Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко А е допустимо да се губят в покой? Или "утечка" ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко А е допустимо да се губят в покой? Или "утечка" ?

Здравейте. При автомобил в покой колко А е допустимо да "изтичат"? За гаранция на нов акумулатор искат да е под 0,1А, дори 0,05А... При мен се замери 0,20? Махахме предпазителите един по един, все толкова си е. Само като свалихме F1 /долния ред последен дясно/, уреда показа 0,04..? Витара 1,6 93г.
    За сравнение в сервиза работеха по едно Субаро Легаси. И там премерихме - 0,05 !
    Колко би трябвало да е при Витара? Има ли някъде писмено указано колко трябва да е? В сервизната книжка не видях.
    Поправете ме е ако името на темата не е правилно
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

От: Колко А е допустимо да се губят в покой? Или "утечка" ?

И при мен като купих моята беше така.Установих че лампичката на часовника е консуматора и сега часовника свети като съм на габарити и нямам проблеми 3 години вече.Преди това чисто нов акумулатор от магазина за 3 дена и долу!Дано да е това проблема и при теб че поне е лесно!
    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

0.020 - 0.050. Това ако има аларма и имобилайзер. При свален панел на радиото. 0.200 е много.
      Иначе "утечка" не трябва да има. Това което мерите в момента е консумацията на включените електроники.

Коментар

Аларма има, имобилайзер не. Музиката беше откачена от кабел. Гозовата също откачихме превлкючватела бенз/газ. Какви консуматори има след този предпазител F1? Повтарям, след като го свалих падна на 0,04? Значи при свален предпазител стартера върти но не пали, значи моноинжекция, безинова помпа, какво друго? Лампичката на часовника свети ако почукам доста по часовника, но не винаги.
        Николай
        VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
          Аларма има, имобилайзер не. Музиката беше откачена от кабел. Гозовата също откачихме превлкючватела бенз/газ. Какви консуматори има след този предпазител F1? Повтарям, след като го свалих падна на 0,04? Значи при свален предпазител стартера върти но не пали, значи моноинжекция, безинова помпа, какво друго? Лампичката на часовника свети ако почукам доста по часовника, но не винаги.
          А като свалиш този бушон часовника свети ли пак?

Коментар

Осветлението на часовника, както на приборите, таблото и запалката трябва да е свързано с фаровете, нали?
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

НЕ!

На Витарата оригинално часовника винаги свети!
              За това ти казвам че там беше проблема при мен.
              Аз го направих към фаровете после!

Коментар

Моя часовник не свети постоянно, а на полуконтакт и на контакт. На предната витара също не светеше постоянно. Моя имобилайзер ми е правил проблеми като съм оставял ключа на полуконтакт - за един ден акумулатора е долу.

Коментар

Първоначално публикуван от Valyo Panayotov Преглед на мнение
                  Моя часовник не свети постоянно, а на полуконтакт и на контакт. На предната витара също не светеше постоянно. Моя имобилайзер ми е правил проблеми като съм оставял ключа на полуконтакт - за един ден акумулатора е долу.
                  Приемам факта, че така иначе моя часовник не свети, имобилайзер мисля че нямам, а и замервам на нулево положение на ключа, дори и на изваден. Какво има свързано след този бушон F1?
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

А колко показват вашите Витари при замерване?
                    Николай
                    VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

При мен 0.10 -0.09 ама така си карам.
                      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Ако е стара и нещо е ровено по нея, май нямаш избор, освен да я бутнеш в топъл гараж, и да видиш какво е закачено на шибания бушон. Може да е всичко, може да е тъпо претрита изолация примерно, или мокра кал по клемите на някой от неговите кнсуматори.

Коментар

Не съм на "Ти"с тоците по колите,ама горе-долу/колкото да не давам пари на жичкаджии-аматьори/се справям сам.На Витарата/2.0, В6, 24кл./ ми падаше акумулатора-45 ач./лятото и есента,без да включвам фаровете през деня/на 4-5 дни.След прочетеното тук, изключих часовника окончателно и си сложих пак оригиналният касетофон-Филипс и след смяната на акум. с нов-62 ач.нямам никакви проблеми с консумация и утечки.
                          ПС.:Притегнах къде що има кабели за маса/видими и достъпни/и напръсках почти всички връзки "+" и "-" със спрей за ел.връзки и нещата за сега са ОК.Немеца бе залял всички релета в двигат.отсек с нещо като смола и падна доста чистене защото бяха спекли и не правеха добър контакт.

Коментар

Стефан, принципно си прав. Интересно е, няма много мнения по темата, а всички купуваме акумулатори и гледаме да има гаранция ! Друго ми е интересно, на база какво продавачите на акумулатори е изискването разхода да не е повече от 0,05 /или поне под 0,1../ ?? Дали темата е само за Сузуки или е обща?
                            Валенти, колко беше и колко е сега консумацията, ако си я мерил? Моят часовник отдавна не свети,иначе си работи... а както казах, едва след като изключих F1 /бушон/ показанията ми паднаха до 0,04.../по-горе има други показания/.. Явно си има нещо и както Стефан пише, следва да се потърси по веригата.. А иначе в най-големите студове наскоро, след три дни в покой, си пали после без проблем!
                            Тук бих искал да споделя /може би така е при всички /, че като запали на -10/15 ПРИ натиснат съединител, ако започна да го отпускам леко, се опитва да тръгне.. но след 5 сек си е ОК. Но това е друга тема
                            Николай
                            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                              Стефан, принципно си прав. Интересно е, няма много мнения по темата, а всички купуваме акумулатори и гледаме да има гаранция ! Друго ми е интересно, на база какво продавачите на акумулатори е изискването разхода да не е повече от 0,05 /или поне под 0,1../ ?? Дали темата е само за Сузуки или е обща?
                              Валенти, колко беше и колко е сега консумацията, ако си я мерил? Моят часовник отдавна не свети,иначе си работи... а както казах, едва след като изключих F1 /бушон/ показанията ми паднаха до 0,04.../по-горе има други показания/.. Явно си има нещо и както Стефан пише, следва да се потърси по веригата.. А иначе в най-големите студове наскоро, след три дни в покой, си пали после без проблем!
                              Тук бих искал да споделя /може би така е при всички /, че като запали на -10/15 ПРИ натиснат съединител, ако започна да го отпускам леко, се опитва да тръгне.. но след 5 сек си е ОК. Но това е друга тема
                              Привет.
                              Не съм мерил консумацията с уред, а проверих с пробна лампа и гледах при изключен/включен/ контакт- изключени консуматори/касетофон-ЦД,часовник,реленца на фарове-халогени и светлината-плафона за отворени врати/.На касетофона и на часовника имаше показания на пробното лампе и изключих часовника от буксата зад него, а ЦД-то смених с оригиналният касетофон, защото на ЦД му било голямо крайното стъпало и черпел повече ток/по думи на комшия-жичкаджия/.Един от бутоните на купето-за вратите,свързани с плафона, нещо на работеше и като го развъртях насам-натам се оправи, но ме съмнява ,че може да се е оголила някоя жица и оттам също да има утечка, ама не можах да го извадя и засега си остана така, поне докато пак не откаже.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X