Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иам проблем с демпферната шайба на коляновия вал.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Иам проблем с демпферната шайба на коляновия вал.

Колеги помагайте !Днеска установих че имам проблем с шайбата на коляновия вал.Като работи двигателя се вижда как шайбата има вибрация.Явно се е отлепила от гумата.Проверих по магазините намирам е на 450лв.Втора употреба неможах да намеря.Дайте съвет какво може да се направи.Предварително благодаря.

От: Иам проблем с демпферната шайба на коляновия вал.

Само вибрация ли има , чува ли се друг шум и тече ли от някъде ? Ако е само леката вибрация може и да не е за смяна !
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Вижда се как се е скъсала.Утре ще я разглобя и ще видя за какво става въпрос.Лошото че не мога да намеря друга толкова бързо.Дали може да стане проблем ако я карам? Да не се отлепи на цяло шайбата да прецакам нещо друго?

Коментар

Що не вземеш да питаш някой майстор ? Качи снимка или клип на коляновия вал , само с думи няма да стане .
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Имах същия проблем с Ленд Ровър Диско-2. Двете стоманени шайби са сглобени с гума, която явно се разбива. Ремонтът е бърз и лесен, но за сметка на това - скъп: смяна с нова.
          Не ми е ясно защо всички я наричат "демПферна", когато името й е "damper"?
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Имах същия проблем с Ленд Ровър Диско-2. Двете стоманени шайби са сглобени с гума, която явно се разбива. Ремонтът е бърз и лесен, но за сметка на това - скъп: смяна с нова.
            Не ми е ясно защо всички я наричат "демПферна", когато името й е "damper"?
            Демпферна е, защото в това е гасител на усукващите трептения на коляновия вал. Виждал съм да се кара със заварени такива без проблем... По-притеснителното е, че съм виждал и счупен колянов вал следствие отстраняване на такъв демпфер. Дизелите и дългите колянови валове са по застрашени (редови 5-6 цилиндрови двигатели имам предвид).

Коментар

Колега на своя отговорност и при липса на средства решението е едно , носиш шаибата на стругар тои маха гумата прави с нужния допуск метална втулка която се нагрява и се набива на вътрешната част , след което пак с необходимия допуск се престъргва награвяш външната част и се набива . Това съм го правил няколко пъти по изрично настояване на клиенти и досега няма последствия , естествено Джамбазов е прав за по дългите мотори това би било проблем . Така , че ако нямаш кинти за друга здрава шаиба за 20 лева всеки един кадърен стругар ще "отремонтира" твоята
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Дайте някоя снимка защото съм правил много такива шайби но са били предимно за Рено и Ауди та едва ли ще имам матрица готова,но това не пречи да направим.
                Лошото е че сега точно не мога да ви обърна много внимание защото ходя по болници и не знам кога ще съм в работилницата.
                Кия Спортидж 2000тди
                Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Първоначално публикуван от krasimird_79 Преглед на мнение
                  Колеги помагайте !Днеска установих че имам проблем с шайбата на коляновия вал.Като работи двигателя се вижда как шайбата има вибрация.Явно се е отлепила от гумата.Проверих по магазините намирам е на 450лв.Втора употреба неможах да намеря.Дайте съвет какво може да се направи.Предварително благодаря.
                  Шайбите ги рециклират в Пловдив.Аз съм доволен.
                  За Мицубиши Галант -130 лв...като в магазина е 480лв.
                  Ако решиш мога да ти пратая на Л.С.телефона на фирмата.

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
                    Шайбите ги рециклират в Пловдив.Аз съм доволен.
                    За Мицубиши Галант -130 лв...като в магазина е 480лв.
                    Ако решиш мога да ти пратая на Л.С.телефона на фирмата.
                    Колега би ли написал някъкъв телефон за свръзка и адрес на тази фирма в пловдив където ги рециклират тези шайби.

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                      Колега на своя отговорност и при липса на средства решението е едно , носиш шаибата на стругар тои маха гумата прави с нужния допуск метална втулка която се нагрява и се набива на вътрешната част , след което пак с необходимия допуск се престъргва награвяш външната част и се набива . Това съм го правил няколко пъти по изрично настояване на клиенти и досега няма последствия , естествено Джамбазов е прав за по дългите мотори това би било проблем . Така , че ако нямаш кинти за друга здрава шаиба за 20 лева всеки един кадърен стругар ще "отремонтира" твоята
                      Така е ,само че май не е Джамбазов ,а Двигателист При Джамбазов маи беха тунинговали оназ черната Бургаска супра ,дето Демпферна я беха сменили със безобразно улекотена рАйСингова и след това на Миро и Келеша им са разгони фамилията да свалят трансмисията 301 пъти понеже при всеко даване на газ маховика изкаше да излезе да пита кой се ебава със деликатниот баланс на Тойотския редови шестак ,хехе

Ако човерк има кинти най-добре разибрасе че не е заводска от Тойота защото тия дето продават не са като ония дето са били на колите преди години пак и най-добре по възможност без гума. Купувал ATI Super Damper за ТЛК120 и FJ вероятно имат и за други тойотски апликации.
                      1x 1.5JZ = 621NM
                      2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

Днес успях да сваля шайбата, беше се отлепила както си мислех.Утре вече трябва да е готова рециклирана.Ще направя както ми писа колегата 75 turbodelta ,ще стане и най-бързо.Обаче има и друг проблем шайбата е жулила в ангренажния капак.Сега трябва да търся капак или да го залепа, че доста голям отвор се е получил.

Коментар

Малко снимки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14032012273.jpg
Прегледи:1
Размер:126.7 КБ
ID:5355470Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14032012271.jpg
Размер:123.8 КБ
ID:5355471Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14032012270.jpg
Размер:121.9 КБ
ID:5355472

Коментар

Първоначално публикуван от LordDigital Преглед на мнение
                            Така е ,само че май не е Джамбазов ,а Двигателист При Джамбазов маи беха тунинговали оназ черната Бургаска супра ,дето Демпферна я беха сменили със безобразно улекотена рАйСингова и след това на Миро и Келеша им са разгони фамилията да свалят трансмисията 301 пъти понеже при всеко даване на газ маховика изкаше да излезе да пита кой се ебава със деликатниот баланс на Тойотския редови шестак ,хехе

Ако човерк има кинти най-добре разибрасе че не е заводска от Тойота защото тия дето продават не са като ония дето са били на колите преди години пак и най-добре по възможност без гума. Купувал ATI Super Damper за ТЛК120 и FJ вероятно имат и за други тойотски апликации.
                            Колега ще пробвам без гума да видим какво ще стане.И аз съм на мнение, че има много ментета и е по добре да си направя моята.

Коментар

Има едни момчета в Пловдив , където съм виждал да правят такива шайби (рециклиране с гума) , ако искаш ми звънни утре , да ти кажа къде са .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X