Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Samurai

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Samurai

Доста разпространен джип е СУЗУКИ САМУРАИ.Не вярвам някои да каже че не го е виждал.Дори и в екстремни ситуации.Последните самураи са с двигател 1,3 и са от вид G13Ba като са 4 цилиндрови с по 2 клапана на цилиндар.Степен на сгъстяване 9,5:1 като и двата имам 69 коня.Въртящия момент не е чак толкова голям 102Nm при 3500 оборота на двигателя.Максималната скорост е 150км/ч.Горивото е бензин и за двата двигателя.Разхода му е малак което го прави много добар за градски условия.Купето е изпълнено в 2 варианта с твърд таван и мек таван(бризент).Като няма значителна разлика в дължината на купето която при мекия таван е 3430мм а при твърдия е 3440мм.Широчина 1540мм и при двата.Просвета от пред е 1300мм а от зад 1310 и при двата модела.Оборудването на самураи е задоволително.Серийно се вграждат оборотомер,тахометар,часовник,индикатор за 4х4,радиокасетофон.Изобщо има някои неща който вършат работа.Добро джипче за българиа.Не е толкова скъпо.Цените му варират от 2000лв до 5000лв.
    В момента самураи е заменен от сузуки джимни.Като разликата първоначално идва от купето.Джимни е с по заоблени ръбове.Клиренса на джимни е 190мм.дължина 3625мм и широчина 1600мм.Джипа както самураи е на шаси.Тежи 1045кг(не зареден с гориво).Пълната му маса е 1430кг.Има разлика и под къпака на джимни.Двигателя за разлика от самураи е 1,6.Многоточков инжекцион.Които е окоплектован с 2 трансмисий.4 степенна автоматична и 5 степенна ръчна.Двигателя е от вид M13A.Който е с 4 цилиндара с по 4 клапана на цилиндар.Мощонста също е нараснала от 69 коня при самураи до 80 при джимни при 5500 оборота.Въртящия момент достига 110Nm при 4500оборота.разхода е нараснал.Горивото е безоловен бензин.като резервоара сабира 40л.Джипа е с 4 места.Продава се в вариант с 3 врати.
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Taka e ama.........

ama ne savsem posledniat dvigatel e 1,9 TDi i ima variant s 4eteri vrati ! imam snimki i na dvete ne6ta ama neznam kak da gi ka4a ot moia kompiutar [/img]
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Re: Taka e ama.........

Така тоя които е с 4-тири врати по информация каквато имам се водел модел 2003/2004 и за това не е вписан.Моя грешка за която се извинявам.Ама все пак сичко се претърсва и за това.Днес ще ходя в миркат и ще говоря с един двама от там.И ще имам голямо инфо за джимни и витарите.

Коментар

Видео ...

Любителски клип със Самурай 4.3 Мб: http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...eo/samurai.avi
        VPetrov.photography

Коментар

Re: Видео ...

Първоначално публикуван от VPetrov
          Любителски клип със Самурай 4.3 Мб: http://htftp.offroad-bulgaria.com/v_...eo/samurai.avi
          Венци мисля че всички сме виждали самурай в действие.И знаем че е проходима малка машина.Но имат проблем с мощоноста спорет мен.Защото двигателя 1.1 или 1.3 се затруднява при преодоляването на някой препятствия.Затова някой от участниците слагат двигател от сузуки витара който е 1.8.Един пример за това е Камен Топалов.Той е двигател на витара и се вижда как по лесно преодолява препятствията.Даже на пролога на ком-емине 2004 на ръба на изкачването се исправи на задните си гуми.Тук сега е мястото да попитам.Дали има самурай с редукторни мостове?

Kлип с въпросното преобръщане 9.9MB-
          https://htftp.offroad-bulgaria.com/V...-Kom-emine.mpg

Коментар

ама той Самирай/авече не се произвежда,поне от година...не знам да има модел за 2004та.
            БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
            (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

Първоначално публикуван от off-road
              ама той Самирай/авече не се произвежда,поне от година...не знам да има модел за 2004та.

Под модел 2004-та година имам предвид JIMNY!!!

Коментар

въпреки че ДЖИМНИто е наследник на САМУРАИя не е САМУРАИ)))май-малкото е много по живилизован,нали)))
                БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
                (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

Първоначално публикуван от off-road
                  въпреки че ДЖИМНИто е наследник на САМУРАИя не е САМУРАИ)))май-малкото е много по живилизован,нали)))
                  До някаде!Като под цивилизировано какво смяташ?Че имаш климатик който не е като опция а си е серийно вграждан или че е по заоблено.
                  А от извесно време на пазара се появил и нов конкорент.На градския джип в лицето на MAZDA AZ-OFFROAD.Джипа е точно копие на SUZUKI JIMNY.Ситуацията е същата като с тази между OPEL KADET i DAEWOO RACER.

Коментар

По отношение на проходимоста самурая е много по проходим в сравнение с други лъскави и "цивилизировани" джипове

Спорет мен самурая е велико джипче.Лесен за управление в градовете.С висока проходимост.

Коментар

Samurai ФОРЕВА!!!
                      Samurai-Club in Russia.

Коментар

имам въпрос зa САМУРАЙТЕ - ИМАТ ли бавни скорости и някакви блокажи по дифовете?

Коментар

имат бавни разбирасе, нямат централен диф, значи не му трябва блокаж, ако имаш късмет може да случиш на някой от малкото, които имат стандартно блокаж отзад
                          drive alive

Коментар

Само да допълня че сузуки джимни се продава с мотор 1.3 бензин и вече е със нов мотор пак 1.3 но със варираща дистрибуция не знам как е точно на БГ. със 1.6 се продават витари..........
                            Аз имам джимни със мотор дизел на рено клио 1.5 ддис(65кв) сега се продава със новия мотор 1.5 ддис (85кв)
                            Моделите хард топ се произвеждат в Испания и с твърд покрив само в Япония...
                            Джимни е много по комфортно от самурай даже може да се каже, че си нямат нищо общо...
                            Единствения недостатък на сузуки джимни е, че има прекалено дълги бавни скорости...
                            Поздрави....

Коментар

Ако някой се оплаква от мощността на 1,0 двигателя може да се обади... Това, че му либсва мощност съвсем не е така! От Варна до Враца рядко е имало място на което да съм падал от скоростта 100км при положение, че съм имал кола зад гърба.... Пъргавината на истрелването беше неземна! Със променен двигател от тойота корола, който е 2-3 пъти по мощен няма кой знае ква разлика... или ако има тя е само в натоварено положение (когато си закачил нещо тогава просто се едно няма никой отзад)
                              Кому е нужно да влачи с такъв джип каквото и да било.... Това е лек джип, пъргав... Със всеки нов (по мощен) двигател се увеличава теглото му от което следва и по малката му проходимост! Магията на този джип е точно във теглото и тои съвсем нестава да вади други джипки от затъвания..., а напротив винаги с лекота може да извади само сам себе си! Ако извади някой все пак... значи затъването не е било никакво! Помеждодругото за 4 години аз на кал с този джип несъм затъвал никога! Минавал съм през орани, вирове, на лов къде ли не... Да заровиш самурай в кал незнам кво искуство трябва
                              Сузуки жимни с мек таван ми е мечтата! Ако намера някъв ударен за "смешни" пари по германия или тук веднага ще се впиша в състезателните кръгове!
                              4ао
                              Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X