Здравейте колеги .Преди два дни ми сменяха шарнир долен .Автомобила е Фронтера 2.2 екотек .След смяната започна да свети лампата на абс на таблото и ми изключи системата .Оказа се прекъснат кабел на единият от датчиците .Снадиха го но сега лампата не гасне .Въпросът ми е дали трябва сама да изчисти натрупаните грешки или трябва да се чисти на компютър .Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с ABS
Свий
X
-
От: Проблем с ABC
Първоначално публикуван от loyd Преглед на мнение......Въпросът ми е дали трябва сама да изчисти натрупаните грешки или трябва да се чисти на компютър .Благодаря предварително0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
От: Проблем с ABC
По принцип ако всичко е на ред лампата на ABS изгасва сама след 50 метра като минеш,ако не провери пак кабелите да не да не прави връзка! Вземи мултицет и измери омовете на датчика,трябва да е около 1.7 килоома ако не се лъжа.Успех!Последно редактирано от kolevv; 04-12-10, 20:20.
Коментар
-
От: Проблем с ABS
Здравейте колеги!
Нарочно не пускам нова тема, защото случаят ми е идентичен. След смяна на долни шарнири, задни накладки и изпускателна тръба (старата я загубих на един излет), ми свтна ABS-а. На стенд показва грешка в преден ляв датчик. При замерване с мултицет дава около 1000 ома, което според информацията която намерих във форума, си е в границите. Някой може ли да каже, къде да му търся другия край на тоя кабел от датчика, за да си го прозвъня?
Колата е ОФА-97, двигател X20SE, къса база.
Коментар
-
Здравейте, Брат ми има Опел Фронтера А X20SE
Идентичен проблем със неугасваща лампичка на ABS-a. Проблема се е появил при смяна на долни и горни шарнири на джипката. Ходил е на "диагностика" и са му казали, че имало отворена верига на предните 2 колела. Измерил е Омовете на датчика и са 1 000 Ома - предни и 1 700 Ома -задни. Проверил е и кабелите, всичко е здраво. Веригата е проверена с уред до буксата на блока за управление и всичко е наред. Да, ама лампата не гасне !? Къде може да е проблема ??
Възможно ли е при увеличено разстояние между датчика и "гребена" да дава тази грешка - отворена верига ? Благодаря предварително
Коментар
-
Първоначално публикуван от vesmes Преглед на мнениеКъде може да е проблема
Първоначално публикуван от vesmes Преглед на мнениеВъзможно ли е при увеличено разстояние между датчика и "гребена" да дава тази грешка - отворена верига ?0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеПрекъснат (вътрешно) кабел,..... когато го огъваш за тест контактува, когато е в работно положение не контактува....."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар