Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А-рамо и шарнир на заден мост за Витара - идеи и опит!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• А-рамо и шарнир на заден мост за Витара - идеи и опит!

Колеги помагайте!

От: А-рамо и шарнир на заден мост за Витара - идеи и опит!

Помагам!
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от snaakee Преглед на мнение
      Здравейте колеги, за първи път ми се налага да задам въпрос по мой проблем, тъй като обикновено намирам решение само с четене. Ако не съм спазил някое правило се извинявам предварително! Въпросът ми е прост - шарнира на а-рамото на задният мост на Витара 1993г. къса база 1.6 ми има луфт и не мога да намеря нито оригинален нито заместител. Моля помагайте!!! Благодаря ви!
      Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
      Вариант 1 по -лесно цялото А рамо се сменя.
      Вариант 2 реже се ябълковидния болт и се заварява друг на негово място. Можеш да си завариш и планка на която с болтове да захващаш новия шарнир.
      ...и да темата е с друга цел. Отвори си нова, никой няма да се разсърди.
      Благодаря ти за бързия отговор, още сега ще отворя нова тема
      В тази тема преди няколко дни пак имаше дискусия по въпроса: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=187816 но за момента е отворена - чакаме колегата да постне снимки с преработеното и монтирано А-рамо
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Рециклирал съм в Пловдив и от няколко години не е мръднало, цената е около 35лв .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Преди да се обърна към вас с конкретен въпрос прерових целият форум и ненамерих някакво решение на проблема тъй като някой колеги споделяха че не са доволни от пълненето а пък други споделиха че заместват шарнира с друг от уаз или някакъв от микробус форд, но дотам никаде нито снимки нито отзиви или решения. Благодаря ти за бързя отговор и за това че си копирал поста ми от другата тема за да нямам излишни дразги с други колеги. Мисля все пак да изчакам да видя как ще се развие темата.

Коментар

Благодаря ти за съветв, но имам 2ма приятели със същият проблем и ме посъветваха да не го рециклирам, защото издържали по 2-3 месеца и пак се разбивали . Явно има значение качеството на материалите които използват за рециклирането. Мисля да изчакам за да видя как ще се развие темата и дали няма някои опит със заместител на шарнира.

Коментар

За да го заместиш трябва да се знае с какво и как, за да не се строши в движение. Вариантите които съм правил са втора употреба, като му смених маншона и го гресирах и рециклиране. Двата варианта не са мръднали 2-3 години .
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Благодаря ти за съветв, но имам 2ма приятели със същият проблем и ме посъветваха да не го рециклирам, защото издържали по 2-3 месеца и пак се разбивали . Явно има значение качеството на материалите които използват за рециклирането. Мисля да изчакам за да видя как ще се развие темата и дали няма някои опит със заместител на шарнира.
                Не са рециклирали на правилното място тези твои приятели
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

На Роската(Brum) на Витарата преди 2-3 години му преработих А-рамото с шарнир от Транзит.Направих го сменяем елемент,ама като гледам ще надживее колата...той да каже.Някъде има и снимки...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                    Не са рециклирали на правилното място тези твои приятели
                    Това е ясно, можеш ли да ми препоръчаш някой? Те са ги носили в Требич.

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    На Роската(Brum) на Витарата преди 2-3 години му преработих А-рамото с шарнир от Транзит.Направих го сменяем елемент,ама като гледам ще надживее колата...той да каже.Някъде има и снимки...
                    Много ти благодаря, точно това ме интересуваше - точно кой е буса със сходен шаринир. Само ако ми кажеш и от кой Транзит да търся равен няма да имаш. А ако ставам нахален - здраве да е.
                    Последно редактирано от CarTest™; 25-09-14, 06:54.

Коментар

Ако смениш на време маншона и греста на оригиналния и той ще надживее колата .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Преди време попаднах на тези снимки.Дано съм ги качил.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 001 НОВ (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:184.2 КБ
ID:5612781Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 002 (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:102.6 КБ
ID:5612782Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 003 (Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:103.6 КБ
ID:5612780

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                          Ако смениш на време маншона и греста на оригиналния и той ще надживее колата .
                          Колко да е навреме, като колите, които купуваме са на 20+ години и шарнира вече си е заминал. За смяна на шарнира съм пробвал няколко варианта: 1. Смяната със здрав такъв втора у-ба "нов в М-т струва 780 лв. " което също не е добро решение. Не се знае колко ще изкара, а и проблема при него е, че след лифта, който правим и по-големите и тежки гуми има "свойството" да се вади от ябълката !!! След изваждането става страшно: колата става неуправляема, задния кардан се вади от раздатката, амовете се изкривяват и ако имаш късмет си с тези щети или още. Прибирането става доста трудно. 2. Пробвах с шарнир от носач преден на Витара, който е със същия конус. Монтирах го с болтове за да бъде сменяем, но той е конструиран да работи на други натоварвания, не изкара много и също се извади и следват нещата от точка 1. 3. Следващия беше от УАЗ , но с него след всяка разходка се налагаше притягане и не държи стегнато и той не става. 4. Варианта който върши работа и с който карам е шарнир от Бус Форд. Самият шарнир се преправя, защото е с друг конус и се заварява на А-рамото под различен ъгъл. Много е по твърд и на ръка е много трудно да го мърдаш, за това и колата става по стабилна. Другото, което за мен е най-важното, че дори и да се разбие шарнира никога не може да се извади и да причини щети като от другите варианти. Цветелин е извадил почти всички теми и може да прецени, има и снимки на двата за сравнение в темата на колегата от Несебър. Успех.
                          0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Това е ясно, можеш ли да ми препоръчаш някой? Те са ги носили в Требич.
                            .
                            Мога да ти препоръчам за Пловдив, но като гледам ще ти дойде далеч.
                            В София съм чувал добри отзиви от различни места за фирмата до зоологическата градина, но лично не съм ги ползвал.

Телефона на Иван Попов му е в подписа Мисля, че с него ще свършите работа.
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

И аз минах по този път с преработката на А-рамото. Заварихме гайка на самото А-рамо и сложих кормилен накрайник от Транзит, ако ви интересува мога да видя кутийката на чарка за марка и номер. Много бях доволен докато я карах, само един път ме предаде и се скъса болта от към резбата. След смяната с нов нямах проблеми вече.
                              TT-Tuning Team
                              АСК Добрич

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X