Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Редица проблеми с Фронтера Б 2.2DTI 16V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Редица проблеми с Фронтера Б 2.2DTI 16V

Колеги,помагайте!
    1.Имах проблем с работата на двигателя на средни обороти пушеше - отстранен,смениха клапана за ЕГР
    2.Проблем с километража - не работи всякога или по - точно спря да работи ,датчика за скорост си работи.До таблото ходи сигнал някакъв променлив,знае ли някои как да го измеря?
    3.Проблем със спирачките- не спира нормално,смених течноста,накладки,раздвижих цилиндърчетата,обезвъздуших и за дойдат задните спирачки блокирах "кантара"ама пак не ми харесва как спира
    4.Свети лампата на ABS - диагностиката показва заден датчик и преден ляв.Да ,ама задния поне го премерих (само като съпротивление ) здрав си е?Предните верно ли вървят заедно с главината?
    5.Как се минава менюто на английски на бордкомпютъра
    6.Намирали се manual за въпросната Фронтера някъде за да почета малко повече?
    7.Струвами се че ,се клатушка като я карам,та свалих амотисьорите и ги проверих един по един-ми добре са си -Исузо.Дали да ги не смена с газови?
    8.Къде се намира ECU то
    9.Четох че,4х4 е непрекъснато включено и с бутона на таблото само се изменя усилието 50/50,а също и че мога да го включвам в движение със скорост до 100км/ч?
    Благодаря на всички предварително!!!!!

До: Редица проблеми с Фронтера Б 2.2DTI 16V

2. често пипат километража, защото ги превартат и после трябва да пипне някой дето разбира. и при мен беше така
    3. не става ясно какво имаш предвид под не спира нормално
    4.не ми се вярва да е с главината
    9. не е постоянно 4X4 с вакуумен дисконектор е

Коментар

Колега, ако намериш решение на проблема със спирачките казвай!Аз също минах по твоя път и пак не стават - тресе като спира все едно дисковете са криви.До сега смених дискове, накладки, течност, прегледах всичко и си продължава...
      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

А шарнирите и кормилните накрайници как са? Щото тоя ефект може и да е от тях...
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Два дни вали дъжд и спирачките подойдоха,явно има още да раздвижвам.
          А това за таблото .къде да я карам?Ако някой знае да препоръча.Някой сменвал ли е само датчик за ABS преден,предлагат ми цялата главина.

Коментар

1. За таблото-има 3 датчика,щом мислиш че този на скоростите е здрав,остават още 2 броя за тест,проверяват се на компютър,аз за прецизните неща ползвам сервиз на Опел.
            2.За клатушкането.Ако си карал до сега спортна кола,джипа ти се струва след това най-нестабилното нещо на света.С мен поне беше така.Още ме е страх на завоите а карам от 1 година.Мисълта ми беше че най-вероятно всичко си е наред с клатенето,което обаче не означава че ако имаш желание ,няма да си сложиш амове,които да отговарят на темперамента и изискванията ти за комфорт и стабилност.
            Е за другите ти въпроси аз не мога да взема отношение.Успех и приятни мигове с джопката.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Таблото го оправих.Има един метален щифт(като за антена на телевизор само че квадратен)който прехвърля минус от горната платка с крушките към долната на приборите,зачистих го и сега всичко е Ок.
              Остава да си сменя преден ляв датчик за ABS показва 800 Om а трябва да е 2100-2600 Om.Намерил съм втора употреба 150лв заедно с главината ама е от бензинова дали имат разлика????

Коментар

Не би трябвало да има разлика. Не е лошо обаче, да го имаш под ръка, когато купуваш другия за сравнение.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X