Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой слагал ли е електрическа перка на LJ70 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой слагал ли е електрическа перка на LJ70 ?

Тъй като запознатите знаят че 2LT двигатела е склонен към прегряванеискам да попитам дали освен виско перката е слагъл допълнително ел.перка и евентуално дали има ефектДругия ми въпрос е ако се монтира ел.перка пред радиатора трябва ли да се маха виско перката

До: Някой слагал ли е електрическа перкана LJ70

Колега монтира перка пред радиатора и джипа почна да загрява.Това си го обясних ме с това че, другата перка като почне да се върти спира притока на свеж въздух.Това е с налична виско муфа

Коментар

Първоначално публикуван от Мариян Маринов Преглед на мнение
      Колега монтира перка пред радиатора и джипа почна да загрява.Това си го обясних ме с това че, другата перка като почне да се върти спира притока на свеж въздух.Това е с налична виско муфа
      Хмъъ, интересно! Перката зад радиатора смуче, тая отпред ако набива, защо да спира притока?

Коментар

Хм,а ако е задна/засмукваща потока/-тогава наистина става "мъртва зона".

Коментар

Предната поема въздух и го тласка назад към радиатора,а задната засмуква въздуха след радиатора,като пак го изхвърля назад,но и двете се въртят в еднаква посока,ако лопатите им са с еднакъв ъгъл на атака.
          ДВГ се въртят в една посока,но за електрическите перки не съм сигурен-да не би колегата да е монтирал ел.перка,която да духа срещу посоката на движение,или да е объркал включването и,а оттам и посоката на въртене,за да се повиши загряването...?

Мисля си,че има и такъв вариант-и двете перки духат в правилната посока,но явно е,че електрическата засмуква и набива много по-голямо количество въздух,което не може да се поеме от перката на виското,която е по-мудна,и в случая пречи на въздушния поток,като не може да го поеме целия,и така се получава повишено налягане между двете перки,а не повишено обдухване...?
          Последно редактирано от mbenz; 23-05-09, 22:05.
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ми то няма логика виско перката да вкарва въздуха напред към радиатора -понеже колата като е в движение ще среща съпротивлението на движението на порива на въздуха който е в посока от вън на вътре към двигателаТака че според мен монтирането на ел.перка пред радиатора която да вкарва въздуха към двигатела ще е от полза понеже ще увеличи притока на въздух към радиатора
            Имах Пежа 306 дизел с две перки отпред радиатора и духаха към радиатора в посока двигатела

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
              Ми то няма логика виско перката да вкарва въздуха напред към радиатора -понеже колата като е в движение ще среща съпротивлението на движението на порива на въздуха който е в посока от вън на вътре към двигателаТака че според мен монтирането на ел.перка пред радиатора която да вкарва въздуха към двигатела ще е от полза понеже ще увеличи притока на въздух към радиатора
              Имах Пежа 306 дизел с две перки отпред радиатора и духаха към радиатора в посока двигатела
              Прав си,няма логика.Виско перката засмуква въздух през радиаторната пита към себе си .Обаче ако ел.перката пред радиатора също засмуква към себе си,радиатора изпада в цайтнот.
              Или както колегата горе е упоменал,дебита на ел.перката/дори правилно обдухваща/ да превишава кратно,оригиналното засмукващо охлаждане,посредством виското.
              Второто за мен лично,е трудно обяснимо,освен ако ел.перката не е фурия в пъти/дори и тогава имам съмнения/,спрямо виско-оригинала.Иначе и нахлуващият въздух през радиатора при висока скорост би бил проблем.

Коментар

Според мен ел. перката и стойката й покриват голяма част от радиатора, и само ще пречат на виското.

Коментар

Някои модели на УАЗ, които са с виско перка също имат склонност към загряване. С монтирането на ел.перка пред радиатора проблема изчезва на пълно. Около мен има два УАЗа с тази схема и охлаждането им вече работи безупречно.
                  Ако има дифузьор на виското защо не опитате да го махнете, дори само за опита?!

Коментар

Ми ще видим как ще се развие тематаможе и да се появи някой колега който е направилтакава доработка то до каже как стоят нещата-пък и снимки да качи .Аз така или иначе имам още време докато стигна до радиаторапредсто и ми монтиране първо на кюлер и на нова глава че старата нещо има язви но както и да е.Това е друга тема

Коментар

Важна подробност: някои ел. мотори при обръщане на захранването си обръщат посоката на въртене, други - не. Тези вторите не стават да се местят от двете страни на радиатора.

Втора, не толкова важна подробност: перката не е еднакво ефективна при въртене в двете посоки. Разликата може да е 50-ина % като нищо. Затова при присаждане е добре да се подбират и перките, според предназначението им - пред радиатора или зад него.

Коментар

Mай най добре да се търси вентилатор за радиатор на климатик.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          Уместно.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Предполагам че трябва да е пред радиатора

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                              Предполагам че трябва да е пред радиатора
                              Вентилаторите за климатици обикновено са там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X