  Ако не си привърженик на бързото каране, гледай джипа да е с цели мостове. За гора и планина е по-добър късия, за поле и по-равнинни разходки-дългия.
                  3.1 Jeep е по-добре да го забравиш. От Опели не разбирам но още не съм виждал такова нещо в гората ако не е тотално преправено.
                  За спокойно екстремно каране в гора мойта (пристрастна) класация е
                  1. Мерцедес +2 фабрични блокажа цели мостове -Достъпните модели са със слаби мотори
                  2. Нисан + 1 фабричен блокаж, цели мостове - Раздатката виси кофти по средата, тесен вътре.
                  3.Тойота + цели мостове - Достъпните модели нямат блокажи, тясни са
                  4. Ровър + цели мостове, просторен - Няма блокажи, слаби касети, дълго междуосие(може да е предимство).
                  Нито един от горните не се предлага(обикновенно) с подходящи гуми и джанти на споменатата цена. Коментирал съм само моделите с цели мостове, защото не разбирам от ралирейд.
                  Всички изброени са пословично здрави...... ако някой не е успял да ги строши преди теб.
                  При покупка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО води ПРИЯТЕЛ (не кварталния монтьор) който познава конкретния модел, не просто джиповете.
                  Аз знам къде гние най-напред Гелендията но Тойотата не знам.
                  Поздрави и успех.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Бих ти препоръчал Гранда. Веднага изключвам "чупещият" се 3.1 мотор, просто защото като се отстранят основните проблеми- охлаждане, шими, бушони, джипката върви и двигателя си мърка. Разбира се много зависи на какъв точно ще попаднеш, за това трябва да отиде да се прегледа обстойно, тъй като джипа не е като колата раз- праз. Съгласен съм и за Тойотата, но там окачването ме съмнява, комфорта липсва.
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                      .....Съгласен съм и за Тойотата, но там окачването ме съмнява, комфорта липсва.
                      Окачването е проверено в годините а комфорта на всички които съм изброил е съмнителен. По-нагоре в темата колегата се отказа от комфорта за сметка на гората....или поне аз така разбирам написаното.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Окачването е проверено в годините а комфорта на всички които съм изброил е съмнителен. По-нагоре в темата колегата се отказа от комфорта за сметка на гората....или поне аз така разбирам написаното.
                        +1!
                        Range Rover P38 e доста комфортен,кожа,клима,махагон,на цели мостове!Дори се вмества в цената!До момента в който не спука възглавница или не повреди компресор(в гората)....И ставаш собственик на недвижимост!
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          +1!
                          Range Rover P38 e доста комфортен,кожа,клима,махагон,на цели мостове!Дори се вмества в цената!До момента в който не спука възглавница или не повреди компресор(в гората)....И ставаш собственик на недвижимост!
                          Последния месец видях на 2 пъти лъскавки и с асфалтови гуми да се прибират чистички към къщи, ама с 20км/ч и килнати на където дойде. Тоя комфорт бих го взел, ако е от магазина. Ако втора ръка - не му трябва таралеж в гащите, а в гората пък съвсем.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Последния месец видях на 2 пъти лъскавки и с асфалтови гуми да се прибират чистички към къщи, ама с 20км/ч и килнати на където дойде. Тоя комфорт бих го взел, ако е от магазина. Ако втора ръка - не му трябва таралеж в гащите, а в гората пък съвсем.
                            И аз това казвам!
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Абе има лечение, но пак пари струва....
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=61096&page=1

Коментар

Темата може да е безкрайна. Със същите (ама абсолютно същите) съображения подходих аз, като си купих моя Гранд 2.7. Беше малко повече от 10000, но пък освен обслужването не се е налагал никакъв сериозен ремонт до сега. На 8 години е.
                                С абсолютно същите съображения един приятел си купи Диско 2. Малко над 10000 лева и малко по-евтин от Гранда. Реално му смени гумите и му направи обслужване - също не е имал някакви проблеми.
                                Може и да ти прозвучи малко женско, ама... не мога да си представя, че един човек, който харесва Гранд ще хареса и Диското.... Аз намирам Гранда за много готин, а Диското за абсолютно... паве. Моя приятел всяка сутрин си целува Диското с любов и гледа на моя Гранд някак... снизходително.
                                За комфорта - мисля, че никоя от марките, които си изброил не може да се сравни с Гранда.
                                За поддръжката - зависи на какво ще случиш и как ще караш... Едва ли може да се каже, че някоя от изброените марки е по-пиклива от другите...
                                Фул-тайма - и Гранда и Диското са така. На Гранда, обаче е май по-тарикатско (раздатката е автоматична - Vari-Lock).
                                За бензина - сам си решавай. Аз от години карам само дизели и съм пристрастен...

С 2 думи - щом ти е влезнал кола отзад - слагай парите в джоба и тръгвай по огледи.
                                10000 ми се струва малко риковано, но има шанс...
                                Лично моя препоръка - постарай се да установиш от къде е колата. Ако е от Италия - багай далеч.
                                Няма да споря с никой за Италия, но ...
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X