Превключвам на 4H или 4L но никакъв резултат. Не светва и лампата на таблото AWD. Чух, че можело да е замръзване поради конденз.. Някой мнение? Може да е обща болест.. |
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблеми с 4х4 Grand Vitara 2001
Свий
X
-
От: Проблеми с 4х4 Grand Vitara 2001
Значи по лоста всичко работи.. Открих проблема от части... Кабелите на помпичката духаща в диференциала бяха почти прекъснати.. Запоих ги.. Има и друг проблем. Имах вода в маркучетата.. Вкарах джипа в гаража на топло да се поразмрази.. продухах ги. И за моя радост светна лампата AWD и всичко си доиде на място, докато не рекох сутринта да запаля и резултата беше същият... Възможно ли е маслото на диф-а да е за смяна? Остаряло .. гъсто .. вдига повече температура и прави конденз, който замръзва после?
Коментар
-
Възможно е маслото да е боза т.е. смесено с вода.
При тези обстоятелства и "разкрития" аз бих направил пълна профилактика на 4х4 системата, за да съм сигурен, че няма да ми направи някой номер в най-неподходящият момент.
Ревизия и сменя на всички масла, подмяна на течащи семеринги, подмяна на напукани маркучлета, укрепване и при нужда поставяне на предпазна спирала на всички кабели. При нужда смяна (дори само ако са напукани) на маншоните на предните карета (аз ползвам само дурафлекс) с нова грес и скоби. Ревизия на иглените лагери в шенкелните тела и семерингите.
Реално всичко е един ден работа...о 88 з 417 оо 4 - Стоян
Коментар
-
Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнениеВъзможно е маслото да е боза т.е. смесено с вода.
При тези обстоятелства и "разкрития" аз бих направил пълна профилактика на 4х4 системата, за да съм сигурен, че няма да ми направи някой номер в най-неподходящият момент.
Ревизия и сменя на всички масла, подмяна на течащи семеринги, подмяна на напукани маркучлета, укрепване и при нужда поставяне на предпазна спирала на всички кабели. При нужда смяна (дори само ако са напукани) на маншоните на предните карета (аз ползвам само дурафлекс) с нова грес и скоби. Ревизия на иглените лагери в шенкелните тела и семерингите.
Реално всичко е един ден работа...
Като я вдигнах видях, че и двата ми маншона предни са скъсани... Има ли нещо общо 4х4 с тях?
Коментар
-
Смених и тях .... оправи се, но лампичката мигаше AWD.. Днес рекох да пробвам, защото е студено.. включих лампичката светна без премигване. Излязох да си почистя колата и когато влязох тя вече не светеше и нямах 4х4 отново... Мамка му, защо когато е студено става този гаФ!
Коментар
-
Колега, не си уточнил модела на Витарата (G16, J20 , XL7 ....)
Виж тука:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=176923
може да има инфо като за твоя проблем.Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'
Коментар
-
Първоначално публикуван от HandBrakE Преглед на мнениеПревключвам на 4H или 4L но никакъв резултат. Не светва и лампата на таблото AWD. Чух, че можело да е замръзване поради конденз.. Някой мнение? Може да е обща болест..
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар