Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фланци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фланци

Здравейте, от известно време се самонавивам да монтирам фланци.....чудя се за дебелината.....35 или 50 мм???? Дайте съвет ако вече сте монтирали!
    Opel Frontera B 2,2DTI

Има логика да кажеш ЗАЩО ще ги монтирш, а не колко да са... И ще се убедиш, че не ти трябват.

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      То, само за Тойота няма достатъчно минусови джанти, да компенсират късите мостове.

• sonda
      sonda коментира
      Редактиране на коментар
      Не разбрах нещо, какво няма за Тойота?? Кви къси мостове ?
      Последно редактирано от sonda; 02-06-25, 07:20.

Ако не си прекалил със гумите и със стандартните джанти 30-35 мм. застават много добре.
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

На висок джип,и със 7.5 см допълнително вдигнат....50 мм са му малко...Колкото по отваряш,става по особен за управление....няма пълно щастие....Единия бус е със 35 мм отпред и отзад...добре се държи на пътя...та зависи за какво искаш да ги сложиш.
      На друг бус ,искам да извадя с малко джантите....но ме е страх да сложа фланци,....за него стават джанти от БМВ х5....но не знам дали биха държали на товар ....буса е товарен и понякога върви на макс ...и като килограми и като скорост
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Поясни, моля, за чии са му на тоя бус фланци.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      На висок джип,и със 7.5 см допълнително вдигнат....50 мм са му малко...Колкото по отваряш,става по особен за управление....няма пълно щастие....Единия бус е със 35 мм отпред и отзад...добре се държи на пътя...та зависи за какво искаш да ги сложиш.
      На друг бус ,искам да извадя с малко джантите....но ме е страх да сложа фланци,....за него стават джанти от БМВ х5....но не знам дали биха държали на товар ....буса е товарен и понякога върви на макс ...и като килограми и като скорост
      Ако беше преди 10 години щях да ти напша три страници коментар, ама мина това време.

Коментар

Бях пускал картинка преди време - как при определени положения дере гумата подкалника и веждата, ако има фланци. Вършат работа само при много сериозно повдигане и изрязани калници. Или при каране само по асфалт.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Терена по който обикновено карам е равнинен, ползвам ОФА за лов и риболов единствено. Лек терен равнинен без офроуд приключения. Мисля да сложа 35мм но не знам дали няма да стържат по калниците при пълно завиване....Просто ме кефи да е малко по-разкрачена....за това търся мнения от хора които са минали по този път и имат наблюдения. За да не хвърля на вятъра 200-300 евролевове🙂
          Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Кеф цена няма! Щом е за кеф, всички коментари са излишни.
            Фланците и опирането зависят от джантите и гумите. Най-простия начин да разбереш колко дебел фланец може, е да качиш една предна гума на много висок тротоар и да завъртиш волана така, че да се приближи максимално до подкалника. Растоянието което ти остава е почти колкото дебелината на фланците които можеш да сложиш.
            Гледай и нагоре калника.

Да ползавам темата , въпреки , че не става върпос за Опел
          Имам ремарке и искам да сложа преходни фланци, за да мога да монтирам джантите от джипа ( имам 4 железни ) Къде могат да ми изработят такива фланци ?
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Колега drukman благодаря ти искрено за съвета! Ще видя сега някъде такъв бордюр и се мятам.....
            Opel Frontera B 2,2DTI

Коментар

Имай предвид, че фланците изместват геометричната вертикална ос на завъртане на гумата и се получават частично компенсирани сили, съответно векторно разложени, натоварват кормилния механизъм извън разчетеното от производителя.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X