Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ми гори датчик хол на витара 1,6 16v?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо ми гори датчик хол на витара 1,6 16v?

Колеги,някой може ли да ми каже защо за втори път,в рамките на два месеца ми гори датчика хол на витарата?!

От: Защо ми гори датчик хол на витара 1,6 16v?

Какъв датчик слагаш , че последно време се навъди с ментаци...

Коментар

Първоначално публикуван от sturakabg Преглед на мнение
      Колеги,някой може ли да ми каже защо за втори път,в рамките на два месеца ми гори датчика хол на витарата?!
      Дай снимка на делкото.С колко кабела е?Къде ти стои бобината?
      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Нов не успях да намеря,та затова втора ръка,да с делкото комплект,че не искаха да го дадът иначе само него!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150709_212338.jpg
Прегледи:1
Размер:83.1 КБ
ID:5670673 ето това е делкото,датчика е вътре и е с два кабела Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150709_212338.jpg
Прегледи:1
Размер:83.1 КБ
ID:5670673

Коментар

А бобинада е отстрани на една обща стойка с комутатора.

Коментар

Дали е възможно бобината или комутатора да товарят по някакъв начин датчика и затова да гори?!

Коментар

Сменял ли си кабели и свещи? Да не би да са за смяна. При мен изгоря и бобината поради тази причина. А може и да има пробив на капачката. Огледай всичко внимателно. Забърши със етилов спирт капачка и палец да няма мръсотии по тях.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]812980[/ATTACH]
                  Това чудо НЕ е с датчик на Хол. Води се VR (Variable Reluctance) и на практика представлява просто магнит и бобинка. Така, че ако не с опитваш да му подадеш директно 12V на единия край и маса на другия, няма никакъв начин да изгори. Oсобено пък 2 пъти.
                  Търси проблема другаде.

И май ще е добре да кажеш, какво точно се случва и от защо все пак решихте, че повредата е иманно там?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Самата бобинка прекъсва.Мера с уреда и няма никаква верига,а когато е здрав е около 170 ома.

Коментар

Самата бобинка прекъсва.Мера с уреда и няма никаква верига,а когато е здрав е около 170 ома.
                      За да ти ори бобината, има три варианта: да си егати късметлията и просто да си попаднал поред на кьопави бобини - едва ли, но не е съвсем невъзможно.
                      2: да ти се е цакнал нещо компа - също едва ли, щото като се цакне там и повече не пали, ако да смениш бобина.
                      3: и най-вероятно - прецакан комутатор. По начало е куче и трудно се поврежда, но другото е още по-безсмислено.
                      А, да, и 4: намеса на някой велик електричар, примерно алармаджия или газаджия. И да ти връща от някъде постоянен сигнал на бобината, кога не трябва и да гори. Ако има пипано по жиците, започни от там.

Датчика на делкото се проверява за 10 секунди с осцилоскоп или за 20 с какъв да е стрелкови мултицет. или качествен цифров, с динамична шкала. Може и със светодиод, само желание да имаш.

от там нататк, зяпаш по схемата на кой пин ти идва согнала от компа на комутатора и мериш. Ако там всичко е ОК, откачаш бобината, вързваш на нейно нямсто един какъв да е светодиод с резистор, въртиш на ръка делкото (по-бързичко) и гледаш дали мига. Ако мига - значи си карък и си търсиш нова (друга) бобина. Ако свети постоянно, или не мигва грам, а на комутатора идва управление, сменяш комутатора.

А ако никъде нищо не идва, търсиш къде ти дават на късо жиците.

Коментар

Значи всичко си работеше и от венъж става!Но ми е направило впечатление,че цвета на изкрата,която хфърга е по-блед от нормалното.Та затова се чудя дали не е тръгнала запалителната бобина да си ходи или пък комутатора.

Коментар

Всеки от компонентите се проверява сравнително лесно. Тествай и виж къде се губбят нещата. Иначе си е чисто гадателство.

Коментар

Прав си колега,трябва си мерене!!!Много благодаря за инфото!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X